علی امرایی در برنامه «گفتوگوی علمی» رادیو گفتوگو در مورد امتحانات ورودی مدارس سمپاد، اظهار کرد: آزمونهای ورودی مدارس استعدادهای درخشان باید نخبگی دانشآموز را مد نظر قرار دهد؛ البته سؤالات نباید بهگونهای باشد که گردش مالی که در کنکور و تأثیر معدل وجود دارد به متوسطه اول برگشت داده شود و رونق مجددی به کتاب های کمک آموزشی برای ورود به این مدارس داده شود.
وی ادامه داد: بر اساس بررسیها، متأسفانه ۷۰ درصد آزمون سمپاد در سال ۹۷ کپی یک آزمون بینالمللی بوده که مجلس نسبت به آن ورود کرد؛ در سال ۹۹ نیز ۳ سؤال آزمون کاملاً غلط بود و ۱۰ سؤال نیز ۲ پاسخ صحیح داشت. در همین آزمون ۱۰ سؤال عینا کپی یک کتاب خاص موجود در بازار بود و حتی اعداد و گزینهها تغییری پیدا نکرده بود که در نهایت، سمپاد با ۳ کلید تصحیح، آزمون را تصحیح کرد و در هر تصحیح بخشی از دانشآموزان را جذب کرد که این ناعدالتی بود. در سال ۱۴۰۰ انتظار میرفت با تغییرات مدیریتی این اتفاقات تکرار نشود اما متأسفانه در این آزمون نیز ۱۸ سؤال از کتابهای موجود در بازار کپی شده بود.
عضو کمیسیون آموزش دیدهبان شفافیت و عدالت کشور با بیان اینکه این نحوه سنجش و تست در آزمون ورودی مدارس استعدادهای درخشان کمکی به جذب نخبگی نمیکند، گفت: البته بیش از ۷۰ درصد قبولی ها کنکور از مدارس سمپاد هستند.
وی اشاره به کپیبرداری سؤالات آزمون سمپاد از یک کتاب خاص، افزود: این موضوع به معنای آن است که سؤالات بانک سؤالات ششم به هفتم یا نهم به دهم، کم است. در حالی که در کنکور سراسری چنین مسألهای دیده نمی شود. چرا باید در یک آزمون تشخیص نخبه، سؤالات بدون هیچ تغییری کپی شود. از سوی دیگر در آزمون کنکور با ۲۵۰ سؤال، یک سؤال غلط دیده نمیشود.
امرایی با بیان اینکه نمیتوان اشتباهات آزمونهای گذشته را نادیده گرفت، خاطرنشان کرد: رأی که دیوان عدالت اداری صادر کرده با حضور ۱۲۰ قاضی رقم خورده است.
وی اضافه کرد: در دفترچهای که اخیرا برای ثبتنام سمپاد تولید شد، حداقل معدل ۱۸ در نظر گرفته شده است و ماده ۱۵ مصوبه شانزدهمین جلسه کمیسیون شورای عالی آموزش و پرورش مورخ چهارم مهر ۹۷ که حداقل معدل را ۱۶ تعیین کرده بود، ابطال شده است. دیوان عدالت اداری رأی صادر کرده و مطابق ماده ۹۲ و ۹۳ باید رعایت شود و تا زمانی که ماده ۹۱ پذیرش نشود و رأی مجدد صادر نشود، مسئول سمپاد باید رأی را اجرایی کند اما سؤال اینجاست چرا رأی برای امسال اجرایی نشده است؟
عضو کمیسیون آموزش دیدهبان شفافیت و عدالت تصریح کرد: این رأی صادر شده و لذا باید براساس ماده ۹۲ نسبت به اجرای آن اقدام کرد تا دانشآموزان از بلاتکلیفی خارج شوند.
نظر شما