به گزارش قد سانلاین به نقل از ایرنا، حیدر ارشدی مدیرعامل بنیاد فرهنگی البرز و دبیرکل جایزه البرز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: پیشینه جایزه البرز ۶۰ ساله است که زایش و رویش آن از اندیشه پاک و سرشت نیک زندهیاد حسینعلی البرز نشات گرفته است. بیش از نیم قرن از عمر اقدامی که مرحوم البرز بنا نهادهاند، میگذرد و تاکنون چندین هزار نفر از نخبگان و پژوهندگان علمی و فرهنگی ایرانی مورد حمایت و تشویق این بنیاد قرار گرفتهاند.
وی افزود: مهمترین هدف عالی زندهیاد البرز از تاسیس بنیاد فرهنگی البرز، تقدیر از مقام اهالی علم، دانشمندان، مخترعان، دانشجویان و دانشآموزان است. بنای اصلی جایزه البرز نیز، حمایت از فکر و اندیشه نخبگان و دانشمندانی است که در راستای اعتلای فرهنگ کشور گامی برداشتهاند.
ارشدی اظهار داشت: بنیاد فرهنگی البرز در دهه اخیر (تا پایان سال ۱۴۰۱)، ۱۱ همایش ملی در تهران و ۸ همایش استانی برگزار کرده که حاصل آن اهدای جایزه به ۱۵۶۷ نفر از دانشمندان، مخترعان، دانشجویان، طلاب و دانشآموزان برتر کشوری و استانی بوده است.
وی درباره فرآیند اجرایی شصت و یکمین سال جایزه البرز در بخش دانش آموزی گفت: شیوه اجرای نیت واقف در بنیاد فرهنگی البرز به عنوان متولی این جایزه علمی از طریق برگزاری سالیانه همایش های ملی در دو بخش نخبگان و دانش آموزی محقق میشود.
ارشدی افزود: در سال جاری و مقارن با شصت و یکمین سالگرد تاسیس بنیاد البرز، مراسم جایزه البرز در بخش نخبگانی با هدف تجلیل از دانشمندان، فناوران، دانشگاهیان و حوزویان برتر سراسر کشور در نیمه اول سال برگزار شد و تمهیدات برگزاری جایزه البرز در بخش دانشآموزی نیز با هدف تقدیر از دانشآموزان برتر پایههای نهم و دوازدهم سراسر کشور در سال تحصیلی ۱۴۰۲- ۱۴۰۱ در رشتههای ریاضی فیزیک، تجربی، علوم انسانی و معارف اسلامی، فنی و حرفهای و کاردانش، در نیمه آبان ماه در دستور کار قرار دارد.
وی گفت: فرایند انتخاب دانش آموزان برتر در شصت و یکمین سال جایزه البرز در بخش دانشآموزی بدین ترتیب بود که به دنبال انتشار فراخوان جایزه البرز ۱۴۰۲ توسط بنیاد فرهنگی البرز و همزمان ابلاغ بخشنامه این جایزه از سوی وزارت آموزش و پرورش، دانش آموزان واجد شرایط از سراسر کشور، با مراجعه به سامانه جایزه البرز ثبت نام کردند.
ارشدی ادامه داد: مجموع شرکتکنندگان حائز شرایط در بازه زمانی یک ماهه ثبتنام که از ۲۰ تیر تا ۲۰ مرداد ادامه داشت، ۳۴۶۷ نفر از سراسر کشور بود که در مقطع متوسطه اول ۲۰۰۵ نفر و در مقطع متوسطه دوم ۱۴۶۲ نفر ثبتنام کردند. نکته قابل توجه اینکه با وجود شرایط و ضوابط سختگیرانه ثبتنام اولیه دانشآموزان در سامانه جایزه البرز که صرفاً نفرات دارای رتبههای ممتاز تحصیلی و معدل بالای ۱۹ در تمامی پایهها، این امکان را داشتند؛ با این حال، میزان مشارکت دانشآموزان در جایزه البرز ۱۴۰۲ در مقایسه با سال گذشته، با افزایش بیش از دو برابری نفرات مواجه شد.
به گفته وی، به لحاظ تفکیک جنسیتی ۷۳ درصد شرکت کنندگان را دانش آموزان دختر تشکیل می دهند که این استقبال، حاکی از قصد این گروه برای نقشآفرینی بیشتر و مؤثرتر آنها در آینده علمی و فرهنگی و پیشرفت کشور است.
ارشدی اظهار داشت: ۱۹ درصد از شرکتکنندگان در شاخه فنی و حرفهای و ۸۱ درصد در شاخه نظری به نسبت ۴۱ درصد رشته علوم تجربی، ۲۵ درصد رشته علوم انسانی و معارف اسلامی و ۱۵ درصد رشته ریاضی و فیزیک بودند که اصولا باتوجه به اهمیت رشتههای مختلف در نظام آموزشی، بنیاد فرهنگی البرز نیز قصد و خواستهاش بر این بوده که همه گروههای آموزشی را در این فرآیند همراه کند.
وی افزود: با خاتمه فرایند ثبت نام، مرحله تکمیل فرم داوری و بارگذاری مدارک دانشآموزان واجد شرایط از ۲۲ مرداد تا ۳۰ شهریور انجام پذیرفت. با پایان این مرحله، پالایش مستندات دریافتی و راستیآزمایی آنها از طریق استعلام از مراجع ذیربط و همچنین داوری و انتخاب نهایی از میان افراد واجد شرایط توسط کمیته علمی جایزه البرز انجام و برگزیدگان نهایی شصت و یکمین سال جایزه البرز انتخاب شدند تا در مراسم ملی نیمه آبان ماه سال ۱۴۰۲ از ایشان با اهدای گواهی جایزه البرز و جوایز نقدی تقدیر شود.
