تحولات منطقه

محمد دهقان از تنظیم لایحه ایران برای حمایت حقوقی از شکایت آفریقای جنوبی علیه اسرائیل بخاطر نشل‌کشی و جنایات جنگی در غزه و ورود به این پرونده به عنوان کشور ثالث خبرداد.

حمایت حقوقی ایران از شکایت آفریقای جنوبی علیه نسل‌کشی اسرائیل در غزه
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

قدس آنلاین: محمد دهقان امروز در حاشیه جلسه هیئت دولت  با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی ایران امکان شکایت از رژیم صهیونیستی در دیوان بین‌المللی لاهه را ندارد چون دعاوی در این دیوان بین دولت‌ها مطرح می‌شود و ایران اسرائیل را به رسمیت نمی‌شناسد، گفت: نظر حقوقدانها این بود که ما این کار را نکنیم چون اگر چنین دعوایی را مطرح می‌کردیم یا رد می‌شد و یا ممکن بود به عنوان به رسمیت شناختن این رژیم جعلی تلقی شود که به مصلحت نبود.

وی افزود: البته طبق قوانین بین‌الملل امکان ورود به پرونده شکایت از این رژیم توسط کشورهای دیگر مثل آفریقای جنوبی به عنوان کشور ثالث وجود دارد، به همین دلیل هم ما از ابتدای تحولات اخیر از کشورهایی که رژیم صهیونیستی را به رسمیت می شناسند، خواستیم که شکایت خود را علیه این رژیم ثبت کنند و پس از آن ایران هم می تواند به عنوان کشور ثالث اعلام ورود کند. 

معاون حقوقی رئیس جمهور خاطرنشان کرد:  ما هیئتی را  تشکیل داده ایم و لایحه  ایران را تنظیم می‌کنند و به محض ثبت شکایت آفریقای جنوبی، ایران هم متن شکایت خود را برای ورود به عنوان کشور ثالث آماده کرد در دیوان بین المللی دادگستری ثبت خواهد کرد و امیدواریم این نهاد هم  وظیفه تاریخی خود عمل کرده  و دستور موقت برای توقف این جنایت صادر کند. 

وی با بیان اینکه اقدامات حقوقی جمهوری اسلامی ایران علیه جنایات رژیم صهیونیستی آغاز شده است، توضیح داد: ارتباط با سازمان های مردم نهاد داخلی و خارجی، تشکیل دادگاه شبیه سازی شده محاکمه نمادین رژیم صهیونیستی در اصفهان با حضور اساتید حقوق بین‌الملل، دعوت از حقوقدان های بین المللی از مهمترین اقدامات ایران برای نشان دادن جنایات رژیم صهیونیستی و توقف آن است.

وی در پاسخ به سوال خبرنگار قدس آنلاین درباره اینکه چنین محدودیتی در مورد شکایت از دولت آمریکا به دلیل مشارکت و حمایت از جنایات اسرائیل در غزه وجود ندارد، آیا دولت برنامه ای برای طرح دعوا علیه آمریکا در دیوان بین‌المللی دادگستری دارد یا نه؟ گفت: شکایت از دولت آمریکا باید در پرونده ای به عنوان مباشرت و معاونت  در جنایات رژیم صهیونیستی ثبت و دنبال شود و ما در لایحه ای که در حال اماده سازی همستیم این موضوع را هم دنبال می‌کنیم.

محمد دهقان در پاسخ به سوال دیگری درباره سرنوشت پرونده فرشهای نفیس به سرقت رفته از کاخ گلستان هم با بیان اینکه از مقامات دولت قبل درباره وضعیت این فرشها سوال کردیم که گفتند همه به موزه سپرده شده است، اظهار داشت: اما  بر اساس تحقیقات انجام شده، تنها ۲ تخته از ۴۸ تخته فرش به موزه سپرده شده و وضعیت باقی فرش‌ها معلوم نیست. 

وی گفت: نمی شود فرشها و اموالی که متعلق به ملت و ثروت ملی و اثار نفیس است در یک دولت مفقود شود، به همین دلیل پرونده این فرشها در محاکم دنبال می‌شودف مکاتبات زیادی صورت گرفته و  با مقامات وقت هم حضوری صحبت کرده ایم و تحقیقات مقدماتی در جریان است.

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.