تحولات منطقه

مدیرکل هواشناسی استان اردبیل در خصوص ماجرای نصب دکل‌های ضد تگرگ در اطراف کوه سبلان توضیحاتی ارائه داد.

ردپای دکل‌های چینی در کاهش بارندگی اردبیل
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، طی روزهای اخیر شایعاتی درباره نصب دکل‌های دورکننده تگرگ‌زا در اطراف کوه سبلان منتشر شد و گفته شد که این دکل‌ها سبب پراکنده شدن ابرهای بارش‌زا در منطقه می‌شود.

بررسی موضوع از طریق مراجع ذی‌ربط نشان داد که این سیستم بیشتر از ۱۰ سال پیش در منطقه نصب شده‌ است که جهت بررسی بیشتر موضوع گفت‌وگویی را با مدیرکل‌هواشناسی استان اردبیل انجام دادیم.

مجید کوهی، مدیرکل هواشناسی استان اردبیل در خصوص شایعاتی مرتبط با نصب دکل‌های پراکنده کننده ابرهای تگرگ‌زا در سبلان اظهار کرد: این سیستم‌ها صرفا به شکل نقطه‌ای و بر روی محوطه برخی از باغات مشکین‌شهر و خلخال نصب شده و تاثیر می‌گذارد و کار آن تبدیل تگرگ موجود در ابر همان محوطه به باران برای جلوگیری از خسارت به محصولات باغی است.

وی افزود: اینکه نصب این سیستم‌ها بتواند ابرهارا پراکنده کند و یا مانع بارش شود کذب است زیرا صرفا این ستون‌ها می‌توانند برای محدوده‌خاصی جهت تبدیل تگرگ به باران عمل کنند که تحقق این امر نیز شرایط خاص خود را دارد و عملکرد این ستون‌ها جهت از بین بردن تگرگ قطعی نبوده و نسبی است.

نمونه‌ای از دستگاه‌تگرگ‌زدای نصب شده در باغات مشکین‌شهر درسال‌های گذشتهردپای دکل‌های چینی در کاهش بارندگی اردبیل

مدیرکل هواشناسی استان اردبیل تاکید کرد: این سیستم‌های ضد تگرگ ۱۰ سال پیش به شکل شخصی در برخی از باغات اطراف سبلان و جنوب استان نصب شده است و متولی آن خود باغداران هستند.

کوهی عنوان کرد: از نظر هواشناسی وجود این سیستم‌ها هیچ مانعی برای بارش و وجود ابرها نیست و شایعه مورد در این باره تکذیب می‌شود.

جلوگیری از خسارت به باغات با تبدیل تگرگ به باران

غفور آقایی، مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل نیز گفت: چیزی به نام دکل‌ تگرگ‌زدا در کوه سبلان نداریم و صرفا دستگاه‌های تبدیل تگرگ به باران در حدود ۱۲ عدد در برخی از باغات شهرستان مشکین‌شهر نصب شده است.

وی در خصوص عملکرد این دستگاه‌ها افزود: دستگاه‌های تگرگ‌زدا در حالت عادی غیرفعال هستند اما زمانی که ابری تگرگ‌زا برروی محوطه باغی قرار می‌گیرد شلیکی از سوی این دستگاه به سمت جو انجام می‌شود تا به شکل مقطعی مانع برخورد تگرگ با محصولات کشاورزی موجود در باغات شود.

مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل تاکید کرد: دستگاه‌های تگرگ‌زدا هیچ‌گونه مانعی برای بارش و ابرهای منطقه ایجاد نمی‌کند.

 

منبع: خبرگزاری فارس

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • ۲۲:۵۱ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۲
    0 0
    کاهش بارندگی حاصل اتش زدن جنگلها و چاههای نفت و ورود گاز متان به جو در سراسر جهان توسط داعشیان جنایتکار باهدف گرم کردن کره زمین و اخذ باج از کشورهای ثروتمند غربی تحت توافق نامه پاریس و بهانه ورود گسترده مهاجران عمدتا تروریست به کشورهای غربی است. غربیهای نگونبخت متوجه نیستند که چه خطر بسیار بزرگی انها را تهدید میکند و در اینده نزدیک از تمدن افسانه ای انها جز نامی در تاریخ نخواهد ماند. با ذوب یخچالهای قطبی که طی میلیاردها سال تشکیل شده اند،، فاجعه کویری شدن زمین با زمستانهای سرد و کم باران، و تابستانهای بشدت گرم، زندگی بشریت را به جهنم تبدیل خواهد کرد و کم ابی بحران بزرگ خواهد بود.خدا کی از خواب گران بیدار میشود تا دست جنایتکاران داعش و طالبان مجهز به پیشرفته ترین سلاحهای مرگبار جهان را قطع کند قبل از اینکه جهان را ویران کنند.