به گزارش قدس آنلاین، مجید شایسته صبح دوشنبه در نشست خبری که به مناسبت ۱۰ آذر روز جهانی اچ آی وی برگزار شد، اظهار کرد: در سطح کشور در سال ۱۴۰۱ تخمین موارد ابتلا به اچ آی وی ۴۵ هزار و ۴۳۶ مورد بوده است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند بیان کرد: در همین بازه زمانی تعداد موارد تحت مراقبت ۱۸ هزار و ۴۴ نفر و موارد تحت درمان ۱۷ هزار و ۴۷ نفر و موارد فوت ثبت شده نیز ۲۱ هزار و ۸۲۳ نفر بوده است.
شایسته با بیان اینکه در سال ۱۴۰۲ تا پایان شهریورماه تخمین موارد ابتلا به اچ آی وی در کشور ۴۶ هزار و ۱۴۵ بوده است، گفت: در همین بازه زمانی موارد تحت مراقبت فعال ۱۸ هزار و ۶۳۹ نفر، موارد تحت درمان ۱۷ هزار و ۷۱۱ نفر و موارد فوت ثبت شده نیز ۲۲ هزار و ۴۱۵ نفر بوده است.
شناسایی ۱۳ بیمار در ۶ ماهه نخست سال جاری
وی بیان کرد: در خراسان جنوبی نیز در ۶ ماهه نخست سال جاری ۱۳ بیمار مبتلا به ویروس اچ آی وی شناسایی شده است که یک مورد به دلیل سکته قلبی فوت کرده و یک بیمار نیز از خراسان جنوبی مهاجرت کرده است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با بیان اینکه در پایان شهریور ماه ۱۱ بیمار داشتهایم، گفت: در حال حاضر ۹ بیمار مبتلا به ویروس اچ آی وی در خراسان جنوبی داریم.
شایسته اظهار کرد: در سال ۹۷ در خراسان جنوبی ۱۰ مورد، در سال ۹۸ نیز ۱۰ مورد، در سال ۹۹ تعداد ۹ مورد و در سال ۱۴۰۱ نیز ۱۲ مورد بیمار اچ آی وی شناسایی شده است.
وی با اشاره به اینکه روشهای انتقال ویروس از تزریقی به انتقال از طریق رابطه جنسی در حال افزایش است، بیان کرد: خوشبختانه با تلاشها و کوششهای صورت گرفته انتقال از طریق مادر به کودک در خراسان جنوبی نداشتهایم.
بیماران مبتلا به اچ آی وی میتوانند عمر طولانی داشته باشند
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: اگر افرادی که رفتار پرخطر داشته و یا مشکوک به ابتلا به اچ آی وی هستند چنانچه به موقع برای شناسایی و درمان اقدام کنند میتوانند مانند سایر انسانها یک زندگی معمولی داشته باشند.
شایسته با تأکید بر اینکه باید در زمینه ویروس اچ آی وی اطلاع رسانی لازم صورت گیرد، یادآور شد: مردم باید بدانند که اچ آی وی از طریق لیوان و ظرف مشترک، در آغوش گرفتن و همکار بودن و…منتقل نمیشود و از این جهت نگرانی وجود ندارد.
نظر شما