به گزارش قدس خراسان، داود منظور در جلسه شورای اداری استان خراسان رضوی که امشب در محل استانداری خراسان رضوی با حضور استاندار خراسان رضوی، برخی از نمایندگان مجلس و مدیران دستگاه های اجرایی استان برگزار شد عنوان کرد: همه مدیران در استان خراسان رضوی جهادی کار می کنند و این تلاش در شاخص های کلان استان مشهود است و از میانگین کشوری از جمله نرخ مشارکت اقتصادی استان خراسان از سایر استان ها بالاتر است.
وی افزود: در همین ماه گذشته نرخ تورم استان ۱/۶ درصد و نرخ تورم کشور ۲ درصد بوده است که این نرخ از نرخ تورم کشور کمتر است. استان خراسان رضوی نه تنها به ساکنان آن خدمات ارائه می دهد بلکه میزبانی از ده ها میلیون زائران را عهده دار است که قطعا توفیق بزرگی است و امام رضا(ع)خودشان پاسخگوی این زحمات خالصانه هستند.
رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور تصریح کرد: این توفیق که در مجاورت امام رضا(ع) خدمتگزاری حاصل می شود فرصت مغتنم و ممتازی است.سوال این هست که الگوی یک مدیر و یک مدیریت طراز جامعه اسلامی چیست ؟ تفاوت مدیران ما با مدیران در دیگر کشورها و مناطق به سبقه اسلامی بودن ممتاز نیستند چیست؟ روح کلام این است که یک مدیر اسلامی بیش از هر چیز تقرب به خداوند دارد و هر آنچه برای مردم انجام می دهد در جهت رضای خداوند است و با همین نیت در این مسیر دیگر خستگی معنا ندارد واین همان الگوی دفاع مقدس است.
الگوی مدیران ما شهید سلیمانی است
وی خاطر نشان کرد: شهدا الگوی موفق در جامعه اسلامی است. این روحیه باعث می شود از دشمن و تحریم ها نترسیم و اگر همه دنیا مقابل ما بایستند ما می توانیم شهدا را سرلوحه کار قرار دهیم و ایستادگی کنیم. اگر این میزان از حجم تحریم ها بر هر کشوری وارد می شد تاب مقاومت نداشتند یا تسلیم شدند یا برچیده شدند. رمز موفقیت ما الگوی شهید سلیمانی است، زمانی که شهید سلیمانی برای دفاع از کیان اسلام رفتند هیچ امکانات مالی و نیرو نداشتند اما نیروو امکانات را خلق کردند و به کمک خدا ریشه داعش را خشکاندند.
منظور ادامه داد: این هنر مدیر انقلابی است که در شرایطی که چیزی وجود ندارد امکانات را خلق کند. خیلی از اقداماتی که در خراسان رضوی شکل گرفته است بر مبنای امکانات و بودجه دولت نبوده است و مدیران استان توانسته اند منبع خلق کنند. شاید آنچه دولت انجام میدهد در برابر آنچه که شما خلق می کنید ۱۰ درصد هم نباشد.
معاون رئیس جمهور تصریح کرد: ما مدیران در کشور باید یادبگیریم که با همه محدویت ها منبع خلق کنیم. نقش یک مدیر فقط هزینه کردن نیست بلکه نقش مهمتر او خلق و تولید منبع است. خدارا شکر می کنیم که در کشوری هستیم که منابع بسیاری داریم.مهمترین محدودیت ما در کشور کم آبی است و کم آبی مساله ای است که کشور را به شدت با مشکل توسعه مواجه کرده است ولی نشان داده ایم که همین مساله هم قابل مدیریت کردن است و سازگار با کم آبی خدمات خود را ادامه می هیم. طرح های آبرسانی مانند طرح آبرسانی از سد دوستی از جمله این ابتکارات است.
منظور خاطر نشان کرد: طرح دیگری که برای انتقال آب به سمت مشهد انجام می شود انتقال آب از سرچشمه های هزار مسجد است. بخشی از این زیرساخت ها انجام شده، مهار آب در حال انجام است و پروژه انتقال آب از سرشاخه ها باید با سرعت دنبال شود و در کنار انتقال آب در بحث بهره وری آب هم باید برنامه ریزی خاص به ویژه در استان خراسان رضوی صورت بگیرد چون این استان کشاورزی محور است و زمانه آبیاری غرقابی و قطره ای گذشته است.
وی اظهار کرد: زبینده کشور ما نیست که همچنان بین ۱۵ تا ۲۰میلیارد دلار صرف وارد محصولات کشاورزی کنیم و چند میلیارد به واردات کنجاله سویا و نهاده های دامی اختصاص دهیم. همانطور که نباید در موضوع تامین آب از هیچ کوششی دریغ کنیم، در کنار آن در صرفه جویی آب باید حتما دقت کنیم و از صنایع کم آب بر استفاده کنیم.
توزیع بودجه باید عادلانه باشد
معاون رئیس جمهور تصریح کرد: درسازمان برنامه بودجه تکلیف خود می دانیم که عدالت بین استانی را در همه شاخص ها رعایت کنیم و در توزیع بودجه به یک توزیع عادلانه برسیم. استان خراسان رضوی با اینکه استان برخوداری محسوب می شود اما در برخی شاخص های توسعه عقب ماندگی دارد و در برنامه توسعه هفتم به آن توجه می شود.
وی ظرفیت گردشگری سلامت وگردشگری زیارت را از نقاط قوت استان ذکر کرد و ادامه داد: گردشگری زیارت، گردشگری سلامت دو محوری است که باید در برنامه توسعه هفتم برآن ها متمرکز شویم. در همین راستا طرح قطار پر سرعت، طرح حرم تا حرم را باید با الویت دنبال کنیم.
