تحولات لبنان و فلسطین

اجتماعی مردم فعالان و نخبگان شهر مشهد با عنوان تکلیف مشارکت، ایده و برنامه ها در مسجد خاتم الانبیاء واقع در خیابان جنت برگزار شد.

مسیری برای مشارکت حداکثری مردم در انتخابات ۱۱ اسفند

به گزارش قدس خراسان، ۷ هفته تا زمان برگزاری دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری باقی مانده است با اینکه زمان زیادی تا به روز انتخابات یعنی ۱۱ اسفند فاصله نداریم اما به نظر می رسد هنوز فضای انتخابات یا شور انتخاباتی خاصی در بین مردم دیده نمی شود.
 به جهت ایجاد این شور و حضور حداکثری واجدین شرایط رأی دادن در پای صندوق ها، اجتماع مردمی فعالان و نخبگان شهر مشهد با عنوان تکلیف مشارکت ، ایده و برنامه ها در مسجد خاتم الانبیاء واقع در خیابان جنت برگزار شد.

آفت های دو قطبی شدن انتخابات

در این اجتماع نمایندگان تشکل های مردمی به بیان نظرات و ایده های خود پیرامون انتخابات و زمینه سازی برای افزایش مشارکت مردم پرداختند.

قوی، یکی از اعضای تشکل طلاب ربیون در این نشست گفت: تمام دغدغه ها به سمت و سوی افزایش مشارکت رفته است و این می تواند به عنوان تله عمل کند و به خاطر این دغدغه از فضای رقابتی که خود می تواند زمینه ساز مشارکت حداکثری باشد دور شویم، ضمن اینکه رفتن به سمتی که فضای انتخابات را دو قطبی می کند در بلند مدت به شدت ضربه خواهد زد، ما باید به سمتی برویم که مشارکت همیشگی را در پی داشته باشد و این موضوع نیازمند تلاش افرادی است که در هرشرایطی پای کار هستند و در همه انتخابات پای صندوق ها حضور دارند.

زمانی، مدیراندیشکده نگاه نیز با اشاره به اینکه انتخابات یک اصل دارد و آن هم اصالت دادن به رای و نظر مردم است بیان کرد: داشتن سعه صدر ، ایجاد فضای گفتگو و باز کردن چارچوب های ذهنی مردم می تواند به بالا رفتن مشارکت عمومی کمک کند تا زمانی که این شرایط به وجود نیاید نمی توانیم انتظار داشته باشیم که مردم ما را به رسمیت بشناسند.

ایستگاه‌های انتخاباتی در سطح شهر برای ترغیب مردم به شرکت در انتخابات 

چمی پور، مسؤول کمیته مشارکت مردمی فرمانداری مشهد نیز از اصل مهم مشارکت گفت و به طرح پیشنهاداتی برای بالا رفتن میزان مشارکت مردم پرداخت.
 وی اظهار کرد:پیشنهاد اول که از همین فردا باید در شهر شروع شود این است که در هرخانه و هر مغازه یک ستاد برای جلب مشارکت های مردمی داشته باشیم. دوم اینکه فضایی یا کانالی برای به اشتراک گذاشتن اقدامات هر فرد یا گروههای فعال وجود داشته باشد تا یک کانال و راه ارتباطی برای تولید محتوا ایجاد شود.
سومین پیشنهاد چمی پور این بود که به جای ایستگاه های صلواتی که مناسبتی ایجاد می شوند این بار ایستگاه های انتخاباتی در نقاط مختلف شهر ایجاد شود.

گفتگو و گفتمان های مردمی

آجیل چی، نماینده حسینیه قرآن و عترت نیز به سه موضوع اشاره کرد،توجه به حلقه های میانی و اهمیت آن و فعال شدن این حلقه های میانی، ایجاد شرایطی مناسب برای گفتمان ها و گفتگوی متناوب مردم در خیابان ها و ایجاد فضای مناظره ای و در نهایت ورود رسانه بر مبنای ایده ها ومدل های جدید برای ایجاد محتوا و بازنشر آنها از جمله موارد مطرح شده وی بود.

کمالی زاده، از کافه گفتگو هم به بیان تجربیاتی که کافه گفتگو در طول زمان شروع فعالیتش از سال ۹۶ تا به امروز داشته پرداخت و ادامه داد:سال ۱۴۰۰ در جریان انتخابات ریاست جمهوری ستادی برای بالا بردن مشارکت مردم راه اندازی کردیم که در آن ستاد مردم در قالب گفتگو فضایی مناسب برای ابراز نظراتشان ایجاد شده بود که همین ستاد را نیز برای انتخابات پیش رو راه اندازی کردیم که بیشتر به مباحث بین مردم برای مسائل مختلف و انتخابات می پردازد. 

