مریم رمضانی رئیس گروه توانپزشکی تجهیزات وسایل کمک توانبخشی سازمان بهزیستی اظهار کرد: کودکانی که دچار کم شنوایی بسیار عمیق هستند و وسیله کمک شنوایی مانند سمعک برای آنها قابل استفاده نیست و یا اثرگذاری آن بسیار ناچیز است و رشد زبان و گفتار در آنها صورت نمی گیرد. نیازمند جراحی کاشت حلزون شنوایی هستند. مرکز توانبخشی بعد از آن جهت کودکان با محدوده سنی ۳ سال را میتواند کمک کند تا رشد گفتاری و زبانی داشته باشند تا نهایتا توانمند سازی فرد را در جامعه به دنبال داشته باشد.
او درباره وضعیت مالی و بهرهمندی این کودکان از شرایط مرکز گفت: در سال گذشته تعداد ۲۵۰۰ کودک از مساعدت مالی سازمان و توانبخشی بعد از عمل کاشت بهرهمند شده اند.
افراد نیازمند کاشت حلزونی هستند
رمضانی افزود: کودکان و افراد کم شنوا میتوانند از کاشت حلزون در راستا تقویت شنوایی و تربیت گوش خود استفاده کنند. با کاشت حلزونی موجب میشود حس شنوایی او تا حدودی خوب عمل کند. البته تمام افراد کم شنوا ویا ناشنوا بسته به شرایط جسمانی خود میتوانند از این عمل استفاده کنند.
وی در خصوص روند عمل جراحی کاشت حلزونی گفت: بعد از عمل جراحی گاهی صداهای مختلفی توسط دستگاه کاشت حلزونی ایجاد میشود که بهتراست زمان و تمرین صورت بگیرد.
رمضانی تصریح کرد: افرادی که در این مسیر کمک کننده هستند، نقش به سزایی در روند کاشت حلزونی دارند که به خوبی پیش برود.
شرایط کاشت حلزونی
رئیس گروه توانپزشکی تجهیزات وسایل کمک توانبخشی گفت: برای انجام کاشت حلزونی باید انگیزه وجود داشته باشد. این عمل برای افرادی مناسب است که کم شنوایی و یا ناشنوایی آنها آزار دهنده است و در کلام آنها تاثیر میگذارد. افرادی که میخواهند کاشت حلزونی انجام دهند نباید هیچ گونه بیماری خاصی داشته باشند که با این جراحی تشدید شود. افراد نیازمند کاشت حلزونی بهتر است اطلاعات کامل در ارتباط با این عمل بدانند.
نظر شما