تحولات منطقه

دومین روز از جشنواره فیلم فجر در مشهد با اکران ۴ فیلم جدید از کارگردان فیلم اولی تا کارکشته، ادامه یافت.

۴ فیلم جدید در دومین روز جشنواره فیلم فجر اکران شد/حال خوب مخاطبان
زمان مطالعه: ۴ دقیقه

به گزارش قدس خراسان، دومین روز جشنواره فیلم فجر در مشهد، با اکران ۴ فیلم جدید در سینماهای آفریقا، هویزه و سیمرغ به کار خود پایان داد.

در اولین سانس سینما آفریقا، سینمای اهالی رسانه در مشهد، فیلم آپاراتچی به کارگردانی قربانعلی طاهرفر و تهیه کنندگی سجاد نصراللهی نسب به نمایش درآمد.

این فیلم که در بخش نگاه نو جشنواره حضور دارد، داستان یک نقاش ساختمان اما عاشق و دلبسته سینماست که سودای ساخت یک فیلم سینمایی را در سر دارد.  در خلاصه داستان رسمی این فیلم آمده است: «التفات، بتونه می‌زند… التفات دستیار کارگردان است… بایرام سمباده می‌کشد… بایرام فیلمبردار است… شهباز آستری می‌زند… شهباز بازیگر است… ایوب سقف را رنگ می‌زند… ایوب مدیرتولید است… جلیل، اما رنگ نهایی را می‌زند… وسواس دارد و هر دیوار را باید سه بار رنگ بزند… چرا؟ چون جلیل کارگردان است… حالا این جماعت می‌خواهند اولین فیلم بلندشان را بسازند…، اما حیدر، پدر جلیل نمی‌خواهد پسرش در منجلاب سینما فرو رود… ».

بازیگرانی چون تورج الوند، فاطمه مسعودی‌فر، رضا ناجی،  هومن برق‌نورد، بهنام تشکر، امید روحانی و علیرضا استادی در این فیلم ایفای نقش می‌کنند؛ فیلمی که به قلم حسین تراب‌نژاد و احسان لطفیان نوشته شده و برداشتی آزاد از کتاب  آپاراتچی نوشته دکتر روح الله رشیدی است. این فیلم را می‌توان تنها فیلم حاضر در جشنواره دانست که با اقتباس از یک کتاب ساخته شده و پای ادبیات را به جشنواره چهل‌ودوم باز کرده است.

فیلم‌هایی که حال مخاطب را خوب کرد

اغلب منتقدان، بازی بازیگران فیلم را نقطه قوت آن دانستند و آپاراتچی را فیلمی با حال‌وهوای شیرین و تماشایی توصیف کردند که البته چندان از موقعیت‌های دراماتیک بهره‌ای نبرده است.

اما حال و هوای سالن و مخاطبان هم در زمان اکران اپاراتچی، خوب و سرحال بود.

یکی از مخاطبان بعد از تماشای فیلم با تحسین از بازی تورج الوند گفت: عملکرد زهرا صمدی، طراح لباس فیلم که اتفاقا مشهدی است، به نظر من بسیار خوب و قابل توجه بود. در همین ایام است که باید به هنرمندان اهل مشهد و استان توجه کنیم، آن هم وقتی در فیلم‌های خوب و ارزشمند ظاهر می‌شوند.

مخاطب دیگری نیز که از تماشای اپاراتچی راضی بود گفت‌: نسبت به فیلم‌هایی که در روز گذشته تماشا کردیم، اپاراتچی نمره قابل قبولی می‌گرفت و به نظر من موضوع جالبی داشت.

تماشاگر دیگری نیز بیان کرد: داستان با زبان طنز و در بستر انقلاب و دوران دفاع مقدس بیان می‌شد که برای مخاطب جالب بود. به خصوص این که از ماجرایی واقعی وام گرفته شده بود، جذابیت فیلم را بیشتر می‌کرد.

تنور فیلم‌های کمدی در جشنواره امسال داغ است؛ شه‌سوار فیلم دیگری بود که در روز دوم جشنواره در سینما هویزه اکران شد، فیلمی به کارگردانی حسین نمازی در ژانر کمدی اجتماعی با بازی مهرداد صدیقیان، الناز حبیبی، عباس جمشیدی و هادی کاظمی که به گفته منتقدان، مثل فیلم شادروان ساخته قبلی نمازی، حال‌وهوایی متفاوت دارد. البته عوامل فیلم در نشست خبری آن اعلام کردند که در این فیلم قصد خنداندن مخاطب را نداشتند و شه‌سوار، برشی از یک زندگی است. هرچند تعدادی از منتقدان چندان هم از جدیدترین فیلم حسین نمازی رضایت نداشتند و آن را تکرار نعل به نعل «شادروان» می‌دانستند.

در خلاصه داستان شه‌سوار آمده: به‌ دنبال درگذشت پدر خانواده در جریان برگزاری عروسی که چندبار بهم خورده است، خانواده او قصد پنهان کردن این خبر را دارند.

سومین فیلمی که در روز دوم جشنواره در سینما سیمرغ مشهد اکران شد، دروغ‌های زیبا، محصول مشترک سینمای ایران و بنگلادش بود. در خلاصه این فیلم به کارگردانی مرتضی آتش زمزم آمده: فرشته و همسرش امجد برای زندگی به سختی تلاش می‌کنند، آنها مجبور می‌شوند تصمیم سختی برای زندگی‌شان بگیرند…

 متاسفانه این فیلم علی رغم قاب‌های خوش‌آب و رنگی که از کشور بنگلادش به نمایش می‌گذارد، نتوانست چندان توجه مخاطبان و منتقدان را جلب کند.

امسال در کنار کارگردانان ناشناخته و کار اولی، نام کارگردان کارکشته‌ای مثل مسعود جعفری جوزانی نیز به چشم می‌خورد. «بهشت تبهکاران» جدیدترین ساخته این کارگردان نام آشنا چهارمین فیلمی بود که در دومین روز جشنواره فیلم فجر مشهد اکران شد. این فیلم می‌توان یک ملودرام تاریخی و البته نسبتا طولانی دانست که همین زمان طولانی‌ به زعم منتقدان نقطه ضعف فیلم به حساب می‌آید.

در بهشت تبهکاران که از پربازیگرترین فیلم‌های جشنواره به حساب می‌اید، امیرحسین آرمان، سحر جعفری جوزانی، پژمان بازغی، رضا یزدانی، حسام منظور، هومن برق‌نورد، بهنام تشکر و چند بازیگر شناخته شده دیگر ایفای نقش می‌کنند.

این فیلم در بستر اتفاقات ملی شدن صنعت نفت و سال ۱۳۲۹ روایت می‌شود و داستان حسن جعفری کارمند شرکت نفت آبادان است که به تهران می آید و ناخواسته وارد ماجراهایی می‌شود.

جابه‌جایی برنامه اکران فیلم‌ها به خاطر مسابقه ایران و قطر

سوسن محمدزاده، رئیس گروه سینمایی و سمعی بصری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی نیز در حاشیه روز دوم جشنواره بیان کرد: مسابقه فوتبال ایران و قطر فردا در سینماهای مشهد نمایش داده می‌شود و بنا بر این است که در سراسر کشور زمان اکران فیلم‌های جشنواره به دلیل تداخل با مسابقه فوتبال، جابه‌جا شود.

بیست و یکمین جشنواره فیلم فجر در مشهد که از ۱۶ بهمن کار خود را آغاز کرده است، تا ۲۲ بهمن ماه در سینماهای مشهد ادامه دارد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.