تحولات لبنان و فلسطین

هر جایی در کشور دچار بحران شده مثل سیل، کرونا و جنگ، هیات‌های مذهبی که یک جمع مومنانه برای احیای امر اهل بیت هستند، پا در میدان گذاشته‌اند، جهاد تبیین به عنوان محوری ترین برنامه است که رسالت هیات‌های مذهبی است.

جهاد تبیین محوری‌ترین رسالت هیات‌های مذهبی است

به گزارش قدس آنلاین، حجت الاسلام مجید باباخانی امروز، یکشنبه هشتم بهمن در نشست خبری تشریح برنامه‌های هیأت‌های مذهبی و تشکل‌های دینی برای گرامیداشت دهه فجر انقلاب اسلامی درباره وظیفه هیات‌های مذهبی برای حضور بیشتر مردم در انتخابات اسفندماه گفت: لایه‌های اجتماعی در هیات‌های مذهبی متفاوت است. البته در مسائل سیاسی مانند صحنه انتخابات هیات‌ها نباید به سراغ مصادیق بروند و همچون حزب و گروه‌های سیاسی عمل کنند و از همه هیات‌ها می‌خواهیم هیات‌ها را به دسته‌بندی سیاسی تبدیل نکنند تا همه مردم از یک مامن معنوی استفاده کنند. البته در حوزه بالابردن مشارکت وظیفه هیات‌های مذهبی این است که رسالت تبیینی خود را دنبال کنند.

وی که در شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی سخن می‌گفت، افزود: حقیقت هیات به گونه‌ای است که نمی‌توان گفت برخی هیات‌ها سکولار هستند. شاید یک هیات، بروز اجتماعی و مردمی پررنگ‌تری داشته باشد و هیاتی دیگر صرفا مراسم برگزار کند. بنابراین نمی‌توان گفت کسی که امام حسینی و هیاتی است، سکولار خواهد بود. قیام امام حسین در مقابل بی عدالتی و ظلم بوده و حضور ائمه در همه صحنه‌ها مخالفت با ظلم وبی عدالتی بوده است.

رئیس سازمان هیأت و تشکل‌های دینی درباره میزان مشارکت هیات های مذهبی در برنامه های دهه فجر گفت: حدود ۹۳ هزار هیات به ثبت رسیده که بیش از نیمی از این هیات ها در ایام دهه محرم فعالیت دارند و حدود ۴۰ هزار هیات در طول سال به صورت مستمر برنامه دارند. انتظار این است که هیات های مستمر حضور پررنگ در برنامه های دهه فجر داشته باشند که حدود ۵۰ درصد از این هیات ها جلوه های موثر دارند. هر چقدر حضور دستگاه های دولتی پررنگ تر شود، نهادهای مردمی کمتر حضور کمتری در طراحی برنامه ها دارند.

بیش از ۷۰ درصد از هیات های فرامناسکی با استفاده از ابتکارهای اجتماعی و رویدادهای اجتماعی و فرهنگی فعالیت می کنند که در حال شناسایی آن ها هستیم و حضوری پررنگ تر در برنامه های دهه فجر دارندوی افزود: نسبت کمک های دولتی به کمک های مردمی برای برگزاری برنامه های مذهبی درحدود یک دهم است. مثل جشن غدیر یا اربعین که هیات ها با برپایی موکب ها پای کار هستند. برخی هیات هایی با پایان مراسم عزاداری یا جشن تمام می شود ولی در برخی هیات ها می بینیم که انرژی متراکمی برای حل مسائل و مشکلات کشور بوجود می آید و برخی هیات ها بعد از مراسم کارشان در حوزه های اجتماعی آغاز می شود.

رئیس سازمان هیات و تشکل های دینی ضمن پیش بینی حضور پررنگ نیمی از هیات های مذهبی در برنامه های دهه فجر امسال گفت: بیش از ۷۰ درصد از هیات های فرامناسکی با استفاده از ابتکارهای اجتماعی و رویدادهای اجتماعی و فرهنگی فعالیت می کنند که در حال شناسایی آن ها هستیم و حضوری پررنگ تر در برنامه های دهه فجر دارند.

