به گزارش قدس خراسان، یادم است اواخر دهه ۸۰ یا اوایل دهه ۹۰ بود که مطلبی در مورد بلاتکلیفی هیئتهای ورزشی نوشتم که با سرپرست، اداره میشدند و رئیسی برای آنها مشخص نشده یا نمیشد. انتشار آن مطلب کلی واکنش و پیگیری از سوی مسئولان در استان و حتی از وزارت ورزش در پی داشت.
مدیر کل وقت که افشین داوری بود چندین بار به استانداری فراخوانده و از وزارت ورزش بازخواست شد که چرا باید این تعداد هیئت ورزشی بدون رئیس و بلاتکیلف باشند حتی نمایندگان مجلس هم به این مورد واکنش نشان دادند و پیگیر سروسامان دادن به اوضاع هیئتهای ورزشی بودند تا اینکه طولی نکشید و مقدمات برگزاری مجامع انتخاباتی هیئتهای بدون رئیس فراهم شد و این هیئتها یکی پس از دیگری از سرپرستی خارج و با انتخاب رئیس سروسامان گرفتند.
قانونی برای اداره هیئتهای ورزشی با سرپرستی
بر اساس قانون و اساسنامههای موجود برای اداره هیئتهای ورزشی، مدت اداره هر هیئت با حکم سرپرستی سه ماه است یا نهایت برای سه ماه دوم به مدت ۶ ماه ادامهدار خواهد بود اما از این مدت که بگذرد اداره هیئت ورزشی با سرپرست تخلف خواهد بود. با بررسی ۵۳ هیئت ورزشی فعال در خراسان رضوی به عدد ۱۶ هیئت ورزشی بدون رئیس رسیدیم که تقریباً چیزی در حدود یک سوم هیئتهای ورزشی با سرپرست اداره میشوند. نکته جالب توجه اینکه حتی برخی از این هیئتها از سه ماه که هیچ، از ۶ ماه هم پا را فراتر گذاشته و همچنان با سرپرست اداره میشوند. در حالی که در زمان اداره امور یک هیئت ورزشی سرپرست مأمور فراهم کردن شرایط برای برگزاری مجمع انتخابات است و عملاً اختیارات آنچنانی در اداره هیئت ندارد. گرچه معمولاً این بند چندان رعایت نمیشود و دیده شده حتی عزل و نصبهایی نیز در زمان سرپرستی هیئتی اتفاق افتاده که این عملاً خلاف اساسنامه هیئتهای ورزشی است.
هیئت فوتبال گل سرسبد هیئتهای بدون رئیس
در میان هیئتهای ورزشی بدون رئیس خراسان رضوی هیئت فوتبال استان یکی از بارزترین آنهاست. با اینکه ماهها از نامنویسی نامزدها برای ریاست هیئت فوتبال میگذرد اما هنوز امورات این هیئت با سرپرستی احسان اصولی اداره میشود. سرپرستی که عملاً خودش در هیئت حضور فیزیکی چندانی ندارد و این از نکات قابل تأمل در اداره فوتبال خراسان رضوی به شمار میرود.
به جز فوتبال ۱۵ هیئت ورزشی دیگر در رشتههای مختلف هستند که رئیسی برای آنها وجود ندارد.
در میان این هیئتها رشتههایی همچون آمادگی جسمانی، ورزشهای رزمی، بولینگ و بیلیارد، راگبی، ژیمناستیک، شطرنج، قایقرانی، کوهنوردی، والیبال، ورزش دانشآموزی، ورزش سهگانه، جانبازان و توانیابان، ورزشهای دریایی و ساحلی، ورزشهای ناشنوایان و هاکی دیده میشود. رشتههایی که هر کدام از آنها تعداد زیادی از ورزشکاران را زیر پوشش خود دارند و این بلاتکلیفی بعضاً سرگردانی و مشکلات متعددی را برای این ورزشکاران به وجود میآورد.
تمام سرپرستان هیئتها
علیرضا ارزانی ممقانی در آمادگی جسمانی، رضا هاشمی آرا در انجمن ورزشهای رزمی، حامد ممتاز در بولینگ و بیلیارد، محسن قهرمانی در راگبی، حسین معماریان در ژیمناستیک، سروش پورآزاد در شطرنج، احسان اصولی در فوتبال، رضا محمدیان در قایقرانی، محمد ایمانیفر در کوهنوردی، جبار قوچاننژاد در والیبال، محمدحسن متقی در ورزش دانشآموزی، حبیب مشقی در ورزشهای سهگانه، جواد عبداللهی در ورزشهای جانبازان و توانیابان، نوید
زنده روحیان در ورزشهای دریایی و ساحلی، نسترن شیری در ورزشهای ناشنوایان و فهیمه کاملان در هاکی افرادی هستند که در حال حاضر ۱۶ هیئت ورزشی استان را سرپرستی میکنند.
دلیل تعلل در برگزاری مجامع انتخاباتی چیست؟
با نگاهی به این فهرست به این نکته خواهیم رسید که تعداد زیادی از این افراد از کارکنان اداره کل ورزش و جوانان خراسان رضوی هستند که هم از قانون مجامع انتخاباتی مطلعاند و هم به این نکته واقفاند که اداره کل ورزش دستکم در ظاهر اجازه حضور آنها در مجمع انتخابات هیئتها را به عنوان نامزد نخواهد داد.
با این تفاسیر چرا و به چه دلیل برگزاری مجامع برخی از هیئتها به درازا میکشد و حتی برخی از هیئتها ادارهشان از سرپرستی به سرپرست جدید دیگری محول میشود؟ این گونه مسائل چه توجیهی میتواند داشته باشد؟
خبرنگار: هاشم رسائیفر
نظر شما