به گزارش قدس آنلاین، در شمالیترین نقطه استان فارس شهرستانی با وسعت۶هزار و ۵۲کیلومتر مربع قرار دارد؛ شهرستانی که در فاصله ۲۷۰ کیلومتری شمال شیراز، ۲۰۰ کیلومتری جنوب اصفهان و ۱۹۰ کیلومتری جنوب غربی یزد واقع شده و با نام «آباده» شناخته میشود.
آباده قطب صنعتی فارس
این شهرستان که حدود ۱۱درصد کل مساحت استان را به خود اختصاص داده و در موقعیت خاصی از نظر جغرافیایی قرار دارد از پتانسیل بالایی در حوزه اقتصادی بهره میبرد و به عنوان یکی از ظرفیتهای مهم استان برای رشد اقتصاد به شمار میرود به گونهای که مسئولان ارشد استان هم این شهرستان را از قابلیتهای مهم استان در مسیر توسعه قلمداد میکنند و توجه ویژهای به این شهرستان دارند.
این شهرستان همچنین به عنوان یکی از مهمترین قطبهای صنعتی در استان فارس محسوب میشود که از سه شهرک صنعتی آباده، ایزدخواست و سورمق برخوردار است.
اگرچه راهاندازی این نواحی صنعتی در این شهرستان تاکنون کمک شایانی به ارتقای جایگاه اقتصادی استان فارس در کشور کرده است اما هنوز هم با مشکلات زیرساختی برای ادامه فعالیتهای خود مواجه هستند.
این در حالیست که یکی از عوامل تأثیرگذار در رونق گرفتن شهرکهای صنعتی، احیای هر چه بیشتر واحدهای صنعتی و ایجاد زیرساختهای لازم اعم از برق، بهسازی و آسفالت معابر و تأمین آب و گاز در شهرکها و نواحی صنعتی است.
تخصیص ۱۲۵میلیارد ریال به زیرساختهای شهرکهای صنعتی
شهرک صنعتی آباده در حالی از مشکلات زیرساختی رنج میبرد که در طول ۲سال گذشته تمهیدات بسیاری برای توسعه زیرساختها در این شهرک اندیشیده شده و اعتبارت قابل توجهی به این امر اختصاص یافته است.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی فارس نیز اخیراً اعلام کرده که در یک سال اخیر افزون بر ۱۲۵میلیارد ریال در پروژههای زیرساختی شهرکهای صنعتی آباده هزینه شده و سه شهرک صنعتی در این شهرستان در حال حاضر آماده جذب سرمایهگذار هستند.
سید مصطفی هاشمی افزود: در این شهرستان شهرکهای صنعتی آباده و ایزدخواست و ناحیه سورمق به فعال هستند و تمام تلاش ما تکمیل زیرساختها در این شهرکهای صنعتی است.
۶۷ میلیارد ریال در شهرک صنعتی آباده
وی با بیان اینکه شهرک صنعتی آباده یکی از شهرکهای صنعتی فعال استان است که از وضعیت زیرساختی مطلوبی نیز برخوردار است گفت: این شهرک صنعتی که در حال حاضر ۱۲۲قرارداد سرمایهگذاری با متقاضیان در آن منعقد شده، قطب صنعتی شمال فارس محسوب میشود و توانسته زمینه مناسبی برای جذب سرمایهگذار فراهم کند.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی فارس اضافه کرد: در یک سال اخیر پروژههای زیرسازی -جدول و آسفالت بخشی از فاز دوم و جاده دسترس بین فاز اول و دوم با اعتبار ۵۵میلیارد ریال و ارتقای تصفیهخانه فاضلاب با ۱۲میلیارد ریال در شهرک صنعتی آباده اجرایی شده است.
وی افزود: با اجرای این طرح ها وضعیت زیرساختی این شهرک صنعتی ارتقا یافته است و هماکنون ۶۳واحد صنعتی با اشتغال ۹۰۰نفر در شهرک صنعتی آباده فعال هستند.
۲۰میلیارد ریال سهم شهرک صنعتی ایزدخواست
هاشمی در خصوص شهرک صنعتی ایزدخواست هم گفت: شهرک صنعتی ایزدخواست در شمالیترین نقطه استان فارس واقع شده و از موقعیت مناسبی برای سرمایه گذاری برخوردار است؛ این شهرک صنعتی با مساحت۹۵هکتار ظرفیت استقرار ۲۰۰ واحد تولیدی-صنعتی با پیشبینی اشتغالزایی یک هزار نفر را خواهد داشت.
وی ادامه داد: پروژه زیرسازی و آسفالت ورودی این شهرک صنعتی با اعتبار ۲۰میلیارد ریال در ماههای گذشته اجرا شده است.
۴۰میلیارد ریال سهم ناحیه صنعتی سورمق
مدیر عامل شرکت شهرکهای صنعتی فارس همچنین با اشاره به وضعیت زیرساختی ناحیه صنعتی سورمق افزود: این ناحیه صنعتی ۳۵ هکتار مساحت دارد و هماکنون ۲قرارداد سرمایهگذاری در آن منعقد شده است.
وی افزود: این ناحیه صنعتی با توجه به نزدیکی به استان یزد،از موقعیت ویژهای برای سرمایهگذاری برخوردار است، البته مساحت کم این ناحیه صنعتی جوابگوی تعداد متقاضیان بالا در آینده نخواهد بود.
هاشمی خواستار اجرای طرح توسعه و الحاقبخشی از اراضی اطراف این ناحیه صنعتی شد و گفت: مراحل اداری اجرای طرح توسعه در حال انجام است.
او بر تکمیل زیرساختها در این ناحیه صنعتی تأکید کرد و یادآور شد: این شهرک صنعتی در یک سال اخیر به شبکه گاز متصل شده است.
مدیر عامل شرکت شهرکهای صنعتی فارس همچنین از تأمین ۲مگاوات برق برای کارخانه کاشی و سرامیک دی در ناحیه صنعتی سورمق خبر داد و گفت: این طرح با تأمین اعتبار ۴۰میلیارد ریال توسط سازمان مدیریت و برنامهریزی استان و نیز با مشارکت ۵۵۰میلیارد ریالی کارخانه کاشی انجام شده است.
با توجه به اهمیت راهبردی شهرکهای صنعتی آباده به عنوان یکی از بزرگترین شهرکهای صنعتی استان، رفع مشکلات و توسعه و تکمیل زیرساختهای این شهرکهای نقش مؤثری در رشد و توسعه اقتصادی فارس دارد؛ لذا توسعه زیرساختها در این شهرکها باید بیش از پیش مورد توجه قرار بگیرد.
نظر شما