تحولات لبنان و فلسطین

کتابخانه حضرت حسین بن موسی الکاظم(ع) یکی از کتابخانه‌های مورد توجه در طبس است که با مساحت ۱۷۶۰ متر مربع در سه طبقه و دارا بودن ۷۴۰۰۰ جلد کتاب و ۸۷۰۰ منبع دیجیتال و با پشتیبانی آستان قدس رضوی توانسته پذیرای تعداد زیادی مراجعه‌کننده باشد.

خدمتی از جنس «یار مهربان» در دیار نخل و نارنج

به گزارش قدس آنلاین، در حال حاضر این کتابخانه ۱۲ هزار و پانصد نفر عضو دارد که از خدمات علمی و فرهنگی این مجموعه وابسته به سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی بهره‌مند می‌شوند.

 این کتابخانه در ضلع غربی حرم مطهر فرزند موسی بن جعفر(ع) تاسیس شده است و به دلیل هم‌جواری با این آستان و  برخورداری از فضای معنوی، روزآمدکردن منابع با خرید کتاب و نرم‌افزار در طول سال و برگزاری برنامه‌های متنوع فرهنگی از جمله کلاس‌های علوم قرآنی، معارف اسلامی، علمی، هنری و ورزشی، مسابقات فرهنگی، کتابخوانی، تحقیقی پژوهشی، مقاله نویسی و وبلاگ نویسی، همایش ها، شب شعر، گفتمان های دینی معرفتی و سلسله نشست‌های تخصصی، جلسات مشاوره‌ای تحصیلی و خانوادگی و غیره مورد استقبال گسترده دوستداران علم و دانش قرار گرفته است.

 تمام اعضای این کتابخانه می‌توانند با رعایت ضوابط و مقررات کتب مورد نظر خود را به مدت دو هفته به امانت گرفته و در صورت نیاز به مدت دو هفته دیگر به صورت حضوری یا تلفنی تمدید کنند. بخش امانت کتاب مجهز به سیستم رایانه بوده و متقاضیان می‌توانند با مراجعه به کتابدار در اسرع وقت از وجود یا عدم وجود کتاب در کتابخانه و محل قرار گرفتن آن در قفسه‌ها اطلاع حاصل نمایند.
ظرفیت سالن مطالعه کتابخانه حضرت حسین بن موسی الکاظم(ع) ۲۰۰ نفر است و دارای بخش‌های مختلف از جمله تالار مطالعه قفسه باز، امانت منابع چاپی، مرجع، کودکان و نوجوانان، سمعی و بصری، مطبوعات، اینترنت ویژه آقایان و بانوان و همچنین تالار همایش‌ها می‌باشد.

در این مجموعه فرهنگی کتب مرجع در اتاقی جداگانه نگهداری می‌شود.این نوع کتب منابعی هستند که جهت کسب اطلاع  دانشجویان و محققان در باب موضوع خاص یا مطالب مختصر مورد مطالعه قرار می‌گیرند و به امانت داده نمی‌شوند.
 

سازماندهی کتاب برای کودکان

فراهم‌آوری و سازماندهی کتاب برای کودکان و نوجوانان در این کتابخانه در جهت تشویق و ترغیب به فرهنگ مطالعه و کتاب‌خوانی از سنین کودکی و نوجوانی و گسترش روحیه تفکر و پژوهشگری از دیگر ویژگی‌های این کتابخانه است که در این زمینه  گام‌های موثری برداشته شده است.
 

اتصال به کتابخانه دیجیتال رضوی 

این فرهنگسرای به کتابخانه دیجیتال آستان قدس رضوی متصل بوده ومراجعین می‌توانند از منابع و اسناد موجود در این سامانه استفاده کنند.

آستان حضرت حسین بن موسی الکاظم(ع) در راستای توسعه فعالیت‌های فرهنگی خود و به منظور تقویت اصول و مبانی دینی اعتقادی مردم به ویژه جوانان و نوجوانان و ترویج معارف اهل بیت(ع) در جوار بارگاه منور برادر گرامی حضرت امام رضا(ع) علاوه بر این کتابخانه، مدیریت و اداره ۳ کتابخانه شهید آیت‌الله مدرس(ره) کاشمر، حضرت امام رضا(ع) قاین و روستای محمدآباد طبس را برعهده دارد.

منبع: آستان نیوز

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.