تحولات منطقه

سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در واکنش به موضع‌گیری مقامات دولت عراق علیه حمله موشکی سپاه علیه مقر تروریست‌ها و مراکز موساد در اقلیم کردستان، گفت: آنچه می‌تواند نگرانی‌های دو طرف را برطرف کند اجرای توافقنامه امنیتی میان دو کشور است.

تأکید بر اجرای کامل توافقامه امنیتی با عراق/ هدفگذاری بلندمدت تهران- اسلام‌آباد برای مقابله با تهدیدات تروریستی
زمان مطالعه: ۷ دقیقه

ناصر کنعانی در پاسخ به سوال خبرنگار قدس آنلاین درباره موضع‌گیری تند مقامات دولت عراق و اقلیم کردستان علیه حمله موشکی سپاه علیه مواضع گروه‌های تروریستی و مقرهای موساد و تهدید به شکایت علیه کشورمان در شورای امنیت، با تأکید بر اینکه روابط ما با دولت عراق قوی دوستانه و مستحکم است و مشورتها و تماس‌های ما با مقامات دولت عراق روزانه بوده و ادامه دارد، گفت: اظهارات مقامات عراق را شنیدیم و دیدگاه‌هایمان را هم علنی و در رسانه‌ها و هم در گفتگوهای دوجانبه مطرح کردیم و معتقدیم  روابط ما با دولت عراق در چارچوب مناسبات خوب دو کشور به پیش خواهد رفت.

تاکید تهران بر اجرای توافقنامه امنیتی با عراق

سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان افزود: ما در موضوعات امنیتی به ویژه وضعیت اقلیم کردستان همانطور که به مقامات دولت عراق و اقلیم کردستان اعلام کردیم بر ضرورت اجرای کامل توافقنامه امنیتی میان دو کشور و تامین دیدگاه‌های ایران و رفع نگرانی‌های امنیتی مان تأکید داریم و معتقدیم می‌توان با اجرای کامل این توافقنامه امنیتی نگرانی‌ها را برطرف کرد.

کنعانی با تأکید بر اینکه در حوزه اقلیم کردستان عراق به رغم روابط و همکاری‌های خوبی که با این منطقه از کشور عراق داریم، متاسفانه از این جغرافیا در طول سالهای طولانی تهدیدهای عینی متوجه امنیت ملی و امنیت شهروندان ایران بوده است. و ایران نمی‌تواند نسبت به امنیت ملی و شهروندان خود بی‌تفاوت باشد.

وی با بیان اینکه امنیت ملی و امنیت مرزها و امنیت شهروندان ایران خط قرمز است و دولت و نیروهای مسلح ما نسبت به تامین امنیت و دفاع از امنیت شهروندان خود دست بسته نخواهند بود و همواره عمل کرده‌اند، اظهار داشت: ایران بزرگ‌ترین مدافع امنیت، حاکمیت و تمامیت ارضی عراق و حامی وحدت و تمامیت سرزمینی این کشور بوده است. تعهد ما نسبت به امنیت عراق و حمایت از دولت عراق و شهروندان این کشور و حاکمیت و تمامیت سرزمینی و وحدت عراق تعهد اثبات شده است و نیاز به راستی آزمایی ندارد.  

رئیس مرکز دیپلماسی عمومی و رسانه‌ای وزارت امور خارجه: اقدام ایران علیه مقر سازمان تروریستی موساد را در راستای تنبیه متجاوزان و اقدام کنندگان علیه امنیت ایران بوده و نه اقدام علیه مردم یا دولت عراق، و اقلیم کردستان و تمامیت ارضی این کشور عنوان و تأکید کرد: در مورد عراق موضع روشنی داریم و در چارچوب همکاری‌های امنیتی و اطلاعاتی بین ایران و عراق بارها هشدارهای لازم و توجهات و تذکرات لازم را به مقامات کشور دوست و برادر عراق دادیم و تأکید کردیم امنیت ملی ایران خط قرمز ماست.

وی در پاسخ به سوال خبرنگار یک شبکه امریکایی در مورد تبعات این حملات، گفت: آنهایی که باید پیام را دریافت کنند گمان می‌کنم پیام لازم را دریافت کرده‌اند. اینکه ایران نسبت به امنیت ملی خود حساس است. امنیت ملی و امنیت شهروندان ایران خط قرمز است.