تقدیر از دانشآموزان برتر در ۱۵ آبان
وی درباره جزئیات مراسم شصت و یکمین سال جایزه البرز در بخش دانش آموزی اظهار داشت: آئین اهدای جایزه البرز ۱۴۰۲ دانشآموزی با هدف تقدیر از دانشآموزان برتر کشور با حضور نماینده ولی فقیه و رییس سازمان اوقاف و امور خیریه و وزرای آموزش و پرورش و فرهنگ و ارشاد اسلامی، روز دوشنبه ۱۵ آبان برگزار میشود.
ارشدی گفت: در این آیین وزرای آموزش و پرورش و فرهنگ و ارشاد اسلامی ، رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه و مدیرعامل بنیاد فرهنگی البرز و دبیرکل جایزه البرز سخنرانی کرده و جوایز برگزیدگان اهدا میشود.
وی افزود: در این مراسم از ۴۲ دانش آموز برتر کشوری که در سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۲ در پایه نهم مقطع متوسطه اول و پایه دوازدهم مقطع متوسطه دوم در رشتههای ریاضی فیزیک، علوم تجربی، علوم انسانی، فنی و حرفهای و کاردانش تحصیل کردهاند، تقدیر میشود که به تفکیک مقطع تحصیلی و جنسیت عبارتند از: الف) دانش آموزان مقطع متوسطه اول ۲۵ نفر (۹ پسر و ۱۶ دختر) و ب) دانش آموزان مقطع متوسطه دوم ۱۷ نفر (۱۱ پسر و ۶ دختر).
ارشدی ادامه داد: میزان و مبلغ جایزه البرز ۱۴۰۲ در بخش دانشآموزی، با افزایش پنجاه درصدی نسبت به سال قبل، برای هر یک از دانشآموزان منتخب کشوری در پایه های نهم و دوازدهم به ترتیب مبلغ ۳۰۰ و ۴۵۰ میلیون ریال جایزه نقدی است که همراه با گواهی جایزه البرز از طرف بنیاد فرهنگی البرز اعطا میشود. ضمن تاکید بر ارزش ریالی جایزه که البته در مقایسه با زحمات دانشآموزان از درجه اهمیت چندانی برخوردار نیست، نکته حائز اهمیت، اصل گواهی و افتخار کسب جایزه البرز است که ارزشی ملی و بین المللی داشته و تا همیشه با منتخبین این جایزه میماند.
وی همچنین اظهار داشت: در چاچوب تحقق امینانه نیت واقف، بمناسبت تقارن با شصت و دومین سال تاسیس بنیاد، همایش ملی «جایزه البرز ۱۴۰۳» در بخش نخبگان، با هدف تکریم اهالی علم و تجلیل از دانشمندان، فناوران، دانشگاهیان و حوزویان برتر سراسر کشور، اردیبهشت سال آینده برگزار میشود.
ارشدی افزود: در فراخوان این دوره، دانشمندان جوان، فناوران، طلاب علوم دینی و دانشجویان میتوانند از ابتدای آذر ماه سال جاری با مراجعه به سایت جایزه البرز به نشانی www.alborzprize.ir (بخش جایزه نخبگان)، نسبت به دریافت و مطالعه شیوهنامه جایزه البرز ۱۴۰۳ در هر بخش مبادرت ورزند و در صورت واجد شرایط بودن، در سامانه جایزه البرز ثبتنام و مدارک خود را بارگذاری کنند.
وی گفت: زمان آغاز ثبتنام و بارگذاری مدارک در این رقابت علمی و سراسری، یکم آذر امسال به مدت یکماه تعیین شده است که با توجه به لزوم پالایش مستندات دریافتی و راستی آزمایی آنها از طریق استعلام از مراجع ذیربط و انجام داوری، مشابه سنوات گذشته، این زمان به هیچ عنوان تمدید نشده و در سیام آذر سایت بسته خواهد شد؛ لذا داوطلبان واجد شرایط، ثبتنام خود را به روزهای پایانی موکول نکنند. با پایان مهلت یک ماهه ثبتنام، آیین داوری و انتخاب نهایی از میان افراد واجد شرایط به تفکیک توسط کمیته علمی جایزه البرز برگزار میشود و با انتخاب برندگان نهایی باسابقه ترین جایزه علمی کشور، از آنها با اعطای گواهی جایزه البرز همراه با جوایز نقدی تقدیر بهعمل میآید.
ارشدی افزود: دانشجویان داوطلب در تمامی رشتهها شامل فنی و مهندسی، علوم پایه، علوم انسانی، هنر، کشاورزی و علوم پزشکی، از سراسر کشور در مقاطع تحصیلی کارشناسی، کارشناسیارشد، دکتری عمومی، دکتری تخصصی و دکتری تخصصی بالینی از دانشگاههای دولتی، غیرانتفاعی و پژوهشگاههای تابعه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، همچنین دانشگاههای آزاد اسلامی، پیام نور، فنی و حرفه ای، علمی و کاربردی و فرهنگیان، در صورت واجد شرایط بودن میتوانند در این رقابت شرکت کنند. ضمن اینکه طلاب علوم دینی از حوزههای علمیه سراسر کشور نیز در همین بازه زمانی میتوانند نسبت به ثبتنام اقدام کنند.
علاقمندان برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانند به سایت جایزه البرز به نشانی www.alborzprize.ir (بخش نخبگان) مراجعه کنند.
نظر شما