به گزارش قدس آنلاین، سید عزت الله ضرغامی روز سهشنبه پس از ورود به فرودگاه کرمان در گلزار شهدای این شهر حضور یافت و پس از ادای احترام به شهیدان و از جوار مزار مطهر شهید سلیمانی درجمع خبرنگاران افزود: ما نسبت به همه جوانان حتی آنان که ظاهر متفاوتی دارند مسئولیت داریم و باید برای سربلندی کشور تلاش کنیم، البته برخی این نگاه را ندارند.
وی با بیان اینکه راه نجات کشور امروز ادامه مکتب سلیمانی است، تصریح کرد: بعضی فکر می کنند سردار سلیمانی تنها سردار نظامی بود و در حوزه های فرهنگی و سیاسی باید طور دیگر فکر کرد که ایننگاه غلط است.
وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خاطرنشان کرد: آنچه امروز برای ما اهمیت دارد مکتب شهید سلیمانی است که باید از آن پاسداری و نگهبانی کنیم و آن را ترویج دهیم.
جیرفت و تمدن هفت هزارساله
وی با اشاره به برنامه سفر امروز خود به جنوب و شرق کرمان اظهار داشت: جایگاه جیرفت و تمدن هفت هزار ساله آن در دنیا شناخته شده و یک مکتب است که امروز از نزدیک ظرفیت ها و اقدامات در این منطقه را بررسی می کنم.
ضرغامی ادامه داد: موزه باستان شناسی جیرفت از موزه های بزرگ منطقه ای است که برای تکمیل آن اعتبار زیادی لازم است و باید به یک راهکار برای حل مشکلات اعتباری برسیم تا تکمیل موزه انجام شود.
وی گفت: استان کرمان به لحاظ میراث فرهنگی بسیار غنی، پهناور و با پیشینه چند هزار ساله به تنهایی ایران کوچک است؛ شناسنامه و هویت ملی ایرانیان در کرمان قابل رویت است.
وزیر میراث فرهنگی تاکید کرد: باید حداکثر تلاش را برای معرفی آثار و میراث فرهنگی و معرفی مزیت ها و ظرفیت های شهرستان های استان کرمان انجام دهیم.
وی بیان گرد: گلزار شهدای شهر کرمان نیز یک محل بین المللی است و توصیه می کنم تابلوهایی به زبان های انگلیسی و عربی طراحی شود تا پیام های سردار شهید حاج قاسم سلیمانی برای همه قابل استفاده باشد.
ضرورت توجه به معماری
ضرعامی افزود: ما در حوزه معماری کارنامه خوبی نداریم و بی توجهی کرده ایم، لذا تا آسیب شناسی نکنیم نمی توانیم روش های خوبی را به کار ببریم و در کنار کارهای خوبی که انجام شده، حوزه معماری ما پیشرفت نداشته است.
وی تاکید کرد: اتقلاب اسلامی پدیده بسیار مهمی بود که تمام دنیا را زیر و رو کرد، اما آیا ما متناسب با آن توانستیم معماری را نیز متحول کنیم؟؛بی توجهی به اصالت های معماری باعث شده تا معماری مشخصی نداشته باشیم.
وزیر میراث فرهنگی اظهار داشت: طی ۲ سال گذشته اقداماتی در پژوهشگاه معماری وزارت میراثفرهنگی آغاز، طرح های خوبی نیز با حضور کارشناسان ارائه شده تا به نگاه خوبی برای معماری اسلامی برسیم.
وی در ادامه با تاکید بر یکی از مشکلات عرصه های گردشگری در کشور بیان کرد: در مجموعه سرویس های بهداشتی نظارت ها را افزایش داده ایم و حتی در مورد معماری برای ساخت نمازخانه و سرویس نیز از معماری مناسب ایرانی استفاده خواهیم کرد.
ضرغامی افزود: برخی از اماکن که بازدید می کنیم نشانی از معماری ایرانی و اسلامی ندارند؛ در استان هایی که پیشینه تاریخی دارند باید در ساخت اماکن گردشگری و موزه ها به معماری نیز توجه کنند.
گردشگری مقاومت
وی درباری برنامه وزارتخانه در حوزه گردشگری مقاومت نتیز گفت: از ابتدا درخواست ما این بوده که آژانسهای مشخص در این حوزه کار کنند و قرار است آژانسها و گروههای تخصصی روی مسیرهایی که مشخص شده کار کنند تا گردشگری مقاومت نهادینه شود.
وزیر میراث فرهنگی با بیان اینکه محلهای مختلفی در این حوزه وجود دارد، افزود: سبزوار، مقاومت سربداران، شاید نخستین ریشههای مقاومت تا امروز باشدو مزار سردار سلیمانی نیز که کاملا شناخته شده است.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با همراهی استاندار کرمان و جمعی از مسئولان با نثار گل و قرائت فاتحه به مزار شهید حاج قاسم سلیمانی و دیگر شهدای آرمیده در گلزارشهدای کرمان احترام کردند.
نظر شما