به گزارش قدس آنلاین، پنی وانگ وزیر خارجه استرالیا دوشنبه در سخنانی در نشست کشورهای آسهآن-استرالیا در شهر ملبورن گفت: ما با اقدامات قهری، تحریکآمیز و بیثباتکننده از جمله رفتار ناامن در دریا و آسمان مواجه هستیم.
وی با بیان اینکه خطوط باز و آزاد دریایی در دریای چین جنوبی نقشی حیاتی در تجارت منطقه دارد، افزود: آنچه در دریای چین جنوبی، تنگه تایوان، زیرمنطقه مکونگ (شامل ۶ کشور چین، کامبوج، لائوس، میانمار، تایلند و ویتنام) و کل منطقه اقیانوسیه رخ میدهد، همه ما را تحت تاثیر قرار میدهد.
وانگ گفت که استرالیا در چهار سال آینده ۶۴ میلیون دلار استرالیا (۴۱.۸ میلیون دلار آمریکا) برای کمک به امنیت و شکوفایی منطقه هزینه میکند و یک بسته دیگر ۴۰ میلیون دلاری استرالیا را برای این موضوع اختصاص داده است.
کانبرا اخیرا اعلام کرد که تصمیم دارد در سایه آنچه «افزایش احتمال رویارویی با چین» خوانده میشود، بزرگترین نیروی دریایی خود را از زمان جنگ جهانی دوم تاکنون تشکیل دهد.
بر پایه این طرح، کانبرا هزینههای دفاعی خود را تا ۶ میلیارد و ۵۰۰ میلیون یورو افزایش خواهد داد و به ۲۶ ناو بزرگ جنگی مجهز خواهد شد. تعداد این ناوهای طراحی شده برای حرکت روی سطح آب هم اکنون ۱۱ فروند است.
ریچارد مارلز وزیر دفاع استرالیا این ناوگان را «بزرگترین ناوگان استرالیا از پایان جنگ جهانی دوم تاکنون» خواند و افزود: نیروی دریایی سلطنتی استرالیا باید بتواند ایمنی و امنیت مسیرهای کشتیرانی ما را تضمین کند زیرا برای شیوه زندگی و رفاه ما ضروری است.
به نوشته رویترز، چین ادعای حاکمیت بر تقریبا تمام دریای چین جنوبی دارد. حجم مبادلات دریایی در این منطقه سالانه به بیش از سه تریلیون دلار میرسد. فیلیپین، ویتنام، اندونزی، مالزی و برونئی ادعای مالکیت بر بخشهایی از این دریا دارند.
نظر شما