حجتالاسلام سید مصطفی حسینینیشابوری، دبیر دائمی جایزه جهانی اربعین امروز در نشست خبری آیین اختتامیه نهمین دوره این جایزه آخرین اخبار و اطلاعات مربوط به آن را به شرح ذیل اعلام کرد:
بسیاری از هنردوستان و حقیقتجویانی در یک پهنه جغرافیایی گسترده برای این رویداد آثاری ارسال کردند. از پیروان و رهبران دینی دیگر ادیان مثل بودایی و کاتولیک در این رویداد شرکت کردند و شعر و سفرنامهای درخصوص اربعین به رشته تحریر درآوردند. این نشان دهنده دغدغهمندی این افراد بوده و برای شبکهسازی اربعین بسیار مغتنم است.
در سال 1401 مجموع آثار 4 هزار و 818 اثر در پنج رشته به دبیرخانه جشنواره ارسال شده بود و امسال این آمار به 12 هزار و 102 اثر رسید که این تفاوت معنادار، نشان دهنده اقبال عمومی و تلاشهای شکل گرفته در زمینه تبیین اربعین بود.
عکس، فیلم، فعالان فضای مجازی، کتاب در دوره قبل بودند که امسال بخش شعر هم به آن اضافه شد و یکی از کتابهای شعر این رویداد در اختتامیه توسط شاعری که غیر ایرانی است، تبیین خواهد شد.
سال گذشته 27 کشور در این رویداد حضور داشتند و امسال به 38 کشور مطرح دنیا رسیدند که پراکندگی جالب توجهی داشتند و از آمریکای لاتین گرفته تا اسکاندیناوی و اروپای غربی و شرقیترین نقطه دنیا در این جایزه حضور داشتند.
ما در ابتدا تصور میکردیم بیشتر منتخبین از ایران و عراق باشند اما در رشته فعالان مجازی، برنده از کشور بوسنی است و در بخش شعر نفر اول از عمان است. در بخش عکس رتبه دوم از عراق و رتبه سوم از پاکستان و برگزیدگانی از هند و سریلانکا نیز در این رویداد انتخاب شدند و اصلا اینگونه نیست که چون بیشتر آثار از ایران بودند جوایز به ایرانیان برسد.
سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در راستای اهدافش برای نشر مفاهیم اسلامی به سراسر دنیا جایزه جهانی اربعین را برپا کرد و امسال نهمین دوره آن برگزار شد و در این مسیر از تک رشتهای بودن به 6 رشته ادبی، هنری و ... رسیدیم. رسالت سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی این بوده و هست که قاب طلایی و درخشان اربعین را محصور در چارچوب زمان و مکان نگه ندارد. این گوهر به قدری کاربردی و نقشآفرین است که باید به دست انسانها برسد.
یکی از اثرگذارترین افراد در زمینه ترویج و تبلیغ رویداد عاشورا، شخصیت حضرت زینب(س) است و اگر قرار باشد مناسبتی خارج از محرم و صفر، روزی برای برگزاری این رویداد در نظر گرفته شود، بهترین زمان وفات حضرت زینب(س) است، چون ایشان نقش بزرگی در زمینه نشر اتفاقات کربلا داشتند. به همین دلیل اختتامیه این رویداد صبح روز شنبه 7 بهمن از ساعت 9 صبح در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برگزار میشود.
بسیاری با ساخت آثار هنری مختلف و ترویج نکات ریز و درشت، گوشهای از زندگی حسین بن علی را به گوش جهانیان میرسانند و دل عدالتجوی آزادگان جهان سراغ زندگی این مرد آزاده را میگیرد. این فطرت و سرشت جذاب انسانی، امام حسین(ع) را به فعالترین درجه انسانی میرساند.
سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی رسالت دارد انسان واقعی، الگو و سیره سیدالشهدا و فرزندان و اصحابش را در قالب جایزه جهانی اربعین به گوش جهانیان برساند چون خود عاشورا یک رویداد جهانی و بینالمللی است. وقتی از ادیان مختلف و از رنگین پوستهای گوناگون در این رویداد حضور داشتند نشان میدهد پیام این رویداد فرامرزی و فرامنطقهای است.
در قرآن دو قاب از انسان ارائه شده، یکی قابی که انسان را خیلی بزرگ کرده و به او خلیفهالله گفته است. قاب دیگر در قواره افرادی مثل شمر و عمربن سعد ظهور پیدا میکند که ظلول است نه ظالم. این همان تصویری است که امروز در غزه میبینیم و ذات صهیونسیتی است. در مقابل این افراد قاب درخشنده انسانیت کودکان، زنان و مردان بیگناهی هستند که به شهادت میرسند.
نظر شما