تحولات منطقه

عضو کمیسیون انرژی مجلس خاطرنشان کرد: به درستی در صنایع نفت و گاز کشور بر تولیدات بار اول تکیه کرده ایم همین اعتماد به توان داخلی به ما کمک کرد تا به صادرات کاتالیست به روسیه بپردازیم، صدور خدمات فنی و مهندسی و همکاری در تجهیزات پالایشگاه های فراسرزمینی و... را داشته باشیم.

نتیجه اعتماد به تولیدات بار اول؛ از صادرات کاتالیست به روسیه تا تجهیز پالایشگاه های فراسرزمینی
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

اخیرا بانک مرکزی ایران و مرکز آمار رشد اقتصادی فصل بهار ۱۴۰۲ را منتشر کردند که طی آن رشد اقتصادی با احتساب نفت در بهار امسال ۷.۹ درصد بود. این در حالی است که رشد اقتصادی در این بازه زمانی بدون احتساب نفت، ۶.۱ درصد برآورد می‌شود. همچنین رشد اقتصادی با احتساب نفت در فصل دوم ۱۴۰۲ به بیش از ۷.۱ درصد رسیده است که بخش نفت و گاز محور اصلی این رشد اقتصادی شش ماهه ی اول سال بوده است.

بخش تولید و تجارت نفت، گاز و فرآورده‌های صنعت نفت و گاز ایران در حالی پیشران اقتصاد کشور است که تاکنون نه تنها تحریم‌ها علیه تجارت انرژی لغو نشده است بلکه طبق اذعان خزانه‌داری آمریکا، بر میزان این تحریم‌ها نیز در یک سال اخیر افزوده شده است.

نظرات قاسم ساعدی، عضو کمیسیون انرژی مجلس را در خصوص رشد اقتصادی کشور و نقش صنایع نفت و گاز را در این موضوع در شش ماهه ی اول سال جاری در ادامه می خوانید.

ساعدی در خصوص این موضوع که در شرایط تحریم توانستیم میزان فروش نفت خود را تقریباً به میزان قبل از تحریم ها برگردانیم، تصریح کرد: ایجاد بستری برای فروش نفت کشور در شرایط تحریمی نشان دهنده ی حسن تدبیر دولت فعلی است.

وی ادامه داد: نکته ی حائز اهمیت این است که فروش نفت کشور در شرایط تحریمی کامل رخ داد. نه تنها طی سال های گذشته تحریم ها برداشته نشد، بلکه به گفته ی خزانه داری آمریکا بر شدت این تحریم ها افزوده شده است.

عضو کمیسیون انرژی مجلس خاطرنشان کرد: همکاری در پالایشگاه های فراسرزمینی و ارائه خدمات فنی و مهندسی به کشورهای آمریکای لاتین و بازارسازی تضمینی برای نفت کشور نشان دهنده ی برنامه ریزی های صحیح است. 

ساعدی گفت: دولت فعلی به جای اینکه به نتیجه ی مذاکرات چشم بدوزد و منتظر باشد که غرب و آمریکا برایمان کاری انجام دهند، به سیاست گذاری های فعال روی آورد. بر اثر شناخت وضع سیاسی حاکم بر جهان توانستیم راه های برون رفت از تحریم ها را پیدا و عملیاتی کنیم.

وی ادامه داد: به طور مثال، بهره برداری از فاز ۱۱ پارس جنوبی توسط یک پیمانکار داخلی و بدون نیاز به خارجی ها یک نقطه ی عطف در پیشرفت ما در صنایع نفت و گاز و بهره برداری از میادین گازی محسوب می شود.

ساعدی گفت: بهره برداری از میادین گازی و نفتی کشور با اتکا به توان داخلی در حال انجام است. سال به سال بر میزان برداشت از منابع بدون وابستگی به خارجی ها اضافه می شود و این دستاوردها نویدبخش اتفاقات خوبی در آینده نزدیک است.

وی درباره این موضوع که صنعت نفت و گاز محور اصلی توسعه و رشد اقتصادی کشور در نیمه اول سال ۱۴۰۲ بوده است؛ تصریح کرد: بر اساس آمار منتشره، رشد اقتصادی کشور با احتساب نفت در نیمه اول امسال ۷.۵ درصد بوده است و بخش برداشت و تجارت نفت و گاز با رشد ۲۵.۶ درصدی محور اصلی این رشد اقتصادی بوده است که نشان از این دارد که صنایع نفت و گاز پیشران اقتصادی کشور هستند و میزان تأثیرگذاری این صنایع در رشد اقتصادی کشور نیز مشخص کننده ی همین موضوع است.

عضو کمیسیون انرژی مجلس خاطرنشان کرد: به درستی در صنایع نفت و گاز کشور بر تولیدات بار اول تکیه کرده ایم و به استفاده ی حداکثری از دستاوردهای دانش بنیانی می پردازیم. همین اعتماد به توان داخلی به ما کمک کرد تا به صادرات کاتالیست به روسیه بپردازیم، صدور خدمات فنی و مهندسی به دیگر کشورها و همکاری در تجهیز پالایشگاه های فراسرزمینی را داشته باشیم و در نهایت به بهره برداری از فاز ۱۱ پارس جنوبی بپردازیم.

عضو کمیسیون انرژی مجلس خاطرنشان کرد: دولت فعلی سیاست اقتصادی و انرژی فعالی را در منطقه و جهان به اجرا گذاشت و توانست از طریق برنامه ریزی های صحیح به بازارسازی تضمینی برای نفت کشور مبادرت کند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.