تحولات لبنان و فلسطین

به‌هم ریختگی شدید در سرزمین‌های اشغالی همانند نقاط ضعف ذاتی رژیم صهیونیستی و از سوی دیگر اختلافات شدید ارتش و نتانیاهو کار را به جایی رسانده است که عملاً خودشان ناتوان در مدیریت جنگ اخیر هستند و کاملاً آمریکا کنترل ماجرا را برعهده گرفته است.

جنایات رژیم اشغالگر صهیونیستی در پاسخ به عملیات طوفان الاقصی وارد بیست و نهمین روز خود  شده است. این رژیم باسابقه فریبکاری‌های بزرگ، دیگر توانایی اقناع افکار عمومی جهان را ندارد و از سر استیصال و برای حفظ بقای خود جلوی چشمان جهان در حال نسل‌کشی مردم غزه با همکاری قدرت‌های جهانی به‌ویژه آمریکاست.

اما شرایط رژیم صهیونیستی چگونه است و چرا آمریکا، کشورهای اروپایی و برخی کشورهای منطقه به قیمت بی‌اعتباری خود در افکار عمومی حاضر به حمایت علنی از این رژیم کودک‌کش هستند؟ تحلیل کوتاه زیر پاسخی به این سؤال است.

رژیم صهیونیستی به‌واسطه جنگ طوفان الاقصی اکنون با دو مشکل اصلی و حیاتی روبه‌روست: ۱-  کمبود غذایی ۲- کمبود انرژی. این مشکلات در کنار مسائل روانی و امنیتی باعث مهاجرت معکوس اشغالگران صهیونیست شده است، از سوی دیگر خود رژیم صهیونیستی اعتراف کرده‌اند که شهرک‌نشینان دیگر تمایلی به بازگشت به مناطق درگیر جنگ همانند مناطق مرزی لبنان و غزه ندارند.

اما مسئله انرژی و مواد غذایی آن قدر اهمیت دارد که شاهد کمک فوری و آنی برخی کشورها هستیم. در مسئله کمبود غذایی، کشورهایی مثل استرالیا در حال تأمین مواد غذایی رژیم صهیونیستی هستند، برای همین کشتی‌های استرالیایی ضمن اعزام به بندر ایلات اسرائیل، مواد غذایی را در این بندر تخلیه می‌کنند.

در مسئله کمبود انرژی نیز در ادامه ارتباطات جمهوری آذربایجان و رژیم صهیونیستی، در سکوت رسانه‌ای کشور آذربایجان در حال تأمین انرژی اشغالگران صهیونیست است.

علاوه بر این کشورهای زیر هم به اسرائیل کمک علنی می‌کنند:

عربستان: پشتیبانی اطلاعات و امنیتی از رژیم اشغالگر صهیونیستی و تلاش برای میانجیگری از یک سو و از سوی دیگر تشکیک در اهداف عملیات طوفان‌الاقصی با ایجاد شبهه و یا اختلاف‌افکنی درون محور مقاومت (به طور نمونه تأکید بر ایده دو دولتی در فلسطین و ترویج آن در شبکه‌های اجتماعی و به‌ویژه اثرگذاری بر فضای رسانه‌ای داخل ایران)

هدف غایی عربستان هم این است که مدیریت غزه را برعهده بگیرد و حماس را کنار بزند، از سوی دیگر مدیریت بخش فلسطینی قدس اشغالی را هم از کشور اردن بگیرد و خودش متولی این مکان مقدس شود.

مصر و اردن: همچون عربستان پشتیبانی اطلاعاتی و همکاری امنیتی با رژیم اشغالگر صهیونیستی دارد و کشورهایی مثل مصر که به‌هیچ‌وجه تمایلی برای پذیرش پناهندگان فلسطینی ندارند.

از سوی دیگر همان‌طور که در اخبار منتشر شده است، رژیم صهیونیستی در ساقط کردن پهپادها و موشک‌های یمنی کاملا مبتنی بر کمک کشورهای عربی منطقه عمل می‌کند. یعنی عملاً برخی از کشورهای منطقه در حال دفاع از رژیم صهیونیستی در مقابل موشک‌ها و پهپادهای یمنی هستند و این خیانتی بزرگ علیه اسلام و آرمان فلسطین و حتی خود کشورهای عربی است.

موضوع ‌محوری دیگر در تحولات اخیر عملیات سایبری علیه رژیم صهیونیستی است که در سایه و سکوت انجام می‌شود و این رژیم را تحت‌فشار بسیار شدیدی قرار داده است. این رژیم برای پوشاندن ضعف خود در این حوزه به‌شدت اخبار را سانسور می‌کند.

یکی دیگر از موضوعات کلیدی تحولات اخیر، ماجرای کرانه باختری است که متأسفانه رژیم اشغالگر صهیونیستی توانسته است با سانسور و خفقان شدید، فعلاً این منطقه را کنترل کند. هم با خشونت در برخوردها و هم سانسور شدید؛ به طور نمونه حتی اگر کسی یکی از توئیت‌های با موضوع حمایت از عزه و حماس را لایک کرده باشد، دستگیر و به زندان انداخته می‌شود. در چنین شرایطی حتی قوانین زندان را هم تغییر داده‌اند تا هم زندانی بیشتری را بتوانند جا بدهند و هم شرایط سخت‌تری داشته باشند.

در راستای کنترل کرانه باختری، رژیم اشغالگر صهیونیستی حتی رهبران حماس در کرانه باختری را هم دستگیر و مورد شکنجه قرار داده است و طبق برخی اخبار برخی از این افراد زیر شکنجه شهید هم شده‌اند.

در مجموع، به هم ریختگی شدید در سرزمین‌های اشغالی همانند نقاط ضعف ذاتی رژیم و از سوی دیگر اختلاف شدید ارتش و نتانیاهو کار را به جایی رسانده که عملاً خودشان ناتوان در مدیریت جنگ اخیر هستند و کاملاً آمریکا کنترل ماجرا را برعهده گرفته است، حتی گفته می‌شود مدیریت سایت‌های هسته‌ای رژیم صهیونیستی را هم آمریکا برعهده گرفته است.

باتوجه‌ به این نقاط ضعف رژیم صهیونیستی و آمریکا، در راستای عملیات روانی اقداماتی در فضای رسانه‌ای ایران انجام می‌دهند که در جای خود، قابل‌ بررسی است که در این مجال نمی‌گنجند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.