تحولات منطقه

کارشناس اقتصادی: افزایش مالیات بر ارزش افزوده ساده ترین راه افزایش درآمدهای مالیاتی است؛ به جای این اقدام ضد تولید باید به سمت اصلاح نظام مالیاتی نظیر اصلاح شیوه مالیات ستانی و همچنین تمرکز بر مقابله با فرار مالیاتی می رفتیم ولی این راهکار غلط توسط دولت و مجلس تصویب شد.

تصویب پیشنهاد دولت توسط مجلس برای تعمیق رکود و فشار مالیاتی بر اقشار کم‌درآمد
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

ارسلان محمدی کارشناس اقتصادی در رابطه با مصوبه اخیر مجلس در زمینه پیشنهاد دولت برای افزایش مالیات بر ارزش افزوده گفت: تصویب اخیر افزایش مالیات بر ارزش افزوده به ده درصد در ایران نگرانی هایی را در مورد تأثیر آن بر مالیات دهندگان برانگیخته است. در حالی که افزایش مالیات بر ارزش افزوده ساده ترین راه افزایش درآمدهای مالیاتی با تعمیق رکود است؛ به جای این اقدام ضد تولید و با فشار بیشینه بر مصرف مردم عادی و به ویژه اقشار کم درآمد جامعه، باید به سمت اصلاح نظام مالیاتی نظیر اصلاح شیوه مالیات ستانی و همچنین تمرکز بر مقابله با فرار مالیاتی می رفتیم ولی در عین حال این راهکار غلط توسط دولت پیشنهاد و توسط مجلس تصویب شد.

وی در رابطه با معایب افزایش مالیات بر ارزش افزوده افزود: یکی از پیامدهایی که آنی بر اقتصاد کشور با افزایش مالیات بر ارزش افزوده وارد خواهد شد، بحث مربوط به فشار تورمی بالقوه ای است که بر مردم وارد می کند. با افزایش هزینه کالاها و خدمات، مصرف کنندگان ممکن است کاهش قدرت خرید خود را تجربه کنند که منجر به کاهش تقاضای کلی می شود. این می تواند شرایط تورمی موجود را تشدید کند و تأثیر منفی بر اقتصاد بگذارد. همچنین تشویق به سمت اقتصاد زیرزمینی دیگر عیب بزرگ افزایش مالیات بر ارزش افزوده است. نرخ های مالیاتی بالاتر، مانند افزایش مالیات بر ارزش افزوده، می تواند افراد و مشاغل را برای مشارکت در اقتصاد زیرزمینی تشویق کند. آنها با اجتناب از مالیات می توانند بار مالی خود را کاهش دهند و در بازار رقابت کنند. این امر اندازه اقتصاد زیرزمینی غیرشفاف را گسترش می دهد، درآمدهای مالیاتی را کاهش می دهد و تلاش ها برای ایجاد یک سیستم مالیاتی شفاف و عادلانه را تضعیف می کند.

محمدی در ادامه افزود: افزایش مالیات بر ارزش افزوده نیز می تواند به رکود اقتصادی کمک کند. همانطور که مصرف کنندگان با قیمت های بالاتر مواجه می شوند، توانایی آنها برای خرج کردن برای اقلام غیر ضروری کاهش می یابد. این کاهش تقاضا می‌تواند اثر موجی بر کسب‌وکارها داشته باشد و منجر به کاهش فروش و احتمالاً از دست دادن شغل شود. در نهایت، اقتصاد کلی ممکن است به دلیل کاهش فعالیت اقتصادی آسیب ببیند. افزایش مالیات بر ارزش افزوده می تواند به طور نامتناسبی بر گروه های کم درآمد تأثیر بگذارد. این افراد معمولاً بخش بیشتری از درآمد خود را صرف کالاها و خدمات ضروری می‌کنند و این امر آنها را نسبت به افزایش قیمت حساس‌تر می‌کند. در نتیجه، آنها بار بیشتری از مالیات بر ارزش افزوده افزایش یافته را تحمل می کنند و نابرابری درآمد را تشدید می کنند.

وی  در رابطه با تاثیر معکوس افزایش مالیات بر مصرف از محل افزایش مالیات بر ارزش افزوده و اقدام ضد تولید بودن این افزایش مالیاتی گفت: کاهش تقاضای کلی ناشی از افزایش نرخ مالیات بر ارزش افزوده می تواند اثر مخربی بر تولید داشته باشد. کسب و کارها ممکن است با کاهش فروش و حاشیه سود کمتر مواجه شوند که بر توانایی آنها برای سرمایه گذاری و گسترش تأثیر می گذارد. این می تواند مانع رشد و توسعه کلی اقتصادی شود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.