به گزارش قدس آنلاین، سید ابراهیم رئیسی رئیسجمهور صبح امروز در اختتامیه کنگره بینالمللی علامه محمدحسین طباطبایی در دانشگاه الزهراء، با بیان اینکه باید در طول سال در مراکز تحقیقی به نقش فلسفه پرداخت و در حوزههای مختلف به فلسفه در تعالی و پیشرفت جوامع و گسترش خداباوری توجه کرد، گفت: نقش فلسفه در لایه تمدنی بشر شامل لایههای زیربنایی شامل مباحث پیرامون هستی و اخلاق، لایه میانی علوم اجتماعی و لایه روبنایی هنر و معماری و از این دست است.
وی افزود: امروز توجه به فلسفههای مضاف مورد تأکید و توجه هست و رهبر انقلاب هم در دیدارهایشان بر این مسئله توجه کردند و اساتید و حوزه و دانشگاه هم در آثارشان به این مسئله توجه داشتند.
رئیسی با بیان اینکه علامه طباطبایی احیاگر حکمت اسلامی در دوران معاصر است و امروز در این نشست سخن از یک فیلسوف، حکیم و ریاضیدا ن و مفسر عالیقدر قران کریم، عارف و در یک کلمه یک عالم واصل است، گفت: ایشان در جایگاهی از قله قرار دارد که نمیگوید بروید، بلکه میگوید بیایید و به اصطلاح قیادت دارد و به جوامع بشری متذکر میشود به آنجا که من عمل کردم و رسیدم حرکت کنید تا به مقام انسان قرآن برسید.
رئیسجمهور با اشاره به شخصیت علامه که میتواند برای پویندگان این مسیر راهگشا باشد، اظهار داشت: این شخصیت هم در نگاه به هستی و هم نگاه به انسان و هم به همه آنچه که مورد بحث است یک نگاه توحیدی داشت و زیربنای اندیشه علامه و سیره عملی و شخصی او، همین جمله معروفی است که امام فرمودند عالم محضر خداست.
وی افزود: علامه طباطبایی در مواجه فلسفه اسلامی با فلسفه غربی، با الحاد مبارزه میکند و به فلسفه الهی توجه دارد؛ آنچه علامه از تعریف انسان دارد، انسان حی متأله است که حیات تألهی و خدایی دارد و انسان موجوی دارای حیات فرض شده که از تأله بهرهمند است.
این خبر در حال تکمیل است...
نظر شما