تحولات منطقه

پیش نشست علمی «بیست و پنجمین جشنواره بین المللی پژوهشی شیخ طوسی» با عنوان «تمدن نوین اسلامی و صهیونیسم ستیزی در منظومه فکری مقام معظم رهبری» در مدرسه عالی علوم انسانی، حکمت و تاریخ خواهران در نمایندگی المصطفی خراسان برگزار شد.

تمدن نوین اسلامی و صهیونیسم ستیزی در منظومه فکری رهبر انقلاب بررسی شد
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

در این نشست علمی، ابتدا دبیر علمی درباره اهداف برگزاری جشنواره شیخ طوسی و بخش ویژه آن توضیحاتی بیان کرد و طلاب را به مشارکت حداکثری در این حشنواره دعوت کرد.

سپس خانم فاطمه سادات علوی، عضو هیئت علمی جامعه المصطفی، به مفهوم شناسی صهیونیسم و مبانی قرآنی نقد صهیونیسم پرداخته و ابعاد دشمنی صهیونیسم با اسلام و مسلمانان را بر شمرد.

وی در ادامه به فرمایشات مقام رهبری در مورد تمدن سازی پیامبر اسلام(صلی الله علیه و آله) و ائمه معصومین(علیهم السلام) برای بشریت اشاره نمود و تفاوت مهم تمدن اسلامی با تفاوت غربی را از منظر رهبری چنین توصیف نمود: «تـمدن غـرب تمدّنِ علم بـدون اخـلاق، مادیتِ بدون معنویت و دیـن و قـدرتِ بدون عدالت است. امروز تمدّن غرب حتی در میان اجزای خود، آن‌ وحدت‌ و انسجام و آن یـگانگی و صـداقت‌ لازم‌ را ندارد. یک نقطه که یـک رشـد مادی بـیشتری کـرده اسـت، بنا به طبیعت تـمدن مادی، افزون‌طلب است، کلیت‌طلب است، تمامیت‌طلب است و بقیه بخش‌ها را نادیده می‌گیرد. با این همه‌ گـرفتاری‌، بـا این همه مشکلات، تمدن مادی غـرب ادعـای ابـدیت مـی‌کند! امـا این ادعا، ادعـای واهـی، غیرعملی و ناکام است» ( امام خامنه‌ای ۱۴/۰۷/۱۳۷۹).

علوی افزود: مقام معظم رهبری در تعریفی کلی، شاخصه تمدن اسلامی را بهره‌مندی انسان‌ها از همه ظرفیت‌های مادی و معنوی‌ می‌دانند که خداوند برای تأمین سعادت و تعالی آنان، در عالم طبیعت و در وجود خود آنان تعبیه کرده است. از جمله شاخصه‌های تمدن اسلامی که اندیشمندان و مورخان اسلامی در تاریخ اسلام بیان کردند و مقام معظم رهبری به شیوه منسجم‌تری درباره آن‌ها سخن گفتند، عبارتند از محوریت قوانین قرآنی، خردورزی، علم، اخلاق، مجاهدت در راه خدا، حکومت مردمی، پرهیز از تحجر، ایجاد رفاه عمومی، استقرار عدالت، دوری از اقتصاد مبتنی بر ربا و تکاثر، اما معظم له با درایت خویش و با درک مقتضیات زمان، مسأله تمدن نوین اسلامی را با مؤلفه‌های جدیدی مانند ابتکار و خلاقیت، توجه به رسانه‌های مدرن، هنر، سینما، بهبود روابط بین‌الملل و صدور احکام فقهی متناسب با نیازهای جدید بشری مطرح نمودند تا تمدن اسلامی پویا شود و در رقابت با دنیای مدرن غرب باقی بماند و پویایی خود را حفظ کند. به اعتقاد معظم‌له گسترش تمدن نوین اسلامی به همت و خرد دسته‌جمعی نیاز دارد که در سایه وحدت، انضباط، کار، تلاش، ایمان به خدا، خلاقیت، عقلانیت، توانایی علمی و داشتن رسانه‌های قوی به وجود می‌آید.

علوی در بخش دیگری از سخنانش، به تبیین علل دشمنی صهیونیسم با تمدن اسلامی پرداخت و گفت: مقام معظم رهبری، در تشریح دشمنی رژیم صهیونیستی اسرائیل با اسلام و مسلمانان، دو نکته را مورد تأکید قرار داده اند: اول؛ لزوم محو رژیم صهیونیستی اسرائیل و نفی تهمت یهودستیزی. دوم؛ تصریح به دشمنی صهیونیسم با اسلام و وحدت مسلمانان. به فرموده مقام معظم رهبری، ما که طالب وحدتیم و برای وحدت دل میسوزانیم. باید بدانیم این فکر، این خواسته و مطلوب، دشمنان جرّاری هم دارد؛ در رأس این دشمنان هم فعلاً در این دوران، رژیم ایالات متحده‌ی آمریکا و رژیم جعلی صهیونیستی است؛ اینها دشمنان وحدت اسلامند. آمریکا فقط دشمن جمهوری اسلامی نیست؛ بعضی‌ها خیال میکنند دعوا فقط بین جمهوری اسلامی و آمریکا است؛ بله جمهوری اسلامی چون فعّال است دشمنیِ بیشتری با او میشود؛ امّا با دنیای اسلام، با کشورهای اسلامی دشمنند؛ با فلسطین دشمنند، با ملّتهای غرب آسیا دشمنند، با ملّتهای شمال آفریقا دشمنند، با مجموعه‌ی مسلمانها دشمنند؛ علّت هم در ماهیّت اسلام است، چون اسلام نفی ظلم است، نفی سلطه است، نفی استکبار است.

وی در آخرین بخش از سخنانش به توضیح انواع جنگ سخت و جنگ نرم رژیم صهیونیستی با مسلمانان پرداخت و با اشاره به کشتار بی‌رحمانه کودکان و زنان بی دفاع غزه توسط نیروهای صهیونیستی و دفاع آمریکا و هم پیمانانش از اسرائیل، نسل کشی مسلمانان را یکی از برنامه های هدفمند رژیم صهیونیستی اسرائیل دانست که گاه در جبهه نظامی و گاه با ترویج فساد در بین جوانان مسلمان و تخریب نهاد مقدس خانواده، توسط رسانه های استکباری و با حمایت مالی صهیونیسم و لابی صهیونیسم صورت می گیرد.

در پایان خانم علوی به سؤالات طلاب در زمینه موضوع نشست پاسخ داد.

تمدن نوین اسلامی و صهیونیسم ستیزی در منظومه فکری رهبر انقلاب بررسی شد

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.