تحولات لبنان و فلسطین

افتخارآفرینی‌های نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران همواره در یاد تاریخ خواهد ماند.

دریا، شاهراه تمدنی ایران اسلامی/ تشریح مأموریت جدید رهبر معظم انقلاب به نیروی دریایی ارتش در گفت‌وگوی قدس با امیر دریادار شهرام ایرانی

به گزارش قدس آنلاین، در دوران تهاجم ارتش بعث به کشور عزیزمان، یگان‌های تفنگدار دریایی و شناور نداجا با استقرار در مناطق حیاتی و حساس از جمله جزایر و سکوهای نفتی، مأموریت تأمین پدافند را با هدف جلوگیری از هرگونه عملیات غافلگیرانه و تخریبی دشمن عهده‌دار شدند.

براساس مستندات بین‌المللی و رده‌بندی سال۲۰۲۳، ناوگان دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در میان ۳۶ نیروی دریایی برتر جهان، بالاتر از کشورهایی چون کانادا، برزیل، استرالیا، یونان، هلند، اوکراین و بلژیک در رده نوزدهم جهان قرار گرفته است. با فرا رسیدن هفته شکوهمند دفاع مقدس، فرصتی شد تا از زبان امیر دریادار شهرام ایرانی، فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران جدیدترین اتفاق‌های نداجا را مرور کنیم.

شهرام ایرانی
شهرام ایرانی



چرا غرب و رسانه‌های خارجی نسبت به حماسه‌آفرینی ناوگروه ۸۶ نیروی دریایی سکوت کردند؟
آنچه در طول تاریخ بوده این است که رسانه‌های مرجع جهانی هیچ‌گاه نخواستند اقتدار ایران را ببینند و نمی‌خواهند بپذیرند جامعه‌ای بالاتر از آن‌ها هست که توانمندی بیشتری از قدرت‌های مورد نظرشان دارد. فرمانده زیردریایی روسی در این باره می‌گفت کشوری که می‌تواند این حرکت را انجام دهد، یک ابرقدرت است، نه فقط در حوزه دریایی که در کل یک ابرقدرت توانمند در همه ابعاد نظامی. غربی‌ها با تخصص و تسلطی که قرن‌های اخیر در دریا پیدا کردند و در کتاب‌هایشان آموزش می‌دهند، اذعان داشتند با مبانی علم دریانوردی و اقیانوس‌شناسی چنین اتفاقی ناشدنی است، اما رسانه‌هایشان نمی‌خواهند این را بازگو کنند. ایرانی‌ها یک دستاورد و فناوری با بالاترین سطح می‌آورند در بوته آزمایش قرار می‌دهند که بی‌تردید برای دستاوردی که در کمتر از یک سال آماده شده، از سخت‌ترین آزمایش‌هاست. یک مسیر دریانوردی طولانی بدون پشتیبانی از خشکی، در این مقطع تاریخی با بیش از ۱۴ تهدید و توطئه بالقوه در اوج تحریم‌ها، طی می‌شود. این سطح از دریانوردی، هیچ‌گاه در هیچ جای دنیا، نه توصیه شده و نه انجام شده است، اما هیچ خبری از جریان‌های رسانه‌ای جهان در این باره نیست تا این اتفاق بی‌نظیر پررنگ نشود. اما با افتخار باید گفت جوانان این کشور متکی به خودشان و دانشی هستند که شاکله آن توکل و توسل است و این موجب شده واهمه‌ای از دریا و اقیانوس و طوفان نداشته باشند، بلکه آن را مدیریت و از آن عبور می‌کنند تا به مقصد برسند.

مأموریت جدید رهبر معظم انقلاب به نیروی دریایی در چه حیطه‌ای است؟
استفاده درست و کامل از ظرفیت‌های موجود برای عمق‌بخشی راهبردی نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران. به این معنا که بتوانیم با گسترش نگاه فرهنگی از مرزها عبور کنیم و تصویری واقعی از رفتار اسلامی ایرانی در افکار جهان شکل دهیم. ما در همین تجربه ناوگروه ۸۶ وقتی به برزیل رسیدیم، تشخیص دادیم دو روز توقف کافی است، اما خود آن‌ها با نگرش مثبتی که دولت برزیل پیدا کرد، از ما خواستند هفت روز بمانیم. در شرایطی که دشمن در کمین ما بود، آن‌ها ما را به عنوان فرصتی برای خودشان دیدند و در آخر با اشک شوق و روشنی دل بچه‌های ما را بدرقه کردند. برزیلی‌ها به صراحت بر زبان آوردند ما تاکنون چنین سربازهایی ندیدیم. در واقع مأموریت ویژه ما همین است که به جهان نشان داده شود ما از همه منافعمان علاوه بر زمین و هوا، در دریا که متعلق به همه است نیز استفاده می‌کنیم و برابر قوانینی که مورد وفاق همه کشورهاست، هیچ مرزی برای استفاده از توانمندی‌ها وجود ندارد.