باباخانی با اشاره به اعیاد شعبانیه در ایام دهه فجر گفت: امسال کمیته هیات های مذهبی برای حضور پرشورتر مردم در برنامه های دهه فجر ایجاد شد. انقلاب اسلامی بر اساس سنت های الهی تحقق پیدا کرد و یک انقلاب فرهنگی بود. لذا باید بر اساس سنت های الهی انقلاب را به پیش ببریم. هر وقت به سنت های الهی پایبند باشیم، برکات الهی نازل می شود.

وی افزود: قویترین سلاح در پیروزی انقلاب و زمان جنگ تولید نغمات بوده که در قالب نوحه و شعر و سرود ارائه می شد و سازمان تبلیغات مجموعه ای از این نغمات را ایجاد کرده و در سامانه بیرق نیز محتواهایی درنظر گرفته شده است. همچنین معرفی چهره های انقلابی در دستور کار است تا با اردوهای پیشرفت در حوزه های فرهنگی ارائه شود.

این کارشناس مذهبی با اشاره به برنامه های این کمیته در ایام الله دهه فجر و همزمانی جشن های دهه فجر با اعیاد شعبانیه گفت: برای تولید محتوا فضایی ایجاد کردیم تا هیات ها بتوانند محتواهای تولید شده خود را به اشتراک بگذارند. تولید برنامه های نغمه ای در حوزه ستایشگری از فعالیت های این کمیته است. در تولید پوستر، عکس نوشت و محتوای تبلیغاتی به ویژه همزمان با ایام ۲۷ رجب و اعیاد شعبانیه فعالیت هایی داریم.

تولید و توزیع منابع محتوایی برای بهره گیری مداحان و شعرا، روحانیان و مبلغان اعزامی به سراسر کشور و گسترش فرهنگ ایثار و شهادت به مناسبت دهه فجر از برنامه های این کمیته استوی افزود: هر جایی در کشور دچار بحران شده مثل سیل، کرونا و جنگ، هیات های مذهبی که یک جمع مومنانه برای احیای امر اهل بیت هستند، پا در میدان گذاشته اند، جهاد تبیین به عنوان محوری ترین برنامه است که رسالت هیات های مذهبی است.

رئیس کمیته هیأت مذهبی و تشکل‌های دینی ستاد دهه فجر انقلاب اسلامی با اشاره به برنامه های این کمیته از آذین بندی‌ها در مسیرهای راهپیمایی و میادین اصلی و استفاده از تصاویر امام خمینی (ره)، مقام معظم رهبری، شهدای انقلاب اسلامی، دفاع مقدس و مدافعین حرم سخن گفت و افزود: برپایی ایستگاه‌های صلواتی در مسیر راهپیمایی در سراسر کشور، آیین مهمانی لاله ها و غبار روبی مزار شهدا و پرداختن به مقوله ایثار و شهادت و نقش آن در شکل‌گیری و تداوم انقلاب اسلامی در مجالس هیأت و همچنین برپایی نشست و همایش نیم روزه برای مبلغان هیأت مذهبی و مداحان از دیگر برنامه های این کمیته است.

به گفته وی تولید و توزیع منابع محتوایی برای بهره گیری مداحان و شعرا، روحانیان و مبلغان اعزامی به سراسر کشور، برپایی نشست گفتمان دینی برای آشنایی نسل جوان با اندیشه‌های امام خمینی (ره) و نظرات مقام معظم رهبری و همچنین گسترش فرهنگ ایثار و شهادت به مناسبت دهه فجر از برنامه های این کمیته است.

باباخانی گفت: برگزاری نمایشگاه کتب دینی و انقلابی به همراه تخفیف‌های ویژه، برگزاری سخنرانی‌ با موضوع اهمیت انقلاب اسلامی و نقش هیأت مذهبی در حمایت از آن، برگزاری مسابقه‌های مختلف در زمینه معرفی اهداف انقلاب اسلامی، نمایش فیلم‌های مستند درباره انقلاب اسلامی در هیأت ها، برگزاری مراسم تجلیل از شخصیت‌های برجسته دینی و انقلابی، مشارکت در برنامه‌های خیریه به مناسبت جشن پیروزی انقلاب اسلامی، برگزاری کارگاه در زمینه های فرهنگ و ارزش‌های اسلامی و همچنین ارائه برنامه‌هایی برای ترویج مفهوم مسئولیت اجتماعی در جوانان و اعضای هیأت از دیگر برنامه های دهه فجر است.

منبع: خبرگزاری ایرنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.