تحولات لبنان و فلسطین

بررسی‌ها نشان می‌دهد همزمان با آغاز فصل سرد در قاره اروپا و افزایش قابل توجه تعرفه گاز و برق در اکثر کشورهای این قاره‌، دولت‌ها با حذف بسته‌های حمایتی از مصرف‌کنندگان در پی ترغیب شهروندان به کاهش مصرف انرژی به‌هرنحو ممکن هستند.

افزایش قیمت برق در اتحادیه اروپا تا ۴۷.۵ یورو

به گزارش قدس آنلاین، بر اساس گزارشی که به‌تازگی «یورونیوز» منتشر کرده است در نیمه اول سال ۲۰۲۳ قیمت نهایی انرژی برای مصرف‌کنندگان در قاره اروپا به اوج خود رسیده است.

این گزارش می‌افزاید برخی کشورها با متوقف کردن بسته‌های حمایتی قیمت‌های بالاتری را برای مصرف‌کنندگان اعمال کرده‌اند تا با آمادگی و ضریب اطمینان بیشتر نسبت به تأمین انرژی کافی به استقبال فصل سرد سال جدید بروند.

البته همه کشورهای اروپایی در این رابطه سیاست واحدی اتخاذ نکرده و با توجه به میزان منابع انرژی موجود و وضعیت مالی در این رابطه متفاوت عمل کرده‌اند.
توضیح اینکه در نیمه اول سال ۲۰۲۳ متوسط قیمت برق خانگی در اتحادیه اروپا از ۲۵.۳ یورو به‌ازای هر ۱۰۰ کیلووات‌ساعت به ۲۸.۹ یورو در هر ۱۰۰ کیلووات‌ساعت در مقایسه با مدت مشابه در سال ۲۰۲۲ افزایش یافته است.

نگاهی به میزان تغییرات سال به سال قیمت برق در اتحادیه اروپا بیانگر این است که قیمت برق در نیمه اول سال ۲۰۲۳ تا ۱۴.۵ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل و قیمت گاز نیز ۳۷.۹ درصد افزایش یافته است که البته نسبت به میزان افزایش قیمت انرژی در نیمه دوم سال ۲۰۲۲ کمتر است.

«یورواستات» (مرکز ارائه اطلاعات آماری به نهادهای اتحادیه اروپا) در این رابطه با بیان اینکه قیمت انرژی در اروپا پس از افزایش قابل توجه به‌سمت تثبیت حرکت می‌کند، عنوان کرد: اگرچه قیمت‌های مصرف‌کننده نسبت به سال ۲۰۲۲ کمی بالاتر است و کشورها اقدامات حمایتی را از قیمت انرژی متوقف کرده‌اند، اما قیمت برق و گاز در اروپا هم‌اکنون در حال تثبیت است.

جزئیات بیشتر این گزارش نشان می‌دهد در نیمه اول سال ۲۰۲۳ در منطقه اقتصادی اروپا قیمت برق از ۱۱.۴ یورو به‌ازای هر ۱۰۰ کیلووات‌ساعت در بلغارستان تا ۴۷.۵ یورو در هر ۱۰۰ کیلووات‌ساعت در هلند متغیر است.

پس از هلند که بالاترین قیمت برق را برای مصرف‌کنندگان اعمال کرده است، کشور بلژیک با ۴۳.۵ یورو در هر ۱۰۰ کیلووات‌ساعت، رومانی با ۴۲ یورو و آلمان با ۴۱.۳ یورو قرار دارند.

همچنین در فرانسه نیز به‌دلیل اینکه بالاترین سهم انرژی هسته‌ای در تولید برق را دارد، (حدود ۶۹ درصد بر اساس آمار سال ۲۰۲۱) قیمت برق نسبت به بسیاری از کشورهای اتحادیه پایین‌تر است و هر ۱۰۰ کیلووات‌ساعت برق با مبلغ ۲۳.۲ یورو در اختیار مصرف‌کنندگان قرار می‌گیرد.

بر اساس اطلاعات این گزارش قیمت برق در کشور ترکیه نیز که نامزد عضویت در اتحادیه اروپاست به‌ازای هر ۱۰۰ کیلووات‌ساعت ۸.۴ یورو است.

این گزارش نشان می‌دهد در نیمه اول سال ۲۰۲۳ هلند بیشترین قیمت برق و گاز را در اتحادیه اروپا داشته است و دست‌کم قیمت برق در این کشور نسبت به دوران پیش از جنگ روسیه و اوکراین تا ۱۰ برابر افزایش داشته است.

همچنین بر اساس گزارش یورواستات، قیمت برق خانگی در ۲۲ کشور عضو اتحادیه اروپا در نیمه اول سال ۲۰۲۳ در مقایسه با نیمه اول سال ۲۰۲۲ افزایشی بوده که این وضعیت شرایط سختی را برای مصرف‌کنندگان ایجاد کرده است و لازم است دولت‌ها با تعیین سقف قیمتی نه‌تنها از افزایش بیش از حد قیمت‌ها جلوگیری کنند، بلکه نسبت به کاهش قیمت‌ها به‌نفع مصرف‌کنندگان اقدام کنند.

منبع: خبرگزاری تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.