به گزارش آستان نیوز، حجت الاسلام سید جلال حسینی، رئیس سازمان کتابخانه ها، موزه ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی، با بیان این مطلب گفت: این رتبه ها به ترتیب به کتابخانه های سلطنتی آشور بانیپال، اسکندریه، ویلا از پاپیری، نالاندا، بیتالحکمه بغداد، کتابخانه سلطنتی قسطنطنیه، کتابخانه آستان قدس رضوی، کتابخانه مالاتستیانا(ایتالیا)، کتابخانه واتیکان، کتابخانه پالافوکسیانا(مکزیک)، کتابخانه ملّی فرانسه و کتابخانه کنگره آمریکا تعلق دارد.
وی، قرار گرفتن کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی از سوی اتحادیه جهانی انجمن ها و مؤسسههای کتابداری IFLA در فهرست ۱۰۰۱ کتابخانه دیدنی جهان و کسب رتبه اول در ایران و منطقه را دستاوردی دیگر از کتابخانه مرکزی رضوی برشمرد که در سایه پرچم جمهوری اسلامی حاصل شده است.
حسینی همچنین به کسب رتبه سوم کتابخانه حرم مطهر رضوی در جهان اسلام با گردآوری بیش از ۱۰۰ هزار نسخه خطی اشاره کرد که براساس طرح بررسی تطبیقی جایگاه و رتبه مرکز مخطوطات آستان قدس رضوی در بین کشورهای جهان اسلام با استفاده از کتابِ مرجع World Guide to Libraries چاپ سال ۲۰۱۲ حاصل شده است.
رئیس سازمان کتابخانه ها، موزه ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی ضمن اشاره به بنای باشکوه کنونی کتابخانه مرکزی که در سال ۱۳۷۲ با مساحت ۲۸۸۰۰ متر مربع زیربنا در سه طبقه مورد بهره برداری قرار گرفته است، گفت: در سال ۱۴۰۰ با توجه به افزایش منابع و نیز استقبال محققان و پژوهشگران از کتابخانه، فضای این مجموعه با افتتاح مخازنی به وسعت ۹ هزار متر مربع، به ۳۷۸۰۰ متر مربع توسعه یافت.
سیدجلال حسینی، به تعلّق کتابخانه رضوی به آستان مقدس حضرت رضا(ع) به عنوان نمادی از وقف فرهنگی در ایران و جهان اسلام اشاره و تصریح کرد: دیرینگی بسیاری از آثار خطی، اسنادی، هنری و موزهای که عمر برخی به بیش از یکهزار سال می رسد و وجود شمار زیاد قرآنها و نفایس خطی موجود در مرکز نسخ خطی کتابخانه آستان قدس رضوی، برخی از شاخصه های است که آن را در میان کتابخانه های بزرگ کشور متمایز کرده است.
وی با بیان آماری از توسعه فعالیت های این سازمان در راستای گسترش فرهنگ مطالعه و آشتی با کتاب، گفت: آستان قدس رضوی تا سال ۱۴۰۲ در مجموع با داشتن ۶۰ کتابخانه وابسته در مشهد و شهرستان ها، بیش از ۱۱۵ هزار متر مربع فضای مطالعاتی در سطح کشور ایجاد کرده است که در حال حاضر بیش از ۸۴۴ هزار و ۷۰۰ نفر عضو کتابخانه های این آستان مقدس هستند.
وی اظهار کرد: کاربران، اعضا و مراجعان این کتابخانه ها از بیش از ۳۱ میلیون منبع اطلاعاتی موجود در این سازمان و همچنین دسترسی به بیش از ۱۵۳ میلیون منبع اطلاعاتی خارج از سازمان بهره مند هستند.
۱۴ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۷:۲۳
کد خبر: ۹۶۱۹۴۵
براساس گزارش سایت «پایگاه دادههای آموزشی آزاد» (OEDB) آمریکا، کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی، رتبه هفتم را در بین ۲۰ کتابخانه معتبری که جهان را تغییر دادند، از آن خود کرده است.
زمان مطالعه: ۲ دقیقه
منبع: آستان نیوز
نظر شما