تحولات لبنان و فلسطین

عضو شورای عالی نظام پزشکی، نسبت به توزیع دستگاه‌های تصویربرداری پزشکی بدون تأمین نیروی انسانی متخصص، به شدت انتقاد کرد.

دبیر انجمن رادیولوژی ایران عنوان کرد؛ ۲ رادیولوژیست پاره وقت برای ۳ میلیون جمعیت

عبدالرسول صداقت گفت: در یک سیستم برنامه ریزی شده و صحیح، استفاده از فناوری باید همراه با تأمین نیروی انسانی متخصص باشد. متأسفانه در بسیاری از مراکز درمانی دولتی و حتی برخی مراکز دانشگاهی فناوری های روز دنیا با خرید دستگاه‌های پیشرفته در اختیار قرار گرفته است اما متناسب با آن نتوانسته‌اند نیروی انسانی کارآمد را برای استفاده از این دستگاه‌ها جذب کنند.

وی افزود: ما در حال حاضر با دو مشکل در بخش دولتی روبرو هستیم اولاً واردات بی‌رویه و نامتناسب دستگاه‌های سی تی اسکن و MRI و دستگاه‌های مشابه که خریداری و نصب شده است.

صداقت ادامه داد: از واژه بی رویه استفاده کردم، چرا که ابتدا برای تأمین نیروی انسانی و به ویژه متخصص رادیولوژی برای استفاده مناسب از این دستگاه‌ها اقدامی انجام نشده است. هیچ اقدام تصویربرداری نباید بدون تشخیص متخصص رادیولوژی انجام شود و متخصص رادیولوژی باید تشخیص خود بر اساس تصاویر انجام شده را به پزشک معالج ارائه دهد تا ایشان درمان را ارائه دهد.

دبیر انجمن رادیولوژی ایران گفت: در سال‌های اخیر هر سال تفاوت میان تعرفه ارائه خدمات در بخش‌های دولتی و خصوصی افزایش پیدا کرده و بر اساس فرمول‌های وزارت بهداشت و سازمان‌های بیمه گر میزان پرداختی به متخصصان رادیولوژی، بسیار پایین‌تر از سایر متخصصان است. این در حالی است که اقدامات درمانی و تشخیصی در صورتی که با شکایت بیماران روبرو شود به طور یکسان مورد رسیدگی قرار می‌گیرد. طبیعی است که یک متخصص رادیولوژی با توجه به حجم بسیار بالای کار در بخش دولتی و پرداختی بسیار پایین و در معرض شکایت قرار داشتن دائمی، رغبتی به حضور در بخش دولتی نداشته باشد. این کاهش رغبت در تمام متخصصان دیده می‌شود اما در مورد متخصصان رادیولوژی مشهودتر است.

صداقت، مثالی برای عینی شدن بحث زد و افزود: حالا می‌بینیم در استانی که حدود سه میلیون نفر جمعیت دارد و دستگاه‌های متعدد تشخیصی از جمله سی تی اسکن و MRI دارد در نهایت حداکثر دو رادیولوژیست آن هم به صورت پاره وقت و بسیار محدود در بخش دولتی فعالیت دارند و این گونه ممکن است بیماران روزها و هفته‌ها در انتظار دریافت گزارش اقدامات رادیولوژی بمانند.

عضو شورای عالی سازمان نظام پزشکی گفت: اگر مسئولان وزارت بهداشت و دولت قصد دارند تکنولوژی‌های پیشرفته رادیولوژی را که بسیار هم ارزشمند هستند، توسعه و افزایش دهند؛ ابتدا باید فکری به حال تعرفه‌های ارائه خدمات بکنند. مطمئن باشید زیان این تعرفه پایین بیشتر از متخصصان به مردم می‌رسد، چرا که هیچ درمانگاه و بیمارستانی که قرار هم هست خودگردان باشند، نمی‌توانند با تعرفه‌های خدمات فعلی برای دستگاه‌های خود قطعات خریداری کنند یا حتی هزینه تعمیرات دستگاه‌های خود را تأمین کنند و قطعاً متخصصان رادیولوژی هم تمایلی به خدمت در این مراکز ندارند و این گونه دستگاه‌ها یکی یکی از کار خواهند افتاد و سرمایه عظیم ملی هدر خواهد رفت.

وی در پایان ابراز امیدواری کرد که مسئولان کشور تدابیر عاجلی برای حل این مشکلات و جلوگیری از مهاجرت متخصصان ارزشمند پزشکی در تمامی رشته‌ها بیاندیشند

منبع: خبرگزاری مهر

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.