مدیرکل فراورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو ضمن تأکید چند باره بر لزوم مدیریت استفاده از آب و بکارگیری روش‌های مؤثر حفظ آن، از انتشار کتاب مرتبط با تعیین حد مجاز سموم در فراورده‌های کشاورزی خبر داد.

تعیین حد مجاز سموم در فراورده‌های کشاورزی

دکتر آل‌بویه با اشاره به شعار این روز مبنی بر «آب غذا است، آب زندگی است، هیچکس را پشت‌سر نگذارید»، گفت: هر ساله به مناسبت این روز جشن‌هایی در جهان برگزار می‌شود و از سال ۱۹۸۱ میلادی این مناسبت گرامی‌ داشته می‌شود. شعار امسال به نقش پررنگ آب در حیات بشری اشاره دارد.

او تأکید کرد: بیش از ۵۰ درصد وزن بدن آب است  و ۷۱ درصد پوشش زمین آب است اما تنها ۲.۵ درصد آب شیرین است‌. کشاورزی ۷۲ درصد از برداشت آب شیرین را به دنبال دارد و در این زمینه در سطح جهان شاهد تنش‌های آبی هم هستیم. زمان آن رسیده است که مدیریت عاقلانه آب به کار برده شود تا در عین حفظ ایمنی مواد غذایی، آب کمتری برای تولید محصولات استفاده کنیم؛ به عنوان مثال سیستم پرورش آبزیان آب شیرین باید با روش‌های نوین پیش برود.

وی افزود: حفظ مواد غذایی، کاهش ضایعات مواد غذایی و یافتن راهی برای استفاده از آب و غذای دور ریخته شده، روش‌های موثر برای حفظ آب در دسترس است‌. آب محدود است و یک منبع طبیعی بی‌نهایت ارزشمند است که بدون آن غذا و زندگی وجود نخواهد داشت.

آل‌بویه ادامه داد: غذا موضوعی چند بخشی با نهادهای متولی زیاد مانند دامپزشکی، شیلات، جهاد کشاورزی و.... است. قسمتی از نظارت به عهده غذا و دارو است که فرآورده‌ها باید مورد سنجش قرار گیرند.

وی در پاسخ به  پرسشی در زمینه نظارت بر آب آشامیدنی، گفت: آب هم نظارتی چند بخشی دارد؛ وظیفه ما در زمینه آب‌های بسته‌بندی است و آزمایشگاه مرجع غذا و دارو فعال است و حتی مرکز تحقیقات آب هم در این زمینه مستقر و فعال است تا آبی که به صورت بسته بندی در اختیار مردم قرار می‌گیرد تمام استانداردها را داشته باشد. اما آب لوله‌کشی ناظری دیگر دارد. موضوع وجود نیترات و نیتریت در آب تا جایی که در حیطه اختیارات ما باشد بررسی می‌شود؛ به عنوان مثال ممکن است ترکیباتی که به عنوان افزودنی به برخی کنسروها اضافه می‌شود در این شاخه باشد که باید حد مشخص داشته باشد.

مدیرکل فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو در پاسخ به سوال دیگر ایسنا در مورد آمار دور ریز مواد غذایی در کشور، اظهار کرد: این آمار حتی اگر کم باشد هم زیاد است. باید فرهنگ مصرف ضایعات مواد غذایی ایجاد شود که متولیان زیادی دارد. از سوی دیگر لازم است که روش‌های بهینه‌ای هم در زمینه کشاورزی و هم در هنگام عملیات فرآوری داشته باشیم که ضایعات فرآورده‌های غذایی به حداقل خود برسد.

وی درباره وضعیت پایش سموم کشاورزی، بیان کرد: اخیرا کتابی در مورد حد مجاز سموم در فرآورده‌های مختلف منتشر شد که با کمک وزارت جهاد کشاورزی تهیه شده است و با مقادیر بین‌المللی مشابه است. همچنین این حدود در مورد فرآورده‌های صادراتی هم رعایت می‌شود.

منبع: خبرگزاری ایسنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.