تحولات منطقه

طراح طرح تأسیس سازمان ملی مهاجرین جزئیات این طرح ۴۰ ماده‌ای را تشریح کرد.

الزام اتباع خارجی به چهره‌نگاری و انگشت‌نگاری برای مجوز اقامت
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین به نقل از تسنیم ابوالفضل ابوترابی طراح طرح تشکیل سازمان ملی مهاجرین در گفت‌وگو با تسنیم، با اشاره به جزئیاتی از این طرح گفت: با توجه به افزایش روزافزون حضور اتباع خارجی در ایران، ما حدود 3 سال پیش تصمیم گرفتیم تا با مطالعه تجربه سایر کشورها طرح جامعی را در حوزه ساماندهی اتباع خارجی در کشور تدوین کنیم که در نهایت طرحی را با عنوان تأسیس سازمان ملی مهاجرین در 40 ماده و 130 بند و تبصره آماده کردیم.

وی با بیان اینکه کلّیت طرح مذکور در شور اول در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید،‌ افزود: ما حدود 930 کیلومتر مرز مشترک با کشور افغانستان داریم که باید مسدود شود که وظیفه ستادکل نیروهای مسلح است، همچنین باید در راستای کمک به نیروی انتظامی برای اخراج اتباع غیرمجاز از کشور، اقدام به ساماندهی اتباع در داخل کشور کنیم.

اتباع خارجی برای دریافت مجوز اقامت باید چهره‌نگاری و انگشت‌نگاری شوند

ابوترابی با تأکید بر اینکه "ساماندهی اتباع خارجی هم‌اکنون یله و رهاست"، خاطرنشان کرد: امروز شاهدیم که هر تبعه خارجی در جیبش چندین کارت بانکی ایرانی دارد. زمانی که مشخصات فردی هر ایرانی اعم از انگشت‌نگاری، چهره‌نگاری و اموال و دارایی‌ و اطلاعات مرتبط با خریدهای بانکی کاملاً شفاف است، طبیعتاً اطلاعات اتباع خارجی داخل ایران نیز باید برای حاکمیت مشخص باشد.

به اتباع مجوزدار سیم‌کارت و کارت بانکی اختصاصی داده می‌شود

عضو کمیسیون شوراهای مجلس گفت: لذا در طرح مجلس آمده است که اتباع خارجی باید انگشت‌نگاری، چهره‌نگاری و یک گام بالاتر دی‌ان‌ای آنها مشخص شود. به اتباعی که این اقدامات را انجام دادند یک کارت بانکی اختصاصی داده می‌شود که حکم کارت ملی و مجوز تردد قانونی آنها در ایران را هم دارد، همچنین یک سیم‌کارت موبایل اختصاصی به آنها داده می‌شود که تنها مجاز به استفاده از این سیم‌کارت هستند و هر جا هم برای کار می‌روند کارفرمای ایرانی باید مشخصات اتباع را بنویسند، علاوه بر این هر جا هم خانه اجاره کردند باید صاحب‌خانه در سامانه مشخصات اتباع خارجی را قید کند.

وی اضافه کرد: بر اساس طرح مجلس، اتباع خارجی باید سال به سال به سازمان مهاجرت مراجعه کنند و شرحی از فعالیت‌های یک سال گذشته خود را ارائه کنند و مالیات خود را نیز پرداخت کنند و به‌ازای آن یک سری امتیازات شهروندی به آنها ارائه می‌شود و پس از اجرای این طرح با اتباع ساماندهی‌نشده و غیرمجاز با قاطعیت برخورد خواهد شد و هیچ‌گونه خدماتی هم به آنها داده نخواهد شد.

محورهای اصلی طرح تأسیس سازمان ملی مهاجرین

ابوترابی با اعلام اینکه محورهای اصلی طرح مجلس عبارت است انسداد مرزها، طرد از کشور و ساماندهی داخل کشور، عنوان کرد: نباید فراموش کرد که ما همانند سایر کشورها به برخی از اتباع خارجی نیاز داریم، برای مثال 70 درصد اتباع حاضر در امارات، 25 درصد اتباع خارجی در آلمان و حدود 90 درصد اتباع خارجی در قطر تبعه کشورهای خارجی هستند، بنابراین حضور اتباع خارجی در کشور فی‌نفسه بد نیست اما حتماً باید این اتباع ساماندهی شوند.

وی در همین رابطه ادامه داد: بسیاری از شهرستان‌های کشور امروز با کمبود نیروی کار مواجه هستند، بنابراین ما به اتباع خارجی برای مرتفع کردن نیروی کار نیازمندیم و می‌توانیم به آن دسته از اتباع خارجی که تمایل به کار در ایران دارند با طی مراحل قانونی مجوز اقامت بدهیم تا مشکلات در حوزه نیروی کار نیز تا حدودی برطرف شود.

طراح طرح تشکیل سازمان ملی مهاجرین درباره نظر وزارت کشور به‌عنوان متولی اصلی ساماندهی اتباع خارجی درباره طرح مجلس گفت:‌ وزارت کشور کاملاً موافق طرح تشکیل سازمان ملی مهاجرین است به‌طوری که حتی پیش از قانونی شدن طرح مجلس، برخی از مفاد آن هم‌اکنون توسط این وزارتخانه در حال اجراست.

برخی مواد طرح هم‌اکنون توسط وزارت کشور در حال اجراست

ابوترابی درباره مراحل تصویب طرح مذکور خاطرنشان کرد: هم‌اکنون برخی از دستگاه‌ها نسبت به نحوه اجرای این طرح اختلافاتی با هم دارند که شورای‌عالی امنیت ملی با توجه به اهمیت این موضوع به‌شکل اختصاصی ورود کرده است که این ورود "شعام" در 12 سال گذشته بی‌سابقه است.

وی گفت: تشکیل سازمان ملی مهاجرین علاوه بر طرح مجلس توسط دولت نیز در لایحه برنامه هفتم توسعه مورد اشاره قرار گرفته است که البته طرح مجلس از نظر تعداد مواد بسیار کامل و جامع‌تر است.

پایان پیام/ت

منبع: خبرگزاری فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.