تحولات منطقه

سالم کارشناس حوزه علم و فناوری گفت: سیستم جدید ارزیابی، بومی‌سازی فناوری‌های صنعتی را با تشویق شرکت‌های دانش‌بنیان برای تمرکز بر توسعه و تجاری‌سازی راه‌حل‌هایی که نیازهای صنعتی را برآورده می‌کنند، در اولویت قرار داده است.

حمایت مالیاتی از شرکت‌های دانش‌بنیان برای بومی‌سازی فناوری‌های صنعتی
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، در دنیای امروزی که به سرعت در حال تحول است، شرکت‌های ‌دانش‌بنیان نقشی محوری در هدایت نوآوری، رشد اقتصادی و پیشرفت تکنولوژی ایفا می‌کنند. اقتصادهای مبتنی بر دانش برای توسعه و تجاری سازی فناوری‌های پیشرفته، ایجاد مشاغل با مهارت بالا و بهبود رقابت کلی به این شرکت‌ها متکی هستند. برای اطمینان از موفقیت این شرکت‌ها و رشد اقتصاد دانش بنیان، اصلاح نظام ارزیابی ضروری است. در ادامه محمد صادق  سالم کارشناس حوزه علم و فناوری پیرامون اهمیت این موضوع و نظام جدید ارزیابی شرکت‌های دانش‌بنیان و نیاز به چنین اصلاحاتی را بررسی می‌کند، چالش‌های پیش روی شرکت‌های دانش‌بنیان را مورد بحث قرار می‌دهد و توصیه‌هایی را برای توسعه یک اکوسیستم قوی برای بومی‌سازی فناوری‌های صنعتی پیشنهاد می‌کند.

حمایت مالیاتی از شرکت‌های دانش‌بنیان برای بومی‌سازی فناوری‌های صنعتی محمد صادق سالم کارشناس حوزه علم و فناوری در گفت و گو با خبرنگار قدس گفت: شرکت‌های ‌دانش‌بنیان بر سرمایه فکری و نوآوری به عنوان دارایی اصلی خود متکی هستند. این شرکت‌ها در خط مقدم تحقیق، توسعه و تجاری سازی فناوری‌های جدید قرار دارند. تأثیر آنها بر رشد اقتصادی و بهره وری قابل توجه است، زیرا آنها شکاف بین تحقیقات دانشگاهی و کاربردهای تجاری را پر می‌کنند. با این حال، سیستم ارزیابی این شرکت‌ها اغلب کوتاه می‌آید و با روش‌های سنتی نظارت و ارزیابی که ممکن است برای ویژگی‌های منحصر به فرد آنها مناسب نباشد، مانع می‌شود. روش‌های ارزیابی سنتی عمدتاً بر شاخص‌های مالی تمرکز می‌کنند و جذب دارایی‌های نامشهود شرکت‌های دانش‌بنیان مانند ثبت اختراع، علائم تجاری و سرمایه انسانی را دشوار می‌سازند. یک سیستم ارزیابی اصلاح شده باید جنبه‌های کیفی نوآوری و مالکیت فکری را در نظر بگیرد. از همین رو نیز دولت سیزدهم به سمت اصلاح نظام ارزیابی و حمایتی از شرکت‌های دانش‌بنیان رفته است و به تعدد شاخص‌های بررسی صلاحیت دانش‌بنیان شدن یک شرکت پرداخته است.

وی ادامه داد: شرکت‌های ‌دانش‌بنیان به عنوان متولی اصلی توسعه فناوری صنعتی هستند ولی صنعت در این زمینه و هزینه‌کرد در حوزه تحقیق و توسعه سرمایه گذاری نمی‌کند، از همین رو در نظام جدید حمایتی از اکوسیستم اقتصاد، بحث اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه نیز قرار گرفته است؛ این مشوق مالیاتی در نظام جدید حمایت از اکوسیستم علم و فناوری کشور، سبب خواهد شد، صنایع بزرگ به سمت تحقیق و توسعه و ایجاد بازار فناورانه برای بومی‌سازی فناوری و تجهیزات گلوگاهی خود به سمت اکوسیستم علم و فناوری کشور بیایند و از مزیت اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه استفاده کنند و بدین ترتیب به سمت بومی‌سازی فناوری و تجهیزات گلوگاهی بروند. همچنین شرکت‌های ‌دانش‌بنیان در همکاری، نوآوری باز و مشارکت‌های بین بخشی پیشرفت می‌کنند.

سالم کارشناس حوزه علم و فناوری در ادامه با اشاره به تنوع‌بخشی به شاخص‌های ارزیابی شرکت‌های دانش‌بنیان در هنگام ورود و همچنین نظارت پسینی و فرآیندی بر مسیر رشد شرکت‌های دانش‌بنیان گفت: در سیستم ارزیابی جدید، طیف وسیع تری از معیارها را در بر گرفته است تا جنبه‌های کمی و کیفی شرکت‌های ‌دانش‌بنیان را به تصویر بکشد. این معیارها شامل عملکرد مالی، پورتفولیوی مالکیت معنوی، مخارج تحقیق و توسعه، توسعه سرمایه انسانی و همکاری با دانشگاه و صنعت است. همچنین سیستم ارزیابی جدید بر ارزیابی پتانسیل رشد بلندمدت به جای معیارهای مالی کوتاه مدت تمرکز کرده است و مسیر رشد منحصر به فرد برای هر شرکت را ایجاد کرده است که تعریف این مسیر رشد موجب توسعه هرچه بیشتر شرکت و دریافت حمایت‌های بیشتر نیز خواهد شد.

وی در رابطه با ترویج بومی‌سازی فناوری با نظام جدید ارزیابی گفت: سیستم جدید ارزیابی، بومی‌سازی فناوری‌های صنعتی را با تشویق شرکت‌های دانش‌بنیان برای تمرکز بر توسعه و تجاری‌سازی راه‌حل‌هایی که نیازهای صنعتی را برآورده می‌کنند، در اولویت قرار داده است. سیاست‌های دولت، مشوق‌های مالیاتی و برنامه‌های حمایتی در نظام جدید ارزیابی برای تشویق تلاش‌های بومی‌سازی هماهنگ شده است.

این کارشناس حوزه علم و فناوری گفت: اقداماتی اصلاحی و استقرار نظام جدید ارزیابی شرکت‌های ‌دانش‌بنیان برای تقویت رشد اقتصاد ‌دانش‌بنیان حیاتی بود. با ترکیب معیارهای ارزیابی کل نگر، تمرکز بر پتانسیل رشد بلندمدت، تشویق همکاری و نوآوری باز، ترویج بومی‌سازی فناوری، و درگیر کردن ذینفعان کلیدی، سیستم ارزیابی جدید می‌تواند ویژگی‌ها و مشارکت‌های منحصربه‌فرد شرکت‌های دانش‌محور را بهتر منعکس کند. چنین اصلاحاتی منجر به توسعه اکوسیستم علمی و فناوری قوی‌تر می‌شود و کشور را به عنوان مرکز محلی‌سازی فناوری صنعتی و افزایش رقابت‌پذیری کلی در اقتصاد مبتنی بر دانش جهانی قرار می‌دهد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.