به گزارش قدس آنلاین به نقل از مهر، دولت انگلیس هشدار داد که روسیه ممکن است از مینهای دریایی برای هدف قرار دادن کشتیهای غیرنظامی در دریای سیاه استفاده کند.
انگلیس این هشدار را نسبت کشتیهای نزدیک بنادر اوکراین مطرح کرده است.
دولت لندن در این ارتباط ادعا کرد که ارزیابی اش از اطلاعات این است که روسیه به دنبال هدف قرار دادن کشتیهای غیرنظامی است که از طریق کریدور بشردوستانه تردد میکنند.
به زعم لندن این کار از سوی روسیه به منظور جلوگیری از صادرات غلات اوکراینی صورت خواهد گرفت.
وزارت خارجه انگلیس در این ارتباط در بیانیهای اعلام کرد: «روسیه به طور قطع میخواهد به غرق کردن کشتیهای غیرنظامی مبادرت ورزد و در عوض به دروغ اوکراین را برای هرگونه حمله به کشتیهای غیرنظامی در دریای سیاه مقصر بداند.»
ماه گذشته نیز دولت انگلیس با طرح ادعایی روسیه را متهم کرد که یک کشتی باری غیرنظامی را در بندری در دریای سیاه در ۲۴ اوت در حمله موشکی هدف قرار داده است. دولت انگلیس در عین حال گفته است که با اوکراین و سایر شرکای خود برای ایجاد تمهیداتی برای بهبود ایمنی کشتیها کار میکند و از قابلیتهای اطلاعاتی، نظارتی و شناسایی خود برای نظارت بر فعالیت روسیه در دریای سیاه استفاده میکند.
روز گذشته نیز، دریاسالار «راب بائر»، رئیس کمیته نظامی ناتو در سخنانی با اشاره به وضعیت ناتو در میانه ادامه نبردها در اوکراین هشدار داده است که ذخایر تسلیحات کشورهای عضو این پیمان بهشدت کاهش یافته است.
این مقام ارشد ناتو همچنین خواستار آن شده که شرکتهای تولیدکننده مهمات و سلاح میزان تولید خود را فوراً افزایش دهند.
رئیس کمیته نظامی ناتو در سخنان خود تاکید کرد که ذخایر تسلیحات انبارهای کشورهای عضو ناتو به «نیمه» رسیده و از اصطلاح «کفگیر به ته دیگ خورده است.» استفاده کرد.
او افزود که همزمان با آغاز جنگ اوکراین در فوریه ۲۰۲۲، اعضای ناتو همزمان در تلاش برای ارسال تسلیحات به اوکراین و پر کردن انبارهای تسلیحاتی خود از ترس جنگ با روسیه بودهاند.
بائر گفت که بودجه نظامی اعضای ناتو سالها قبل از آغاز جنگ اوکراین افزایش یافته بود، اما ظرفیت صنایع ساخت تسلیحات افزایش نداشت. این مقام عالیرتبه ناتو گفت که این وضعیت حتی قبل از آغاز جنگ اوکراین، قیمت تسلیحات را افزایش داده بود و اعضای ناتو از انبارهای نیمه پُر خود مهمات تحویل اوکراین دادند، اما اکنون ذخایر تسلیحاتی اعضای ناتو نیز در حال پایان است و در شرایط فعلی شرکتها و دولتها باید تولید تسلیحات را با شتاب و بهصورت انبوه افزایش دهند.
روز گذشته نیز، هزاران آلمانی به مناسبت مراسم موسوم به «روز وحدت» در برلین تجمع کردند و خواستار کنارهگیری دولت اولاف شولتز صدر اعظم این کشور و پایان دادن به تسلیح و تأمین مالی اوکراین به هزینه خود شدند.
فراخوان برای برگزاری این تظاهرات توسط فعالان نزدیک به حزب راستگرای «آلترناتیو برای آلمان» و جنبش Koerdenker، جنبشی که چندین سازمان راستگرا مانند Pegida را متحد میکند، صادر شده بود.
شرکت کنندگان در تظاهرات خواستار برگزاری نظرسنجی مردمی قبل از اتخاذ تصمیمات مهم شدند. یکی از معترضان گفت: ما به چپ، راست یا میانه اهمیتی نمیدهیم. ما از دموکراسی حمایت میکنیم، چیزی که اکنون وجود ندارد.
نظر شما