فریده باغ علیشاهی افزود: سالمندانی که با دستور قضایی در مراکز شبانه روزی، نگهداری میشوند، مجهول الهویه، فاقد سرپرست یا فاقد سرپرست موثر هستند.
وی با بیان اینکه برخی از این سالمندان دارای اعتیاد یا بیماریهای زمینهای هستند، خاطرنشان کرد: با توجه به رشد جمعیت سالمندی در کشور، افزایش تعداد سالمندان مجرد و کاهش روزافزون بُعد خانوار در کشور با تعدادی سالمندان مجهول الهویه یا فاقد سرپرست مواجه هستیم.
مدیرکل دفتر امور مراکز توانبخشی و مراقبتی سازمان بهزیستی کشور اظهارداشت: در مراکز توانبخشی مراقبتی سالمندان مطابق دستورالعملهای این سازمان به تمام مقیمان بهطور شبانهروزی، خدمات توانبخشی - مراقبتی ارائه میشود.
باغ علیشاهی ادامه داد: این خدمات شامل اقدامات پزشکی و پرستاری، خدمات توانبخشی پزشکی (توانپزشکی)، توانبخشی اجتماعی، توانبخشی حرفهای، توانبخشی آموزشی، اقدامات مراقبتی مهارتی (آموزش بهمنظور انجام فعالیتهای روزمره زندگی) و برنامههای اوقات فراغت است.
وی با بیان اینکه سالمندان مجهول الهویه علاوه بر این خدمات از کمک هزینه نگهداری و درمان نیز بهره مند هستند، افزود: اکنون سازمان بهزیستی تنها متولی تاسیس و نظارت بر مراکز شبانه روزی توانبخشی مراقبتی سالمندان می باشد.
باغ علیشاهی یادآور شد: یارانه نگهداری فرد مجهول الهویه در مراکز درجه ۱ برابر با پنج میلیون و ۴۰۰ هزار تومان و در مراکز درجه ۲ برابر با چهار میلیون و ۶۲۰ هزار تومان است.
گفتنی است مدیرکل دفتر امور مراکز توانبخشی و مراقبتی سازمان بهزیستی کشور پیش از این گفته بود که ۵۶ هزار توانخواه در مراکز بهزیستی نگهداری میشوند که از این تعداد ۱۵ هزار و ۷۰۰ نفر مددجوی فاقد هویت یا فاقد سرپرست موثر هستند و با دستور قضایی در یکهزار و ۳۷ مرکز تحت پوشش بهزیستی در سراسر کشور نگهداری میشوند.
همچنین آمارهای مرکز آمار ایران برگرفته از سازمان بهزیستی کشور نشان میدهد که که تا پایان سال ۱۴۰۱ کل سالمندان تحت پوشش این نهاد حمایتی ۹۱۶ هزار و ۲۴۳ نفر به شمار میروند. این در حالی است که ۱۰ درصد کل جامعه را افراد سالمند تشکیل میدهند.
این آمارها نشانگر وجود ۴۳۵ هزار و ۸۱۲ مرد سالمند و ۴۸۰ هزار و ۴۳۱ زن سالمند است که زنان سالمند نسبت به مردان آمارهای بیشتری دارند که البته تعداد همه سالمندان در سال قبل از آن ۹۴ هزار و ۴۰۸ نفر بیشتر شدهاند.
تعداد سالمندان تحت پوشش سازمان بهزیستی کشور در سال ۱۴۰۱ نسبت به سال ۱۳۹۶ روند افزایشی داشته است به گونهای که در سال گذشته آمارهای این گروه از جامعه هدف نسبت به سال ۱۳۹۶ با جامعه آماری ۶۱۷ هزار و ۷۲۹ نفر رشد بالایی دارد به طوری که حدود ۳۰۰ هزار نفر در این پنج سال رشد نشان میدهد که در همه این سالها بانوان سالمند پیشتاز دریافت خدمات از این سازمان به شمار میروند.
نظر شما