به گزارش قدس آنلاین، شرکتکنندگان از اقوام، ملیتها و ادیان مختلف ظهر امروز (به وقت انگلیس) در منطقه «بانک» واقع در مرکز لندن تجمع و سپس به سمت میدان پارلمان راهپیمایی کردند. آنها درحالی که شعارهایی را در حمایت از آتشبس فوری در غزه سر میدادند خواستار توقف کمکهای تسلیحاتی انگلیس به رژیم صهیونیستی و اخراج سفیر این رژیم از لندن شدند.
معترضان در این حرکت اعتراضی که بازتاب گستردهای در رسانههای انگلیس داشت، بالون قولپیکر یک دختربچه پناهجوی سوری را به نشانه اعتراض علیه سیاستهای جنگطلبانه این کشور حمل میکردند. این بالون که حدود ۳.۵ متر ارتفاع و «امل» نام دارد، ۲ سالی است که به نماد جهانی حقوق بشر تبدیل شده است.
«امل» از ژوئیه ۲۰۲۱ تاکنون در تظاهرات ۱۵ کشور مختلف حمل شده است. این بالون فقط طی ۳ سپتامبر تا نوامبر پارسال (۲۰۲۳) در ۱۶۵ تظاهرات مردمی در ۶۰ شهر مختلف ایالات متحده و مکزیک به نمایش درآمده است.
«امل» به گفته سازماندهندگان تظاهرات امروز، به لندن آمده تا خواستار آتشبس فوری در غزه شود. «امیر نزار» مبتکر این بالون اعتراضی پیش از برگزاری تظاهرات به خبرنگاران گفت: «امل به نمادی از مقاومت برای میلیون ها نفر تبدیل شده است. او امروز نماینده کسانی در غزه است که کودکیشان هدف قرار گرفته است.»
معترضان در تظاهرات امروز، در حالی که پرچم فلسطین را حمل میکردند، فریاد میزدند: «اشغال گری را متوقف کنید» و «فلسطین را آزاد کنید». برخی از معترضان به نشانه اعتراض علیه حمایتهای بیقیدوشرط انگلیس و آمریکا از اسرائیل، ماسکهایی را با چهره ریشی سوناک نخست وزیر انگلیس و جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا بر صورت داشتند و دستان خود را که به رنگ سرخ آغشته بود، بالا گرفته بودند.
«بن جمال» مدیر پویش همبستگی با مردم فلسطین به ایرنا گفت: «اسرائیل تلاش کرده است تا اطمینان حاصل کند که فلسطینیها با انجام نسلکشی در غزه، چیزی جز ناامیدی احساس نکنند. اما جهان در همبستگی با فلسطینی ها ایستاده است و میلیون ها نفر در شهرهای سراسر جهان تظاهرات میکنند.»
وی با اشاره به حمل بالون «امل» هم گفت: امل در زبان عربی به معنای امید است و حضور او در راهپیمایی لندن، به عنوان بخشی از روز جهانی اقدام، نه تنها به ما امید می دهد، بلکه عزم ما را برای ادامه پویش توقف جنگ در غزه راسختر میکند»
تظاهرات در روزهای شنبه در انگلیس، طی ۱۴ هفته گذشته به یک جنبش سیاسی تبدیل شده است. هفته پیش نیز تظاهرکنندگان روی پل وستمینستر واقع در کنار پارلمان انگلیس تحصن کرده و شعارهایی را در حمایت از آتشبس فوری در غزه سردادند.
آمارها نشان میدهد که ۸۰ درصد از مردم انگلیس حامی آتشبس فوری در غزه هستند اما دولت انگلیس از آغاز جنگ غزه با چشمپوشی از کشتار فلسطینیها، حمایت تمام عیار خود را از رژیم صهیونیستی اعلام کرده است. این کشور همچنین در اقدامی که با اعتراضات گسترده داخلی مواجه شده است، مواضع نیروهای مقاومت یمن را مورد حمله قرار داده است.
ارتش یمن در هفتههای گذشته در حمایت از مقاومت ملت فلسطین در نوار غزه چند کشتی رژیم صهیونیستی یا کشتیهای حامل کالا برای این رژیم را که عازم سرزمینهای اشغالی در دریای سرخ، اقیانوس هند و تنگه بابالمندب بودند، هدف قرار داده است.
نیروهای ارتش یمنی متعهد شدهاند تا زمانی که رژیم اسرائیل حملات خود به نوار غزه و کشتار مردم این منطقه را متوقف نکند، حملات به کشتیهای این رژیم یا کشتیهای عازم سرزمینهای اشغالی را در دریای سرخ ادامه خواهد داد.
آمریکا و انگلیس دیروز (جمعه) در پی قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل، حملات به مواضع انصارالله یمن را آغاز کردند. مقامهای انگلیسی میگویند که این اقدام بر اساس حق «دفاع از خود» صورت گرفت و احتمال حملات بیشتر منتفی نیست؛ اما فعالان سیاسی و ضد جنگ در انگلیس نسبت به پیامدهای گسترش درگیریها در کل منطقه هشدار میدهند.
بزرگترین نهاد ضد جنگ انگلیس دیروز با صدور بیانیهای، درباره تبعات حمله شب گذشته علیه یمن و گسترش جنگ در غرب آسیا هشدار داد و تصریح کرد: دولتهای آمریکا و بریتانیا باید از اسرائیل بخواهند که حملات خود را در غزه متوقف و آتشبس را اجرا کند، نه اینکه یک کشور بسیار فقیر را بمباران کند.
«ائتلاف توقف جنگ» که با یک میلیون عضو، بزرگترین پویش ضد جنگ انگلیس بهشمار میرود، طی بیانیهای مشترک با کارزار خلع سلاح هستهای انگلیس تاکید کرد: حمله به یمن توسط نیروهای آمریکایی، بریتانیایی و دیگر نیروها تشدید خطرناک جنگ در خاورمیانه است. این پیامد مستقیم حمایت دولتهای آنها از حمله سه ماهه اسرائیل به غزه و به طور کلی مردم فلسطین است.
«کمیسیون اسلامی حقوق بشر انگلیس» هم در بیانیهای، با اشاره به اینکه «انصارالله یمن کشتیهای عازم اسرائیل را متوقف میکند تا رژیم آپارتاید در تل آویو را مجبور به توقف حمله نظامی به غزه و رفع محاصره کند» تصریح کرد: مجازات آنها برای انجام این کار به منزله تلاش برای جلوگیری از رعایت قوانین بین المللی است.
همچنین نمایندگان احزاب سیاسی مخالف دولت انگلیس ضمن انتقاد از تصمیم سوناک، خواستار تشکیل جلسه فوری پارلمان برای بررسی تبعات اقدام نظامی علیه یمن شدهاند.
شرکت کنندگان در حرکت اعتراضی امروز هم شعارنوشتههایی را در محکومیت بمباران یمن و توقف نسلکشی در غزه حمل میکردند. معترضان میگویند تا زمانی که حملات رژیم صهیونیستی در غزه ادامه دارد، به تظاهرات برای توقف جنگ و آزادی فلسطین ادامه میدهند.
نظر شما