شب شهادت امام عسکری(ع) را بر اساس سنت حسنه علمای بزرگ اسلام، فقهای عظام و مردم و محبان اهل بیت(ع) مراسم تعزیه و مرثیه و بزرگداشت برگزار میکنند چرا که تعظیم امام عسکری(ع) اظهار ادب و تعظیم به امام زمان(عج) است.
البته باید در نظر داشته باشیم که برگزاری مراسم مذهبی برای ائمه معصومین(ع) به خاطر وجود آنان نیست بلکه این مراسم تجدید میثاقی است با امام معصوم و توسل بر او برای شناخت و معرفت بیشتر.
شادی و عید انگاشتن نهم ربیعالاول نیز بهانه و فرصت مناسبی برای معرفت افزایی شیعیان نسبت به امام غائب است. این روز به عنوان لحظه آغاز امامت امام عصر(عج) دارای مرتبه و جایگاهی ویژه در تاریخ آغاز امامت معصومین(ع) است. در این آغاز که آخرین آغاز نیز خواهد بود، شاهد انتقال میراثی بس عظیم از سراسر تاریخ پیامبران و امامان به آخرین امام و نیز شاهد تحقق اراده الهی برای ایجاد حاکمیت عدل الهی در سراسر گیتی و جهان خواهیم بود.
علاوه بر آن با توجه به اینکه امام عصر(عج)، امام حی و حاضر بوده و عهدهدار زعامت و رهبری بشریت در عصر حاضر است، در سالروز آغاز امامت و ولایت این امام همام، تجدید عهد و بیعت با ایشان صورت میگیرد، همانطور که امام صادق(ع) با دستور خواندن دعای عهد، به شیعیان این امر مهم را یادآوری فرمودهاند. برای اینکه دلها و ذهنها توجه بیشتری به آن حضرت پیدا کند و امامت در عصر غیبت، از یادها نرود و شوق انتظار در دل ها برافروختهتر شود، روز بعد از شهادت پدر بزرگوارش امام عسکری(ع) در مساجد برای نماز حضور یافته و آغاز امامت امام مهدی(عج) را جشن میگیریم.
بر کارشناسان و اهل منبر و خطابه و مادحین و اهل فرهنگ اعم از حوزوی و دانشگاهی در این مقطع و برهه از زمان رسالتی متوجه است. این رسالت مهم فرهنگی این است که سمت و سوی شادی و اجتماعات به مناسبت آغاز امامت را به ذکر اخبار مهدویت و اسرار غیبت و امامت و حیات حضرت بپردازند. کارشناسان مراکز تخصصی مهدویت را سزاوار و تکلیف است که به شادی و احساسات مردم در اجتماعات و جشن آغاز امامت، جهت دهند تا این ابراز احساسات مورد نفوذ دشمن و روزنه آغاز اختلافات بین امت نباشد.
در این شرایط حساس ممالک اسلامی که توطئههای دشمنان روز افزون شده است، باید سطح آگاهی مردم را در این شرایط بالا برده و ترقی دهند. طرح و تبیین موضوعات درباره مهدویت بر اساس و مبنای آیات قرآن و روایات و آثار و دیدگاه اهل سنت و شیعه درباره امام زمان(عج) و ظهور و قیام حضرت و شرایط ظهور و قیام و ویژگیهای حکومت و جامعه مهدوی و شرایط انتظار و منتظران و... از جمله وظایفی است که کارشناسان باید به آن پرداخته و فرهنگسازی کنند. به مرور با این جهتگیریها از طرح مسائل بیسند و خارج از منطق اهل بیت(ع) فاصله گرفته و این رفتارها را از عرف وجامعه و فرهنگ پالایش کنند.
به خاطر داشته باشیم که هدف از مجالس جشن و سرور در نهم ربیع الاول، تجدید عهد با امام زمان(عج) و افزایش معرفت نسبت به این بزرگوار است.
نظر شما