منظور با اشاره به نقش استان در ترانزیت منطقه ای عنوان کرد: با تکمیل خط آهن شمال و جنوب این ظرفیت مورد استفاده قرار خواهد گرفت و از الویت ها ما اتصال سرخس به چابهار است. این استان قطب فرهنگی و آموزشی است و جذب دانشجوی خارجی از جمله ظرفیت های استان است که باید در چند سال آینده به آن توجه ویژه داشته باشیم.
وی خاطرنشان کرد: منطقه خواف منطقه ای ویژهای برای تولید انرژی بادی است که باید از آن استفاده ویژه شود. نقش سازمان برنامه و بودجه پشتیبانی است و ما این آمادگی را داریم روی مزیت های نسبی استان سرمایه گذاری و برنامه ریزی کنیم.
منظور ادامه داد: در سازمان برنامه بودجه خود را مسئول رشد استان می دانیم و اعتقاد داریم اگر برنامه های ما به خوبی تدوین و اجرا شود می تواند به تحقق رشد بالا در استان منجر شود. در برنامه توسعه هفتم رشد ۸ درصدی را برای کشور هدف گذاری کرده ایم، برخی این نظر را دارند با توجه به برنامه های گذشته این رشد اتفاق نخواهد افتاد اما این اعتقاد را داریم که با توجه به مجموع منابعی که در اختیار داریم می توانیم به این برنامه دستیابیم.
براساس اطلاعات مرکز آمار ایران در سه ماهه اول امسال به رشد ۸/ ۷رسیده ایم که اتفاق بسیار خوبی است. در سال مهار تورم و رشد اقتصادی باید برای تحقق این شعار تلاش مضاعف داشته باشیم و این رشد را ادامه بدهیم.
رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور عنوان کرد:۲۵۰میلیارد مترمکعب در سال گاز استفاده می کنیم که به اندازه گاز مصرفی کل اروپا است و نیازمند این هستیم در شیوه های مصرف انرژی بازنگری کنیم. این حجم از مصرف انرژی برای این میزان تولید ناخالص ملی حداقل تا ۳۰ درصد قابل صرفه جویی است بنابراین باید در مصارف سوخت حمل و نقل، خانگی و صنعت صرفه جویی لازم را انجام دهیم. انتظار داریم که در سند آمایش استان خراسان که قرار بر بازنگری آن است موضوع بهره وری در همه حوزه ها مورد پردازش قرار بگیرد.
منظور عنوان کرد: تقریبا ۴ ماه است که به نرخ تورم ۲ درصد رسیده ایم و این ماه تورم کالاهای خوراکی به۱/۶ رسید و البته بنای ما این است که نرخ تورم ماهانه را به ۱/۵ درصد برسانیم و تا پایان سال هدفگذرای ما این است که نرخ تورم به کمتر از ۳۰درصد کاهش پیدا کند.
۳۹ درصد اشتغال خالص کشور مربوط به خراسان رضوی است
استاندار خراسان رضوی در ادامه این جلسه گفت: رویکرد ما در استان به جای منابع محوری، مساله محوری برای اهداف معین است. مزیت استثنایی استان وجود بارگاه حضرت رضا(ع) است و ما اعتقاد داریم از این منبع در عرصه های متفاوت متاسفانه کم استفاده کرده ایم اما اقتصاد زیارت را در دستور کار قرار داده ایم.
یعقوبعلی نظری ادامه داد: ۹۵ درصد اقتصاد استان خصوصی است و رشد اقتصادی استان در سال گذشته ۴/۴ درصد بوده است. ۳۹ درصد اشتغال خالص کشور مربوط به خراسان رضوی است. اما متاسفانه سرانه آموزشی استان ما پایین تر از میانگین کشوری است و این در شرایطی است که استان خراسان رضوی و مشهد پذیرای اتباع است.
وی افزود: ما از استان های رده بالا کشور در حیطه شرکت های دانش بنیان و خلاق هستیم که نمود آن را می توان در پارک علم و فناوری استان دید.
نظری خاطر نشان کرد:حرکت زائران به مشهد ۸۵ درصد با وسیله شخصی است اما ۳۵ کیلومتر آزاد راه داریم. ۴ هزار کیلومتر بازسازی جاده ای داریم و ۲۲۰۰ کیلومتر از جاده های روستایی استان خاکی است. بیشترین جمعیت روستایی کشور را با عدد ۱ میلیون ۷۰۰ نفر در کشور داریم .در سال گذشته۴۴ هزار تن قیر جذب و در مسیر راه های روستایی و طرح هادی استفاده کرده ایم. طرح تحول روستایی داریم که ۱۴ موضوع بررسی می شود و همه این اتفاقات در شرایطی حاصل شده است که در استان اکثر منابع را جذب کرده ایم و با توجه به جمعیت بالای زائر، پذیرایی از اتباع و جمعیت استان بودجه استان نیازمند بازنگری است.
گفتنی است در این مراسم از مدیران دستکاه های اجرایی استان شامل شرکت برق منطقه ای خراسان، اداره کل امور اقتصادی و دارایی، جهاد کشاورزی، سازمان تبلیغات اسلامی، سازمان زندان ها، اداره کل صنعت، معدن و تجارت، اداره کل اطلاعات استان، اداره کل امور مالیاتی، پارک علم و فناوری، بنیاد مسکن، آب و فاضلاب استان، اداره کل تعزیزات، اداره کل راه و شهرسازی، اداره کل گمرک، کمیته امداد، اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای در قالب جشنواره شهید رجایی تجلیل به عمل آمد.
نظر شما