تحولات لبنان و فلسطین

 رئیس آژانس پناهندگان فلسطینی سازمان ملل متحد گفت: میزان سوخت روزانه برای غزه  که اسرائیل با آن موافقت کرده، بسیار کم است.

سازمان ملل: روزی دو تانکر سوخت برای کمک‌رسانی به غزه بسیار کم است

به گزارش قدس انلاین، فیلیپ لازارینی، کمیسر آژانس امداد و کار سازمان ملل متحد برای آوارگان فلسطینی (UNRWA) روز شنبه گفت که میزان سوخت تایید شده از سوی اسرائیل که به میزان دو تانکر در روز است "برای تامین نیاز تاسیسات نمک‌زدایی و پمپ‌های فاضلاب، بیمارستان ها، پمپ های آب در پناهگاه ها، کامیون های کمک رسانی، آمبولانس ها، نانوایی ها و شبکه های ارتباطی کافی نیست.»

لازارینی گفت که این مقدار فقط نیمی از حداقل نیاز روزانه سوخت برای عملیات بشردوستانه در غزه را برآورده می کند.

وی افزود با مقدارکنونی مردم غزه هنوز آب آشامیدنی سالم کافی نخواهند داشت، «بخش‌های بزرگی» از منطقه همچنان با فاضلاب دست و پنجه نرم می کنند و سازمان ملل متحد «مجبور خواهد شد تا تعداد کمتری از کامیون‌های کمک‌رسانی را مدیریت کند».

پیش از این، استفان دوجاریک سخنگوی سازمان ملل روز جمعه به وقت محلی در واکنش به اقدام رژیم اسرائیل مبنی بر اجازه ورود روزانه دو تانکر سوخت به نوار غزه گفت که اسرائیل با ورود دو تانکر سوخت به غزه در هر روز موافقت کرده است اما «این مقدار قطره ای در دریای نیازهای ما است.

توماس وایت رئیس آژانس امداد و کار سازمان ملل در غزه (آنروا) نیز وز چهارشنبه به وقت محلی گفته بود: تاکنون ۲۳ هزار لیتر سوخت از مصر دریافت کردیم که به اندازه نیم تانکر است اما استفاده از آن توسط مقامات اسرائیلی محدود شده است و فقط برای انتقال کمک از رفح باید استفاده شود و سوختی برای آب یا بیمارستان نیست.

به گفته وی، «این تنها ۹ درصد از نیاز روزانه ما برای حفظ فعالیت‌های حیاتی و امدادرسانی است.»

به گزارش ایرنا، در شرایطی که هر روز صدها نفر از مردم غزه به خاطر نبود سوخت، غذا، دارو و امنیت شهید می شوند، اسرائیل صدور مجوز ورود ۲ تانکر سوخت به غزه توسط شورای جنگ رژیم صهیونیستی را نوعی «مانور دیپلماتیک» برای کاهش فشارهای بین المللی علیه این رژیم اعلام کرد.

موافقت اسرائیل با ورود روزانه دو تانکر سوخت به نوار غزه به علت ترس از شیوع وبا در اراضی اشغالی فلسطین و وخامت اوضاع بهداشتی در نتیجه فشارهای بین‌المللی صورت گرفته است.

پیشتر، «زاچی هانگبی» رئیس شورای امنیت رژیم اسرائیل درباره انتشار طاعون در غزه هشدار داده و گفته بود در صورت از بین رفتن سیستم آب و فاضلاب غزه و انتشار این بیماری، تل‌آویو مجبور به توقف جنگ خواهد شد. «هانگبی» گفته بود که ورود ۲ تانکر سوخت در روز به غزه فقط ۲ تا چهار درصد نیازهای سوخت این منطقه را تامین خواهد کرد.

اقدام شورای جنگ تل آویو در صدور مجوز ورود ۲ تانکر سوخت به غزه با واکنش متحدان تندروی بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم اسرائیل مواجه شد و «ایتامار بن گویر» وزیر امنیت داخلی و «بزالل اسموتریچ» وزیر دارایی این رژیم با آن مخالفت کردند.

اسموتریچ، مصوبه شورای جنگ رژیم اسرائیل برای صدور مجوز ورود ۲ تانکر سوخت به غزه را نشان دادن ضعف در مقابل مقاومت فلسطین و تقویت‌کننده آن ارزیابی کرد.

منبع: خبرگزاری ایرنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.