هدفگذاری بلندمدت تهران- اسلام‌آباد برای مقابله با تهدیدات تروریستی

وی در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار قدس آنلاین در خصوص اینکه برنامه‌ای برای سفر وزیر امور خارجه به پاکستان طراحب شده، با اشاره به گفتگوی تلفنی امیر عبداللهیان با همتای پاکستانی خود، گفت: وزیر خارجه پاکستان از دکتر امیرعبداللهیان برای سفر دعوت کردند و تبادل هیئت های امر طبیعی و دایری است اما مشخصا تاریخی برای این هنوز سفر تعیین نشده است. روابط ما اما مستحکم است.

وی در خصوص رایزنی‌های دو کشور در خصوص تهدیدات امنیتی تروریستی در مرزهای مشترک با بیان اینکه مقابله یا گروه‌های تروریستی و ایجاد امنیت در دو مرز هدف درازمدت دو کشور برای ارتقای همکاری‌های مشترک خواهد بود، گفت: رابطه ایران و پاکستان مستحکم است و اقدام علیه یک گروه تروریستی دارای سوابق متعدد دارای فعالیت تروریستی و جنایتکارانه علیه ملت و نیروهای مسلح و انتظامی ما در چارچوب حمایت از امنیت شهروندان و اماکن امنیتی ایران صورت گرفته است. این اقدام ناشی از یک ضرورت آنی برای جلوگیری از یک اقدام ضد امنیتی دیگر توسط این جریان تروریستی بود.

کنعانی روابط دو کشور را مستحکم، دوستانه و برادرانه و مبتنی بر احترام به حاکمیت و تمامیت ارضی یکدیگر توصیف کرد و افزود:  امنیت دو کشور به یکدیگر وابسته است. تروریسم خطر مشترک ماست. دو کشور بر مبارزه مشترک با تروریسم و تهدید تروریسم اتفاق نظر دارند و اتفاق اخیر چیزی از استحکام روابط دو کشور کم نخواهد کرد. بهتر است که کسی به سوءاستفاده از رخداد اخیر فکر نکند و برای سوءاستفاده از آن طمع ورزی نکند. روابط دو کشور مبتنی بر پیوندهای عمیق گذشته و درک تهدیدات و منافع مشترک در مسیر دوستی و همکاری مشترک به پیش خواهد رفت. دو طرف بر عزم خود برای از سرگیری فعالیت سفرا تأکید دارند. 

ارسال پیام های مآریکا از مسیرهای مختلف به تهران 

وی در خصوص گمانه زنی‌ها درباره نقش‌آفزینی عربستان به عنوان رابط میان ایران و آمریکا برای کاهش تنش‌ها در منطقه هم با بیان اینکه  لزوما نمی‌توانم این خبر را تأیید کنم، خاطرنشان کرد: آمریکایی‌ها مسیرهای مختلفی را برای ارسال پیام به ایران استفاده می‌کنند و از کانال‌های مختلف پیام‌هایی را به ایران ارسال کردند. روابط ایران و عربستان خوب و رو به پیشرفت است و اهتمام جدی برای توسعه همکاری‌ها وجود دارد.

روابط ایران و آژانس در چارچوچوب ان‌پی‌تی است

سخنگوی دستگاه سیاست خارجی کشور درباره اظهارات و مواضع اخیر رافائل گروسی مدیرکل آژانس در خصوص کاهش همکاری ایران با این نهاد به پایین‌ترین سطح اینکه تهران آژانس را بخاطر اقدامات آمریکا و تروئیکای اروپایی تنبیه می‌کند، و احتمال سفر مدیرکل آژانس به تهران، تصریح کرد: همکاری‌های ما با آژانس جریان دارد و مبتنی بر چارچوب‌های موجود میان ما ادامه پیدا خواهد کرد. ضمن اینکه  هر زمان اقتضا کند در چارچوب مشورتها و هماهنگی های سازمان انرژی اتمی با آژانس سفر آقای گروسی به ایران برنامه‌ریزی می‌شود.

تهدیدهای نتانیاهو

سخنگوی وزارت امور خارجه به تهدیدهای نتانیاهو در مورد حمله به ایران هم واکنش نشان داد و با کستاخانه خواندن این سخنان، گفت: تهدیدات رژیم صهیونیستی علیه ایران یک بار دیگر نشانگر ماهیت متجاوزانه و جنایتکارانه این رژیم و سطح تهدیدی است که این رژیم متوجه امنیت منطقه‌ای و بی‌المللی و صلح و امنیت جهانی دارد. نشانگر این است که ذات و ماهیت این رژیم با صلح و امنیت بین‌المللی در تقابل و تنافر است

وی افزود: این‌گونه تهدیدات و لفاظی‌ها اگرچه از نظر ما پوچ خواهد بود و ایران هیچ اقدام ضد ایرانی رژیم صهیونیستی را بی پاسخ نخواهد گذاشت، اما این اظهارات باید مورد توجه جامعه جهانی و شورای امنیت هم قرار بگیرد و علیه آن اقدام حقوقی و قانونی کنند.

