به گزارش قدس آنلاین، سعید غفوری، پیش از ظهر پنجشنبه امروز (دوازدهم بهمنماه) در حاشیه آغاز عملیات اجرایی این شهرهای جدید ساحلی در بندرعباس اظهار کرد: شهرهای جدید ساحلی خلیجفارس و مَکران مرکزی به عنوان شهرهای پیشرو از مجموعه ۲۷ نقطه شهرهای جدید ساحلی جنوب کشور با کارکردهای مبتنی بر اقتصاد پایه هستند که امروز فاز اول آن به ظرفیت ۱۰ هزار واحد با مشارکت بانک مسکن، گروه سرمایهگذاری مسکن و شرکت عمران شهرهای جدید و با دستور مقام عالی وزارت عملیات اجرایی آن در هرمزگان آغاز شد.
وی افزود: شهر جدید خلیجفارس و شهر جدید ارکان مرکزی، شهرهای اقتصادی ساحلی قابل سکونت هستند.
سرپرست شرکت عمران شهرهای جدید ایران بیان کرد: شهر جدید خلیجفارس در گستره شرقی بندرعباس با مساحت ۱۸ هزار هکتار بین دلتای رود شور و با کارکردهای سکونتی اقتصادی بوده که شامل پردیسهای نمایشگاهی، علم و فناوری، کسب و کار، درمانی و سلامت، فرهنگی و ورزشی و لجستیکی است.
غفوری اظهار کرد: مکانیابی این شهرهای ساحلی مبتنی بر اصول شهرسازی در مقیاس ملی و فراملی به دلیل قرارگیری در دهانه استراتژیک تنگه هرمز، قابل توجه است.
وی گفت: این پهنه با گستره سکونتی در مجموع شامل ۱۸ هزار هکتار است که ۲ هزار و ۴۹۰ هکتار آن شامل (یکهزار و ۴۹۰ هکتار در فاز نخست و یک هزار هکتار در فاز دوم) سکونتی ویلایی، میان مرتبه و بلندمرتبه است.
سرپرست شرکت عمران شهرهای جدید ایران ادامه داد: در تفاهمنامهای که اخیراً امضاء شد طبق دستور وزیر راه و شهرسازی بایستی با همکاری بانک مسکن ۱۰۰ هزار واحد مسکن را احداث کنیم که ۳۰ هزار واحد آن در سایر شهرهای جدید کشور برای جمعیتی حدود ۱۰۰ هزار نفر برنامهریزی شده است.
این مقام مسئول خاطرنشان کرد: باتوجه به سیاستهای امدادی مقام معظم رهبری در زمینه اقتصاد دریا پایه در کشور که در آبانماه امسال در دستورکار ارکان نظام جمهوری اسلامی قرار گرفت، شهرهای جدید ساحلی به عنوان نخستین اقدام دولت سیزدهم و وزارت راه و شهرسازی در راستای تحقق منویات رهبر انقلاب در دستورکار مجموعه وزارت راه و شهرسازی و شرکت جدید عمران شهری قرار گرفت.
ایجاد ۲ شهر جدید، سکونت جمعیتپذیری هرمزگان را افزایش میدهد
مدیرکل راه و شهرسازی هرمزگان نیز گفت: در راستای فرمایشات رهبر معظم انقلاب در خصوص توسعه سواحل امروز با حضور مقام عالی وزارت و همزمان با سفر رئیس جمهور، ۲ شهر بزرگ ساحلی در استان عملیات آن آغاز شد که کار بسیار بزرگی رقم خواهد خورد.
عباس کمالی با اشاره به اینکه استان هرمزگان دارای ۲ هزار و ۲۲۷ کیلومتر ساحل به احتساب جزایر را دارد، گفت: با اجرای این شهرهای ساحلی که در بحث اقتصاد دریامحور بوده، سکونت جمعیت پذیری منطقه افزایش پیدا خواهد کرد و باعث اهمیت زیادی در نوار ساحلی خواهد شد.
وی گفت: امیدواریم این گام بلند به سرعت پیش برود و به افق توسعه استان هرمزگان و کشور کمک کند.
نظر شما