جایگاه دانش‌بنیان‌های در نوسازی و به‌روزرسانی ناوگان دریایی چطور ترسیم می‌شود؟
محیط فعالیت ما یک محیط بین‌المللی و تجهیزات محور است. نکته اصلی آن است که این محیط رقابتی است و همه به یکدیگر با دقت نگاه می‌کنند. شاید باورتان نشود، فرزندانی باهوش و باانگیزه در کشور داریم؛ برای آنکه تجهیزاتی مثل ناوشکن چندمنظوره را که نیاز داریم به موقع برسانند، در ۱۰ شبانه‌روز شاید دو ساعت می‌خوابند. این جوان‌های فعال در دانش‌بنیان‌ها، برکت انقلاب هستند. خیلی‌ها مشتری این علم و دانش‌اند و علاقه‌مند به بهره گرفتن از تجربه صنعت دریایی ما. برایشان بسیار جذاب است و سؤالشان این است که با وجود این تحریم‌ها، تهدیدها و توطئه‌های بین‌المللی، چگونه به این نقطه رسیدیم؟

مأموریت نداجا در تأمین امنیت آب‌های ملی و فراملی چه ابعادی دارد؟
در چهار سال گذشته آمریکا با کمک رژیم صهیونیستی ناامنی را در خلیج عدن و در امتداد آن در دریای سرخ، گسترش داد. به لطف خدا موفق شدیم تمام کشتی‌های نفتکش و تجاری خودمان را پوشش کامل بدهیم. ما در حوزه مقابله با دزدی دریایی به روش پیشگیرانه جلو ‌رفتیم. یعنی پیش از اینکه شناورها تهدید یا دچار صدمه شوند، نیروها وارد عمل می‌شوند. در این مسیر، با تدبیر مدنظر فرماندهی معظم کل قوا، همواره بر مبنای حفظ منافع و دارایی خودمان عمل کردیم و هیچ‌گاه مبنای حفاظت دریایی ما صدمه به انسان‌ها نبوده است. درست است با عده‌ای دزد دریایی طرف هستیم، اما به هر حال فقری به او تحمیل شده که حاصل استعمار و استثمار است و ما بر این اساس همیشه تلاش داریم با تکیه بر اقتدارمان، پیشگیرانه عمل کنیم. جا دارد اشاره کنم ما کشتی آمریکایی هم داشتیم که در منطقه‌ای فراسرزمینی نیاز به کمک داشته تا از چنگال دزدان دریایی رهایی یابد و ما با حمیت و نگرش بشردوستی به آنان کمک کردیم. همه این‌هاست که هیمنه آمریکا را شکسته و به دنبال آن است که امنیت دریایی را پایین جلوه دهد تا ورودش به نقاط مختلف را توجیه کند.

جوانان و خانواده‌های ایران عزیز امروز آماج حملات رسانه‌ای هستند. نگاه شما به عنوان فرمانده نیروی دریایی ارتش مقتدر کشورمان به این مقوله چیست؟
پایه‌های انقلاب و تکیه‌گاه امروز ما برای پیشرفت ایران اسلامی اول توکل به خداوند بزرگ، دوم تحقق اصل ولایت فقیه، سوم ایثار و فداکاری شهدای عزیز و خانواده‌های مظلوم آنان است و چهارم وجود غیرتمندانه مردم عزیزمان است. ما به جهت ارتباطات بین‌المللی که داریم، زیاد می‌شنویم در همه کشورها مشکلاتی هست و آن مشکلات بیان می‌شود تا برای آن راهکار پیدا شود. 
جوان پاک و عزیز ما اگر بداند دشمن به جهت اقتداری که ما داریم به هراس افتاده تا این ۴ مقوله را در اندیشه او کمرنگ کند، حتماً نگرش متفاوتی به پیشرفت کشور و حل مشکلات پیدا می‌کند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.