همچنین در ادامه این برنامه، کمیلی از جبهه عدالت خواه به موضوع نامزدها اشاره کرد و گفت: در بین کنشگران در بحث انتخابات یکی از پرانگیزه ترین عناصر نامزدها هستند،حول هر نامزد انتخاباتی یک سرمایه اجتماعی شکل می گیرد چرا کاری می کنیم که انگیزه این سرمایه های اجتماعی کم شود؟ باید فهرست همه نامزدها را در اختیار تمامی تشکل ها قراردهیم تا با ایجاد حلقه اتصال بین مردم و تشکل ها انگیزه سرمایه های اجتماعی مورد نظر بیشتر حفظ شود.  

 بی نیاز به نمایندگی از جبهه روحانیت مردمی انقلاب اسلامی با اشاره به اینکه مکتب شهید سلیمانی ، مکتب مورد توجه مردم است، گفت: صداقت و خلوص حلقه مفقوده است بایستی یک جریان یا  یک فرد مسؤول این دو موضوع را مد نظر قرار دهد .متاسفانه برخی از مسؤولان خودشان را پاسخگوی مردم نمی بینند برای این است که ما همراه و درکنار هم نیستیم. دولت مردم پیشنهاد ما برای پر کردن این خلاء است.گفتمان دولت مردم برای همه انتخابات می تواند موثرباشد.

نباید مشارکت را ابزاری کنیم

بانو خدیوی، از موسسه مبین با اشاره به شرایط حاکم بر زندگی مردم گفت: باز زمان انتخابات شد و دغدغه حضور مردم و مشارکت آنها مورد توجه واقع شد. سوال این است چطور ما مردم را پای کار بیاوریم وقتی سفره های اقتصادی کوچکتر و تنگ تر شده است یا مجبور به مهاجرت به حاشیه شهر شدند.

او افزود: 2 سال پیش در جریان برگزاری انتخابات شوراها تک تک درب خانه های مردم را زدیم مردم آمدند لیستی رای آورد که بعد  در مورد اتفاقاتی که در بین آنها افتاد همه سکوت کردیم . مردم سوال و پرسش های زیادی دارند. چهار بار از فرماندار دعوت کردیم و سه بار به استاندار نامه زدیم تا در جمع مردم باشند اما هیچ اتفاقی نیفتاد .برای افزایش مشارکت ایده زیاد است اما مردم را رها کردیم . نباید مشارکت را ابزرای برای رای کنیم.

 ورود مطالبات کارگران به مباحث انتخاباتی

صالح پرور یکی دیگر از سخنرانان در این جلسه به موضوع بعد از انتخابات پرداخت و گفت:در قصه بعداز انتخابات به صورت فرآیندی و تقدیر و تشکر از مردم ضعیف عمل کردیم و نتوانستیم صدای مردم را به گوش مسوولان برسانیم. باید بتوانیم گفتگو کنیم مردم سوال و ابهام زیادی دارند و باید این موضوع مد نظر قرار بگیرد.
حسین زاده هم از مدرسه حضرت مهدی(عج)، ایده راه اندازی تلویزیون اینترنتی را مطرح کرد  تا از طریق آن بتوان به مشارکت بیشتر مردم رسید.

بانو حکمت پور ، سخنران دیگری بود که به مباحث معیشت و عدم پاسخگویی مسؤولان اشاره کرد و گفت:بحث معیشت مردم و عدم پاسخگویی به آنها باعث نا امیدی شده است که حتی بیم این می رود که گریبان بچه انقلابی ها را بگیرد. نگران باشید از رای های سفید بچه های انقلاب.

غفوریان، از فعالان حاشیه شهر مشهد به موضوع توجه به جامعه کارگری اشاره کرد و گفت: از جامعه کارگری صحبت می کنم که 900 هزار نفر در استان عضو آن هستند، می خواهم بگویم مسؤولان چند بار قول دادند پیگیر مطالبات و درخواست های قشرکارگر باشند چند بار به این قول های عمل کردند؟ می خواهید آمار مشارکت بالا رود پیگیر همین مطالبات و امنیت شغلی قشر کارگر باشید.    

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.