تحولات لبنان و فلسطین

۱۳ مهر ۱۴۰۲ - ۱۳:۵۵
کد خبر: 921216

قرارداد اجاره آپارتمان، یکی از مهم‌ترین قراردادهای مربوط به حوزه مسکن می‌باشد.

نکات حقوقی مهم هنگام تنظیم قرارداد اجاره آپارتمان

به همین دلیل، نکات حقوقی مهمی در هنگام تنظیم قرارداد اجاره باید رعایت شود تا موجر و مستاجر در این قرار داد متضرر نشوند. یکی از موضوعات داغ در حوزه مسکن روابط موجر و مستاجر یا همان مالک ساختمان یا اجاره نشین است. در قانون، به عقدی که در برابر آن اجاره کننده، مالک منافع عین مال موضوع اجاره شود، اجاره گفته می‌شود.

تنظیم قرارداد اجاره، یکی از مهم‌ترین مسائلی است که موجر و مستاجر باید به آن توجه ویژه داشته باشند. دعاوی موجر و مستاجر، یکی از بیشترین ارجاعات پرونده‌ها به دادگاه و شورای حل اختلاف می‌باشد. به همین دلیل،قصد داریم که مهم‌ترین نکات حقوقی که باید در هنگام تنظیم اجاره نامه آپارتمان رعایت شود را توسط وب سایت کی خوبه بررسی کنیم.

نکات حقوقی مهم که باید در هنگام تنظیم اجاره نامه آپارتمان رعایت شود، چیست؟

نکات حقوقی مهم هنگام تنظیم قرارداد اجاره آپارتمان

مدت اجاره: مهمترین نکته‌ای که باید هنگام تنظیم قرارداد بین موجر و مستاجر رعایت شود، تعیین مدت زمان اجاره اقامتگاه یا ملک مسکونی ‌می‌باشد. برای مثال، برخی از افراد، ملک خود را مدت دو سال اجاره می‌دهند که این موضوع باید در متن قرارداد ذکر شود، وگرنه مدت اجاره یک سال تلقی می‌شود.

عدم انتقال به غیر: عدم انتقال عین مستاجره به غیر، یکی دیگر از مواردی است که باید هنگام تنظیم مورد اجاره رعایت شود. شخصی که خانه‌ای را از مالک اجاره می‌کند، نمی‌تواند آن ملک یا به عبارتی عین مستاجره را در اختیار شخص دیگری قرار دهد.

قید اطلاعات طرفین و نشانی کامل مورد اجاره: در قرارداد اجاره نامه، نشانی کامل مورد اجاره و کاربری آن باید قید شود. مستاجر نمی‌تواند از ملکی که با کاربری مسکونی اجاره نموده است، استفاده تجاری کند. همچنین، باید نام، نام خانوادگی و آدرس مالک و مستاجر به طور دقیق در اجاره نامه قید شود، تا قرارداد از لحاظ قانونی رسمیت پیدا کنید.

قیمت رهن و اجاره: قیمت رهن و اجاره باید در متن قرارداد اجاره قید شود. مستاجر ملزم به آن است که هر ماه مبلغ اجاره مورد توافق را بپردازد و مبلغ ودیعه را قبل از تحویل گرفتن عین مستاجره پرداخت کند. همچنین، در متن قرار داد باید روش پرداخت اجاره ماهیانه و زمان آن قید شود.

ودیعه: ودیعه، مبلغی است که مستاجر هنگام اجاره کردن ملک نزد موجر به امانت می‌گذارد. بنابراین، باید در صورت وجود ودیعه، مبلغ و زمان برگشت آن توسط موجر در متن قرارداد اجاره قید شود.

مسائل مربوط به تعمیرات و نگهداری ملک: تعمیرات و کلیه هزینه‌هایی که مربوط به ملک می‌باشد، بر عهده مالک است، مگر آنکه خلاف آن در اجاره نامه قید شود. در صورتی که مستاجر پس از تنظیم قرارداد با موجر، متوجه خرابی اساسی در ملک مورد اجاره شود، حق فسخ قرارداد را دارد و موجر ملزم به تعمیر ملک می‌باشد.

تعهدات طرفین: یکی از بحث برانگیزترین موضوعات هنگام تنظیم قرارداد اجاره، تعهدات موجر و مستاجر نسبت به یکدیگر و حقوق همسایگان است. بهتر است، تمامی موارد در رابطه با رعایت حقوق مالک ساختمان مستاجر و همسایگان در قرارداد اجاره قید شود، تا از بروز مشکل جلوگیری کند.

شرایط فسخ: یکی دیگر از نکات حقوقی مهم که باید هنگام تنظیم اجاره نامه رعایت شود، شرایط فسخ قرارداد است. در متن قرارداد باید شرایطی که هر یک از طرفین در صورت عدم رعایت آن‌ها توسط طرف دیگر حق فسخ قرارداد را دارند، ذکر شود. برای مثال، حق فسخ در شرایطی مانند عدم پرداخت به موقع مبلغ اجاره توسط مستاجر یا نقض شرایط قرارداد توسط هر یک از طرفین تعیین می‌شود.

پرداخت قبوض و شارژ ساختمان: یکی دیگر از مسائل مهمی که باید در اجاره نامه ذکر شود، شرایط پرداخت قبوض برق، آب، گاز و تلفن توسط مستاجر می‌باشد. بهتر است، این موارد در اجاره نامه ذکر شود تا از بروز مشکلات آتی جلوگیری شود.

نکات حقوقی مهم هنگام تنظیم قرارداد اجاره آپارتمان

زمان تخلیه ملک مورد اجاره: یکی دیگر از شرایطی که در زمان تنظیم قرارداد باید رعایت شود، زمان تخلیه ملک پس از اتمام مدت اجاره می‌باشد. در صورتی که پس از پایان این مدت، مستاجر ملک را در تصرف خود نگه دارد، ملزم به پرداخت اجاره بهایی می‌باشد که در زمان تنظیم قرارداد قید شده است.

رعایت حقوق همسایگان: رعایت حقوق همسایگان از اهمیت بالایی برخورد می‌باشد. بهتر است، شرایطی در رابطه با رعایت حقوق همسایگان مانند عدم سروصدا و یا نحوه و میزان استفاده از مشاعات ساختمان در متن اجاره نامه قید شود.

بررسی نکات حقوقی موجود در متن اجاره نامه: بدیهی است که عبارات حقوقی زیادی در متن قرارداد اجاره قید می‌شوند که برای عموم مردم ناآشنا است. بهتر است، قبل از تنظیم قرارداد معانی و مفهوم عبارات حقوقی را بررسی کنید تا بتوانید قراردادی دقیق و بدون مشکل تنظیم کنید.

در نهایت

این‌ها تنها چند نمونه از نکات حقوقی مهمی است که هنگام تنظیم قرارداد اجاره باید رعایت شود. بهتر است اطلاعات حقوقی خود را در هنگام اجاره اقامتگاه بالا ببرید تا دچار مشکل نشوید. پیشنها ما این است که در این زمینه از کی خوبه کمک بگیرید تا بهترین سایت‌های اجاره اقامتگاه را پیدا کنید. همچنین، با استفاده از سایت کی خوبه می‌توانید بهترین سایت‌های مربوط به خرید خانه در تهران را بشناسید و نظرات کاربران آن ها را مورد بررسی قرار دهید. کی‌خوبه می‌تواند به شما در حوزه اجاره ملک و خرید خانه کمک کند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.