تحولات منطقه

۱۱ دی ۱۴۰۲ - ۱۵:۱۶
کد خبر: ۹۵۱۷۱۸

راز جاودانگی انسان از دیدگاه حضرت فاطمه(س)

حجت‌الاسلام علیرضا قبادی، جامعه‌شناس و کارشناس دین

حضرت فاطمه(س) راز و رمز عزتمندی و ماندگاری خود و همه زنان و مردان را با دو ویژگی بیان فرمودند: «من سخن به درستی می‌گویم و به نادرست، کلام نکنم. به کار درست اشتغال دارم و مرا نسزد که خطاکار یا بیدادگر باشم».

راز جاودانگی انسان از دیدگاه حضرت فاطمه(س)
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

« قبل از آغاز گفتار، تبریک و شادباش می‌گویم به همه کسانی که آغاز سال نو آنان(۲۰۲۴) بر مبنای تقویم(گاه‌شمار) میلادی است.

شاید کمتر جشن مذهبی در کشور ما بتوان سراغ گرفت که مانند جشن ولادت حضرت فاطمه(س) قابلیت و ظرفیت شادی‌آفرینی داشته باشد، به ویژه آن که روز مادر و روز زن نیز با چنین ولادت خجسته‌ای هم افق شده است. از این رو شایسته است هم سیاستگذاران و متولیان فرهنگی و اجتماعی دولتی و هم سایر ارادتمندان و دلدادگان اهل بیت علیهم‌السلام از این فرصت بی‌نظیر برای ایجاد سرور و شادمانی در جامعه بهره‌گیری و خلأ شادی و نشاط در جامعه را تا حدودی جبران کنند.

شیوه‌های برگزاری شادمانه این جشن بزرگ مذهبی و ملی در کشور به بحث مفصل و جداگانه‌ای نیاز دارد و هدف اصلی این کوتاه‌گفتار نیست و ان‌شاءالله در محل خودش پیگیری می‌شود.

در این گفتارها سعی می‌شود، ذیل مناسبت‌های دینی و اسلامی معارف و آموزه‌های قرآن و اهل بیت علیهم السلام تبیین و ترویج شود. این هدف درباره مناسبت پیش رو نیز رعایت می‌شود.

به نظر توجه و تکریم به مقام و منزلت زنان شاید بن‌مایه مشترک در مناسبت‌های فرخنده پیش رو باشد.

بانوان، جایگاه والایی دارند و سرچشمه و بستر معراج مردانند. زنان چنان رفعت و مقام می‌یابند که زینت‌بخش آسمان و زمین می‌شوند، آنان اسوه‌های بالقوه‌اند که الگوپذیری از آنان منتهی تمنای همه مردان است. بانوان به مقامی می‌رسند که حکم خداوند در شأن و حقشان جاری و ساری می‌شود و همه مردم ملتزم به احسان و نیکویی به آنان(مادران) شده‌اند. چه مرتبتی بالاتر برای مادران می‌توان وصف کرد، از آنچه که اشرف مخلوقات عالم حضرت محمد(ص) درباره آنان توصیف فرمودند که بهشت با همه عظمت و جلالش قدمگاه مادران است.

در میان زنان و مادران، بانویی چنان مقام یافته است که خاتم پیامبران بوی بهشت را از او استشمام می‌کرد و برای بوسیدن دست او پیشقدم می‌شد. پس چه خجسته روزی است، بزرگداشت حضرت فاطمه(س) و چه مبارک تکریمی است. سپاس از مادران و چه شایسته است، احترام به بانوان.

شاید سرآمد بانوان جهان به چنین ظرفیت نهفته در مقام زنان نظر داشت هنگامی که خواست خود را معرفی کند، فرموده است: ای مردم بدانید که من فاطمه هستم و پدرم محمد(ص) است. گویا فاطمه با چنین بیانی می‌خواهد راز نهفته در مقام و منزلت زنان را هویدا سازد و مرتبت زنان را به همه گوشزد کند. از این رو قبل از آنکه بگوید، پدرم محمد(ص) است یا من فرزند محمد(ص) هستم، می‌گوید: ای مردم بدانید که من فاطمه هستم. آری به یقین فاطمه، فاطمه است. سپس راز و رمز عزتمندی، ماندگاری و مانایی خود بلکه همه زنان و مردان را با دو ویژگی زیر بیان فرمودند که من سخن به درستی می‌گویم و به نادرست کلام نکنم و به کار درست اشتغال دارم و مرا نسزد که خطاکار یا بیدادگر باشم.

آری، تاریخ به صدق گفتار و کردار او به خوبی گواهی داده‌ است که او هرگز گفتار نیک و کردار نیکو را با هیچ متاعی در دنیا معاوضه نکرده است. به عبارت دیگر او با همه منزلت اجتماعی‌اش هیچگاه به حقوق کسی تعدی نکرده و ستمی روا نداشته است.

فاطمه(س) با این عمل راز جاودانگی و رمز دستیابی به حیات طیبه را نه تنها به زنان یا در زمانه خودش بیان کرد، بلکه به همه مردم عالم در همه امصار و اعصار اعلام کرد که گفتار نیک و کردار نکو، راز و رمز زندگی جاودانه است.

بار دیگر ولادت فرخنده حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها همچنین روز مادر و روز زن را به همه سروران گرامی به خصوص مادران و بانوان عزیز ایران زمین تبریک و شادباش می‌گویم. در چنین ایام فرخنده و در آغاز سال نو میلادی از خداوند منان و رحیم می‌خواهیم که عزت، سربلندی و اعتلای زنان و مردان جهان را در سایه عمل به دو سفارش گران بها و اساسی حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها محقق و مستمر فرماید.»

منبع: ایکنا (خبرگزاری بین‌المللی قرآن)

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.