تحولات منطقه

کارشناس اقتصاد مالی: ایجاد شفافیت در عملکرد شرکت های دولتی برای ارتقای پاسخگویی، کاهش فساد و به حداکثر رساندن سودآوری و بهره وری بسیار مهم است. دولت سیزدهم با انتشار صورت های مالی بیش از 1000 شرکت دولتی عزم جدی در این زمینه نشان داده است.

ارتقای پاسخگویی، کاهش فساد و به حداکثر رساندن سودآوری خروجی شفافیت شرکت‌های دولتی
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

محمد آرین نژاد کارشناس اقتصاد مالی، در مورد اهمیت ایجاد شفافیت در عملکرد شرکت‌های دولتی گفت: ایجاد شفافیت در عملکرد شرکت‌های دولتی گامی مهم در جهت تضمین پاسخگویی، کاهش فساد و به حداکثر رساندن بهره‌وری و سودآوری این شرکت‌ها به نفع مردم و دولت است. شرکت های دولتی نقش مهمی در اقتصاد هر کشور ایفا می کنند، زیرا اغلب به بخش بزرگی از بودجه کشور دسترسی دارند. در ایران، این امر به ویژه صادق است، زیرا شرکت های دولتی بر مقدار قابل توجهی از بودجه کنترل دارند و دارایی های ارزشمند بسیاری را در اختیار دارند. بنابراین، ضروری است که صورت‌های مالی این شرکت‌ها به صورت عمومی منتشر شود تا افراد و کارشناسان بتوانند درک روشنی از وضعیت سود، زیان و هزینه‌های خود داشته باشند.

وی ادامه داد: شفافیت در صورت های مالی شرکت های دولتی اهداف متعددی را دنبال می کند. اول و مهمتر از همه، مردم را قادر می سازد تا این شرکت ها را پاسخگو نگه دارند. با در دسترس قرار دادن صورت‌های مالی، دولت عملاً این شرکت‌ها را در معرض بازرسی قرار می‌دهد که می‌تواند به شناسایی و جلوگیری از فساد کمک کند. زمانی که عملکرد این شرکت ها شفاف باشد، نظارت بر فعالیت های آنها و اطمینان از عدم سوء استفاده از بودجه عمومی آسان تر می شود. علاوه بر این، شفافیت در صورت‌های مالی امکان ارزیابی مؤثرتری از عملکرد شرکت‌های دولتی را فراهم می‌کند. بینش ارزشمندی در مورد سودآوری و بهره وری آنها ارائه می دهد. با تجزیه و تحلیل این صورت های مالی، کارشناسان و سیاست گذاران می توانند زمینه های بهبود را شناسایی کرده و در مورد مدیریت این شرکت ها تصمیمات آگاهانه اتخاذ کنند. این به نوبه خود می تواند منجر به افزایش سودآوری و بهره وری شود.

این کارشناس اقتصادی در مورد افزایش بهره وری در عملکرد شرکت های دولتی با حذف تاریکخانه قبلی این شرکت ها اظهار کرد: یکی دیگر از مزایای قابل توجه شفافیت در عملکرد شرکت های دولتی، پتانسیل بازگرداندن واحدهای زیان ده است. با شفاف سازی صورت های مالی، شناسایی شرکت های دولتی که از زیان انباشته رنج می برند آسان تر می شود. این دولت را قادر می سازد تا اقدامات لازم را برای رسیدگی به مسائل مالی و بازگرداندن این شرکت ها به سودآوری انجام دهد.

وی افزود: در واقع از زمان اجرای شفافیت مالی در شرکت های دولتی در ایران، بسیاری از این شرکت ها توانسته اند زیان انباشته خود را کاهش دهند و به سمت سودآوری حرکت کنند. شفافیت مالی علاوه بر کاهش فساد و بهبود سودآوری شرکت های دولتی، به نفع عموم مردم است. هنگامی که مردم به صورت های مالی این شرکت ها دسترسی داشته باشند، می توانند تصمیمات آگاهانه ای در مورد سرمایه گذاری و خرید خود بگیرند. همچنین حس اعتماد و اطمینان به دولت را تقویت می کند، زیرا مردم می بینند که پول مالیات آنها به خوبی مدیریت می شود و به خوبی استفاده می شود.

وی  گفت: ایجاد شفافیت در عملکرد شرکت های دولتی برای ارتقای پاسخگویی، کاهش فساد و به حداکثر رساندن سودآوری و بهره وری بسیار مهم است. دولت سیزدهم با انتشار صورت های مالی بیش از 1000 شرکت دولتی عزم جدی در این زمینه نشان داده است. این مرحله نه تنها مردم را قادر می‌سازد که این شرکت‌ها را پاسخگو نگه دارند، بلکه تصمیم‌گیری بهبود یافته و چرخش شرکت های دولتی زیان‌ده را تسهیل می‌کند. شفافیت در صورت‌های مالی هم به نفع مردم و هم برای دولت است، زیرا اعتماد، اطمینان و استفاده کارآمد از بودجه عمومی را تقویت می‌کند. با این حال، پرداختن به چالش‌های مرتبط با اجرا و حفظ این شفافیت برای اطمینان از اثربخشی بلندمدت آن مهم است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.