به گزارش قدس آنلاین، نوبخت اژدری بعد از ظهر دوشنبه در جلسه قرارگاه امنیت غذایی اظهار کرد: راهکارهای دستیابی به امنیت غذایی اصلاح الگوی کشت، خرید تضمینی محصولات راهبردی، اجرای کشت قراردادی، طرح جهش تولید دیمزارها، دانشبنیانسازی کشاورزی، رفع تداخل و یکپارچه سازی برای صدور اسناد اراضی کشاورزی است.
وی افزود: اگر به دنبال امنیت غذایی هستیم باید تمامی سعی و اهتمام خود را به محصولات کشاورزی ارگانیک معطوف کنیم و سلامت جسمی مصرف کنندگان را نیز یکی از راهکارهای دستیابی به امنیت غذایی بدانیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل با بیان اینکه امنیت غذایی یکی از مسائل مهم در جوامع امروزی است، افزود: امنیت غذایی به معنای تضمین دسترسی همه افراد به غذاهای سالم، با کیفیت و قابل اطمینان است.
فرمانده قرارگاه امنیت غذایی استان در ادامه سخنان خود با اشاره به قابلیتها و توانمندیهای استان به عنوان قطب کشاورزی کشور افزود: سطح زیر کشت اراضی کشاورزی اردبیل ۷۸۰ هزار هکتار است که از این میزان ۲۲۵ هزار به صورت آبی، ۵۱۵ هزار هکتار به صورت دیم و ۴۰ هزار هکتار را نیز باغات به خود اختصاص میدهند.
اژدری افزود: سالانه در استان اردبیل ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار تن انواع محصولات زراعی و ۴۰۰ هزار تن انواع محصولات باغی تولید میشود.
وی ادامه داد: تعداد دامهای سبک و سنگین در استان ۲ میلیون و۵۰۰ هزار رأس است که سالانه ۲۴۵ هزار تن شیر خام و ۲۸ هزار تن گوشت قرمز و ۵۰ هزار تن گوشت سفید تولید میشود و تعداد ۷۰۰ واحد دامداری صنعتی در این استان فعال است.
فرمانده قرارگاه امنیت غذایی استان در ادامه سخنان خود افزود: در حال حاضر در استان ۵۳۴ واحد مرغداری فعال هستند که ۱۲ میلیون قطعه ظرفیت دارند و سالانه بیش از ۱۲۰ میلیون جوجه یکروزه و همچنین ۶ هزار و ۵۰۰ تن تخم مرغ خوراکی در این استان تولید و روانه بازارهای مصرف میشود.
اژدری با بیان اینکه مجموع کل تولیدات دام این استان ۳۳۷ هزار تن است که همین ویژگی، این استان را به قطب کشاورزی و دامپروری کشور تبدیل کرده است، گفت: همچنین در حال حاضر تعداد ۵۰۰ واحد استخر پرورش ماهی در استان فعال هستند که سالانه ۱۱ هزار و ۵۰۰ تن تولید دارند.
وی ادامه داد: سالانه بیش از ۴ میلیون تن انواع محصولات زراعی و باغی و آبزی در این استان تولید میشود.
در ادامه حمید اورعی، مشاور وزیر جهاد کشاورزی گفت: بعد از حذف ارز ترجیحی قرارگاه امنیت غذایی نقش کلیدی و اساسی در سطح کشور به منظور خودکفایی در تولید محصولات استراتژیک و اساسی دارد و بررسیها و مقایسه عملکرد استانهای کشور نشان میدهد که استان اردبیل در تحقق اهداف قرارگاه امنیت غذایی بسیار موفق و کارآمد عمل کرده است.
این مقام مسئول در ادامه سخنان خود افزود: یکی از وظایف کلیدی و اساسی قرارگاه امنیت غذایی اندیشهورزی و همفکری است، موتور پیش ران امنیت غذایی روحیه جهادی مسئولین و دستاندرکاران تولید است باید رویکرد ما استفاده از همفکری و استفاده از نقطه نظرات تمامی همکاران در تحقق اهداف تأمین امنیت غذایی باشد.
نظر شما