تحولات لبنان و فلسطین

استاد دانشگاه تهران: در شرایطی که دولت از قبل به صنایع اطلاع داده است که برای ماه های سرد سال به فکر ذخیره سازی گاز باشند، اگر صنایع به این سمت حرکت نکنند، نمی توانند در زمان اوج مصرف شکایتی از بابت قطع گازشان داشته باشند.

در صورت عدم ذخیره‌سازی انرژی توسط صنایع، نباید بابت قطعی گاز در اوج مصرف شکایت داشته باشند

حسن مرادی، استاد حقوق انرژی دانشگاه تهران با اشاره به این موضوع که حیات بسیاری از صنایع در کشورهای نفت خیز و به ویژه ایران به انرژی وابسته است، تصریح کرد: ذخیره سازی گاز برای ماه های سرد سال می تواند روشی معقول برای رفع ناترازی گاز در زمان اوج مصرف باشد و از قطع گاز صنایع جلوگیری کند.  واقعیت این است که صنایع پتروشیمی، آلومینیوم، فولاد و... از انرژی یارانه ای و ارزان قیمت در کشور بهره می برند. اگر این کمک ها نباشد، آن ها محکوم به فنا هستند. اما در زمان اوج مصرف دولت نمی تواند گاز این صنایع را تأمین کند و مجبور به تعطیلی آن ها می شویم.

این استاد حقوق انرژی دانشگاه تهران خاطرنشان کرد: دولت در ماه های غیر اوج مصرف به تأمین گاز مورد نیاز صنایع با قیمت تخفیفی و یارانه ای می پردازد. نیاز است صنایع به فکر تأمین گاز خود در ماه های سرد سال باشند و این فشار را از روی دولت بردارند.

مرادی گفت: ذخیره سازی گاز توسط صنایع بزرگ مزیت های بسیاری برای این صنایع و کشور دارد. صنایع می توانند گاز را با قیمت تخفیفی در ماه های گرم سال از دولت در محل ذخیره سازی تحویل بگیرند و به ذخیره سازی بپردازند. به این ترتیب، امکان استفاده از گاز ذخیره سازی شده در ماه های سرد سال فراهم می شود و از تعطیلی صنایع اجتناب می کنیم.

وی ادامه داد: تعطیل نشدن صنایع به نفع کشور هم هست. زیرا درآمدهای دولت از محل فروش محصولات صنایع بزرگ کاهش نمی یابد. به طور کلی، ذخیره سازی گاز توسط صنایع بزرگ که به لحاظ مالی نیز می توانند هزینه های این کار را بپردازند، به نفع همه است.

این استاد حقوق انرژی دانشگاه تهران خاطرنشان کرد: در شرایطی که دولت از قبل به صنایع اطلاع داده است که برای ماه های سرد سال به فکر ذخیره سازی گاز باشند، اگر صنایع به این سمت حرکت نکنند، نمی توانند در زمان اوج مصرف شکایتی از بابت قطع گازشان داشته باشند.

مرادی خاطرنشان کرد: ذخیره سازی گاز توسط صنایع در کشورهای مختلف دنیا مرسوم است و رویه معقولی به شمار می رود. خوب است در کشور ما نیز صنایع در زمینه رفع نیاز خودشان به گاز در ماه های سرد سال وارد عمل شوند و چاره اندیشی لازم را داشته باشند.

وی  تأکید کرد: صنایع نباید در تمامی زمینه ها چشم شان به دست دولت باشد. به ویژه صنایع بزرگ می توانند با استفاده از مشوق هایی که دولت در نظر گرفته است، به سمت ذخیره سازی گاز برای خودشان حرکت کنند.

گفتنی است؛ ذخیره سازی گاز یک چاره اندیشی منطقی برای رفع نیاز صنایع به گاز در ماه های سرد سال است. بررسی های زمین‌شناسی نشان می‌دهد که پتانسیل های خوبی در کشور برای ذخیره سازی گاز طبیعی وجود دارد. سرمایه‌گذاری و انجام مراحل ارزیابی مخزن، می‌تواند بستری برای حل مسأله ناترازی فصلی و تأمین گاز در بخش‌های شمالی کشور به وجود بیاورد.

فروردین ماه امسال، دولت آیین نامه ای در خصوص ذخیره سازی گاز توسط صنایع برای خودشان در ماه های سرد سال ابلاغ شد. بر این اساس، مشوق هایی در نظر گرفته شده است. مثلاً، دولت تضمین کرده است که گاز را با قیمت تخفیفی و درب محل ذخیره سازی به صنایع تحویل می دهد. همچنین صنایع مختار هستند، نوع ذخیره سازی را با توجه به شرایط و امکانات خودشان انتخاب کنند.

با توجه به اینکه در اقصا نقاط جهان، ذخیره سازی گاز توسط صنایع صورت می پذیرد، این روش رویه ای معقول و متعارف به شمار می رود که می تواند به حل مشکل ناترازی گاز در ماه های سرد سال کمک کند.

به زعم کارشناسان، صنایع و به ویژه صنایع پرمصرف و بزرگ مانند پتروشیمی ها باید به فکر ذخیره سازی گاز برای زمان اوج مصرف باشند و چشم شان به دست دولت نباشد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.