کنعانی تصریح کرد:  این رژیم به ویژه نتانیاهو نخست وزیر تبهکار این رژیم فعلا بهتر است خودش را از باتلاقی که در آن گرفتار شده خارج کند و بعدا درباره حمله به مراکز قدرت در منطقه خیال پوچ کند.

ناتو بجای امنیت همواره جنگ  نامنی به ارمغان آورده

این دیپلمات ارشد کشورمان درباره مانور نظامی ناتو در نزدیکی مرزهای روسیه هم با بیان اینکه ما مانورهایی از این دست و گسرتش ناتو را کمک کننده به صلح و ثبات در منطقه تلقی نمی‌کنیم، گفت: ناتو نه تنها هیچ صلحی را برای دولتها و ملتهای م طفه به ارمغان نیاورده بلکه همواره دامن زننده به جنگ و ناامنی بوده است.

وی درباره ترورهای رژیم صهیونیستی در سوریه و حمله به مستشاران نظامی کشورمان هم گفت: جنایات رژیم صهیونبیستی و اقدام علیه اهداف مختلف در سوریه و لبنان و برخی دیگر مناطق انگیزه ها و دلایل مشخصی دارد و آنها مترصد هستند برای خروج از بن بست و ورطه‌ای که در غزه گرفتار آمده‌اند و به رغم جنایات گسترده امکان خروج از آنرا ندارد ،با دامن زدن به تشدید ناآرامی ها در منطقه ،شرایطی را برای خروج آبرومندانه از شکست مطلق فراهم بیاورد.

کنعانی خاطرنشان کرد: متاسفانه دولت آمریکا هم در ۱۰۸ روز گذشته تمام عیار در کنار این رپزیم بودهو از ان حمایت کرده است و از نگاه افکار عمومی دنیا دولت آمریکا مسئولیت مستقیم در جنایات اسرائیل در غزه دارد. هدف رژیم صهیونیستی این است که آمریکا را بطور مستقیم وارد جنگ با گروه های مقاومت کندو با خود به گرداب جنگ بکشاند.. یقینان آن‌ها از این جنگ پیروز خارج نخواهند شد.

حمایت ایران از شکایت آفریقای جنوبی علیه اسرائیل

وی در خصوص حمایت آمریکا از شکایت آفریقایجنوبی علیه رژیم صهیونیستی بخاطر جنایات جنگی و نسل کشی در دیوان بین المللی دادگستری هم تأکید کرد:  اقدام رژیم صهیونیستی به عنوان اقدام جنایتکارانه باید مورد توجه همه طرف‌ها باشد. مسؤولیت تامین صلح و امنیت بین‌المللی بر عهده شورای امنیت است. این شورا به دلیل حق وتوی آمریکا در انجام وظایف خود باز مانده است. ایران به عنوان عضو جامعه جهانی از همه ظرفیت‌های دیپلماتیک، حقوقی و بین‌المللی خود در تماس با کشورها و ملت‌ها در منطقه، حضور در مجامع بین‌المللی، سازمان ملل و نشست‌های چندجانبه برای اعمال فشار بر این رژیم برای توقف جنگ استفاده کرده است. 

وی گفت:‌ ایران از همه ظرفیت‌های حقوقی و بین‌المللی و دیپلماتیک خود برای ایجاد بازدارندگی و توقف این جنگ استفاده خواهد کرد.

بایدن به فکر محبوبیت خودش باشد

سخنجگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان درباره اظهارات بایدن که گفته ایران محبوب نیست، گفت:‌ اظهارات بی ارزشی است و آمریکا بهتر است به وضعیت نامناسب خودش نزد افکار عمومی دنیا و وضعیت نامناسب خودش در شورای امنیت فکر کند و بهتر است به صدا و شعارهای ملت خود و افکار عمومی و شهروندان آمریکا در شهرهای مختلف توجه کند.

وی افزود: متاسفانه دولت آمریکا حتی اعتبار جهانی آمریکا را در جهان و نزد افکار عمومی دنیا زیر سؤال برده و حرف‌هایی از این دست بی ارزش است.

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.