تحولات منطقه

حسینی کیا عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس توضیح داد: مالیات تولید در لایحه ارسالی دولت به ۱۵ درصد کاهش یافته که این بدان معناست که این لایحه به دنبال حمایت از تولید و کاهش فشار بر حقوق بگیران و مردم عادی است.

لایحه اصلاح قانون مالیات های مستقیم در جهت کاهش فشار بر حقوق بگیران است
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

اولین قدم در راه اصلاح نظام مالیاتی با راه اندازی سامانه مودیان صورت گرفت که هم اکنون فاز دوم آن در حال اجراست. در حوزه ی مالیات های مستقیم نیز نیاز به تجدیدنظر وجود دارد. در همین راستا، معاون پارلمانی رئیس جمهور با اعلام خبر ارسال لایحه قانون مالیات‌های مستقیم به مجلس شورای اسلامی در آبان ماه اعلام کرد که از ابتدای استقرار دولت سیزدهم اصلاح قانون مالیات های مستقیم به عنوان شاکله نظام مالیاتی کشور در دستور کار دولت قرار گرفته است.

از مهمترین اصلاحات مورد نظر دولت در لایحه اصلاح قانون مالیات های مستقیم می توان به تغییر روش مالیات ستانی از نظام منبع محور به مالیات مجموع درآمد، همسوسازی ابزار مالیات با سیاست های جمعیتی، ساماندهی معافیت ها و مشوق های مالیاتی از جمله پذیرش هزینه های معیشتی به عنوان هزینه های قابل کسر از درآمد، حرکت از سمت نظام مالیاتی ممیز محور به سمت نظام مالیاتی هوشمند داده محور، کاهش بار مالیات بر تولید و ایجاد ارتباط مؤثر و سازنده میان نظام مالیاتی کشور و نظام حمایتی دولت و پیاده سازی وضع مالیات بر مجموع درآمد اشخاص حقیقی اشاره کرد.

یکی از اقشار مهم کشور که کارشناسان تأکید دارند باید از فشار مالیاتی بر آن ها بکاهیم، تولیدکنندگان هستند. بر کسی پوشیده نیست که این قشر از اهمیت بالایی در روند توسعه و رشد اقتصادی کشور برخوردارند و باید مورد حمایت جدی قرار بگیرند. کاهش مالیات بر تولید از ۲۵ به ۱۵ درصد در راستای حمایت از تولید در کشور در لایحه ی اصلاح قانون مالیات های مستقیم گنجانده شده است.

مالیات تولید  در لایحه ارسالی دولت به ۱۵ درصد کاهش یافته است

سیدجواد حسینی کیا، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس  با اشاره به این موضوع که مالیات بر درآمد افراد به جای شغل شان به عدالت نزدیک است، تصریح کرد: مالیات ستانی بر مبنای شغل افراد، از دقت بالایی برخوردار نیست. برخی مشاغل که درآمد بالایی ندارند، مالیات زیادی پرداخت می کنند و برخی مشاغل که درآمدهای بالایی دارند، از دادن مالیات طفره می روند.

وی ادامه داد: وقتی به جای مالیات بر کار و تولید، بر مجموع درآمد افراد مالیات ببندیم، صرف نظر از اینکه آن فرد چه شغلی دارد، بر مبنای درآمدش مالیات می پردازد. به این ترتیب، از یک طرف عدالت مالیاتی بیشتری به وجود آورده ایم و از طرف دیگر، امکان فرار مالیاتی را از بین می بریم. همچنین مالیات تولید نیز در لایحه ارسالی دولت به ۱۵ درصد کاهش یافته است که این بدان معناست که این لایحه به دنبال حمایت از تولید و کاهش فشار بر حقوق بگیران و مردم عادی است.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس خاطرنشان کرد: مردم نگرانی ای در خصوص قانون اصلاح مالیات های مستقیم نداشته باشند. بر اساس پیشنهاداتی که دولت در لایحه اصلاح قانون مالیات های مستقیم مطرح کرده است، بنا داریم به حمایت بیشتر از تولیدکنندگان، حقوق بگیران و اقشار کم درآمد بپردازیم. در عوض بر مقابله با فرارهای مالیاتی متمرکز می شویم.

حسینی کیا گفت: در اصلاح قانون مالیات های مستقیم جنبه های عدالت محوری خوبی در نظر گرفته شده است. مثلاً، قرار است مالیات بر سود خالص افراد اعمال شود. در این روش، هزینه های زندگی افراد از درآمدشان کسر و سپس مالیات اخذ می شود.

قرار است هزینه های تحقیق و توسعه صنایع عین مالیات  باشد

وی ادامه داد: با اصلاح مالیات های مستقیم، بسیاری از صاحبان مشاغل خرد و حقوق بگیران از پرداخت مالیات معاف می شوند. این هدفی است که در زمینه ی مالیات ستانی در کشور دنبال می کنیم. اصلاح نظام مالیاتی کشور باید به سمتی باشد که اقشار کم درآمد دچار مشکل نشوند و فشار مالیاتی را بر آن ها تحمیل نکنیم.

به گفته ی عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس، دولت پیش بینی های خوبی در زمینه ی حمایت از تولید دارد. در نظر گرفتن هزینه های تحقیق و توسعه ی صنایع به عنوان اعتبار مالیاتی گامی مهم در راستای توسعه ی سرمایه گذاری هاست.

حسینی کیا گفت: قرار است هزینه های تحقیق و توسعه ی صنایع را عین مالیات در نظر بگیریم. این گام بلندی در راستای حمایت از دانش بنیان ها و پژوهش در کشور است. تمامی این روندها در راستای حمایت از رونق تولید در کشور است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.