عضو کمیسیون حقوقی مجلس گفت: نباید اجازه دهیم بین تصویب آیین نامه تسهیلات ساخت مسکن روستایی با اعطای این تسهیلات فاصله طولانی بیفتد. دولت این آیین نامه را به بانک مرکزی ابلاغ کرده باید بانک مرکزی هر چه سریع تر نسبت به تعیین سهمیه بانک ها اقدام کند و سازمان برنامه و بودجه هم ضمانت ها را صادر کند.

موانع اجرای آیین نامه تسهیلات ۳۵۰ میلیون تومانی مسکن روستاییان را برطرف کنید

اخیراً در خبرها اعلام شد که با موافقت هیات وزیران تسهیلات ساخت مسکن روستایی از ۲۰۰ به ۳۵۰ میلیون تومان افزایش پیدا کرد. این تسهیلات با سود ۵ درصد و بازپرداخت طولانی مدت اعطا می شود.  دغدغه مسئولان این است که آیین نامه به سرعت اجرایی شود و روستاییان در عمل از این تسهیلات بهره ببرند. آیین نامه از طرف دولت به بانک مرکزی ابلاغ شده است. اما هنوز بانک مرکزی سهمیه های استان ها و بانک های عامل را مشخص نکرده است.

از آنجائیکه تسهیلات مسکن وام های یارانه ای محسوب می شوند، باید ضمانت های لازم از سوی سازمان برنامه و بودجه صادر شود. سازمان مورد بحث هنوز این کار را انجام نداده است. بنابراین، در عمل روستاییان تسهیلات ۳۵۰ میلیون تومانی ساخت مسکن را دریافت نکرده اند.

اجرای مصوبه ی افزایش تسهیلات مسکن روستایی از ۱۰۰ به ۲۰۰ میلیون تومان با تأخیر زیادی صورت گرفت و فاصله ای طولانی بین تصویب این مصوبه و ابلاغ و اجرایش شاهد بودیم. بیم آن می رود که اجرای آیین نامه ی تسهیلات ۳۵۰ میلیون تومانی نیز دچار همان سرنوشت شود.

نظرات حسن نوروزی، عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس را در خصوص افزایش تسهیلات ساخت مسکن روستایی از ۲۰۰ به ۳۵۰ میلیون تومان و لزوم اجرای سریع این مصوبه را پرسیدیم که حاصلش را در ادامه می خوانید.

نوروزی در گفت و گو با خبرنگار قدس با اشاره به این موضوع که جمعیت روستایی در کشورهای مختلف نسبت به جمعیت شهری بیشتر است، تصریح کرد: در کشور ما به دلیل جاذبه های شهر شاهد هستیم که جمعیت شهری از روستایی پیشی گرفته است. ۷۰ درصد از جمعیت کشور در شهرها زندگی می کنند و ۳۰ درصد در روستاها ساکن هستند.

وی ادامه داد: امکاناتی مانند برق، آب پاکیزه، جاده های خوب، تلفن، گاز، کلانتری، امنیت و... به مهاجرت روستاییان به شهرها منجر شده است. به منظور معکوس کردن این روند، به نحوی که افراد به روستاها برگردند باید به ارائه ی تسهیلات به روستاییان بپردازیم و امکاناتی را در آنجا تدارک ببینیم.

عضو کمیسیون قضایی مجلس خاطرنشان کرد: اقدامات خوبی برای حمایت از روستاییان انجام شده است و الان بسیاری از روستاهای کشور به آب لوله کشی، گاز، برق و... دسترسی دارند. اما نیاز است، حمایت های بیشتری در قالب تسهیلات ساخت مسکن روستایی از روستانشینان به عمل بیاوریم.

نوروزی گفت: نهادهای مربوطه از جمله جهاد کشاورزی و بنیاد مسکن روستایی باید دست به دست هم بدهند و بستری برای برچیدن خانه های گلی و غیرمقاوم به وجود بیاورند. ساخت خانه های جدید در روستاها، انگیزه ای برای روستانشینان ایجاد می کند که در روستاها بمانند.

وی ادامه داد: از طریق اعطای تسهیلات ساخت مسکن روستایی می توانیم به ایجاد دهکده های صنعتی بپردازیم و روند معکوس مهاجرت از روستا به شهر را شاهد باشیم. شهرها شلوغ و پرترافیک هستند و همین امر مشکلات روحی و روانی برای مردم ایجاد می کند. هر چقدر بتوانیم از مهاجرت روستاییان به شهرها جلوگیری کنیم، به نفع کشور است.

عضو کمیسیون قضایی مجلس در خصوص لزوم اجرای هر چه سریع تر آیین نامه ی تسهیلات ۳۵۰ میلیون تومانی ساخت مسکن روستایی خاطرنشان کرد: ضرورت دارد این آیین نامه به سرعت اجرا شود تا در عمل روستاییان از این تسهیلات بهره مند شوند و بر اثر تورم از ارزش تسهیلات کاسته نشود.

نوروزی در پایان تأکید کرد: ما در مجلس نیز آمادگی لازم را برای پیگیری این موضوع داریم تا هر چه سریع تر آیین نامه عملیاتی شود. نباید اجازه دهیم بین تصویب آیین نامه ی تسهیلات ۳۵۰ میلیون تومانی ساخت مسکن روستایی با اعطای این تسهیلات فاصله ی طولانی بیفتد. دولت این آیین نامه را به بانک مرکزی ابلاغ کرده است. باید بانک مرکزی هر چه سریع تر نسبت به تعیین سهمیه های استان ها و بانک ها اقدام کند و سازمان برنامه و بودجه نیز ضمانت ها را صادر کند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • ۱۹:۰۴ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۸
    1 0
    توروخدا هرچی زود آیین نامه رو تصویب بکنین اوضاعمون وخیته
  • احمدنظری ۰۲:۵۳ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۹
    1 0
    آیا وام روستایی ۳۵۰ملیونی به آنهایی که نصف وام روستایی ۲۰۰ملیونی راگرفتن تعلق میگیره