تحولات منطقه

آیت الله فاضل لنکرانی در جلسه نکوداشت دانشمند و نویسنده محترم حجت‌ الاسلام والمسلمین حاج شیخ حسین انصاریان فرمود: این جلسه معظم برای تجلیل از یکی از عالمان عامل و یکی از افتخارات روحانیت در دوران معاصر تشکیل شده است.

حجت‌الاسلام انصاریان معلم بزرگ اخلاق در دوران ما هستند
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

استاد دروس خارج حوزه قم اظهار کرد: هیچ دینی به اندازه اسلام، انسان را درست معرفی نکرده؛ هیچ‌ مکتب فلسفی و هیچ علم و دانشی به اندازه دین اسلام، انسان و شخصیت انسان و عظمت انسان را درست بیان نکرده است. برای این معرفی، نمونه‌ها و شاخص‌های متعددی وجود دارد.
شاید مهم‌ترین‌ شاخص این است که به هنگام خلقت آدم، خداوند اسما الحسنی را به انسان تعلیم داد. این تعلیم اسما به انسان هویت و حقیقت داد و آنچه که انسان را از بقیه انسان‌ها متمایز می‌کند، تعلیم اسمای الهی است. حقیقت انسان در همین مسیر است و برای تکامل باید ببیند چه مقدار با این حقیقت، قرابت دارد.

حجت‌الاسلام انصاریان معلم بزرگ اخلاق در دوران ما هستند


آیت الله فاضل لنکرانی عنوان کرد: هیچ موجودی به جز انسان، ظرفیت فهم اسماء الهی و صفات الهی را ندارد. از این افق اگر ارزش انسان را بررسی کنیم، انسانِ ارزشمند انسانی است که مسیر زندگی خودش را در تحقق اسما و صفات الهی در وجود خود قرار دهد. انسانی که بتواند اسماء الهی را به درستی درک کند و راه های رسیدن به آن یعنی قرآن و سنت و عقل را پیدا کند می‌تواند در جایگاه خلیفه الهی باشد.
معظم له افزود: انسانی که در آن مسیر باشد در مسیر درست خلقت الهی قرار گرفته است. هدف از بعثت انبیا هم رسیدن به این مرحله است. انبیا آمدند که به بشر اموری را که عقل و حتی فطرت از درک آنها عاجز است تعلیم دهند.
رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار علیهم السلام عنوان کرد: خداوند تبارک و تعالی، تکوین و تشریع را قرار داد تا بشر به این سمت هدایت شود. وقتی این مبانی برای انسان روشن شد، به روایاتی می‌رسیم که بر تکریم علما و دانشمندان تاکید دارد. برای جامعه و مسئولان و نهادها، تکریم‌ عالمان یک امر واجب است و نه یک پیشنهاد و توصیه.
این فقیه عالیقدر در ادامه افزود: جلسه امروز تکریم و تجلیل از صنع خداوند متعال است. حضرت آقای انصاریان، تفسیر قرآن خودشان یعنی «تفسیر حکیم» را به توصیه مرحوم والد ما (آیت الله العظمی فاضل لنکرانی) آغاز کردند. آیت‌الله فاضل لنکرانی در بخشی از تقریظ خود به این اثر ارزشمند نوشته‌اند: «قسمتی از تفسیر حکیم که به قلم عالم توانا آقای حاج شیخ حسین انصاریان نگاشته شده را ملاحظه نمودم. انصاف آن است که بگویم با توجه به وسعت اطلاع ایشان از معارف و احاطه‌ای که به مضامین آیات رو روایت دارند نکات بدیع و جالبی را از خود به جا گذاشته‌اند».
معظم له ادامه داد: این شخصیت بزرگوار که از مسیر توسل به این اسماء الهی پا به این میدان گذاشته، توانسته است همچون ستاره‌ای بدرخشد. ما در تاریخ روحانیت، در میان خطبا، خطیبی که مفسر باشد و در بین مفسران، مفسری که خطیب باشد را کم داریم و بهتر است بگویم نادر است.
این استاد برجسته حوزه قم افزود: حضرت آقای انصاریان مفسر و مبین کتاب الهی هستند. ایشان خطیب است، اما کلامشان مشتمل بر وزن، اندیشه و ترسیم مسیر زندگی افراد و جامعه است. ما نباید ایشان را صرفا به عنوان مترجم و مفسر و شارح کتاب خدا و نهج البلاغه بدانیم. هنر بزرگ ایشان این است که در عین تفسیر قرآن، ارتباط عمیق و عالمانه‌ای با روایات دارد. در عین حال که روایات وارده و اصول کافی را ترجمه می‌کند، ارتباط وثیقی با قرآن دارد و بر تاریخ و سیره ائمه و پیامبر علیهم السلام هم احاطه کامل دارند. ایشان به عنوان یک معلم بزرگ اخلاق در دوران ما محسوب می‌شود. حوزه‌های علمیه و دانشگاه‌ها و مراکز فرهنگی ما باید کتاب‌های اخلاقی ایشان را محور کار خود قرار دهند.  
معظم له بیان داشت: مرحوم علامه جعفری بر کتاب «نظام خانواده در اسلام» ایشان تقریظ نوشته‌اند. به نظر من به عنوان یک طلبه کوچک، حق آقای انصاریان ادا نشده است.

در هر صورت این شخصیت بزرگوار  حضرت آقای شیخ حسین انصاریان از مصادیق «عالم ینتفع بعلمه افضل من سبعین الف عابد» است. تکریم چنین شخصیتی قطعاً امری مطلوب و ان شاءالله دارای اجر است.

حجت‌الاسلام انصاریان معلم بزرگ اخلاق در دوران ما هستند

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha