تحولات لبنان و فلسطین

عملکرد صحیح اغلب زیرسیستم‌های اصلی و حیاتی «ماهواره پارس ۱» پس از گذشت حدود ۱۷ روز از قرارگیری در مدار و انجام تست‌های مداری متعدد، صحه‌گذاری شد.

صحت عملکرد زیرسیستم‌های «ماهواره پارس ۱» تایید شد

به گزارش قدس آنلاین، «حسن سالاریه»، سرپرست پژوهشگاه فضایی ایران با اشاره به آزمون‌های مداری متعدد برای اطمینان از صحت عملکرد زیرسیستم‌های بکارگرفته شده در ماهواره پارس گفت: پس از تزریق موفق ماهواره پارس ۱ در مدار، مهم‌ترین اقدامی که باید انجام می‌شد، اطلاع از سلامت زیرسیستم‌های اصلی ماهواره بود که از مهم‌ترین این زیرسیستم‌ها، زیرسیستم تأمین توان ماهواره و دریافت داده‌های تله‌متری و ارسال تله‌کامند از طریق ایستگاه‌های زمینی است که نشان دهنده برقراری ارتباط صحیح ماهواره و ایستگاه زمینی است.

وی ادامه داد: به لطف خدا، در همان روز اول پس از پرتاب با دریافت سیگنال‌های ماهواره از طریق تله‌متری و تحلیل آن‌ها، از سلامت بخش تامین توان ماهواره اطمینان حاصل و در روزهای بعد از آن بحث شارژ باتری‌ها از طریق صفحات خورشیدی مورد ارزیابی قرار گرفت و سلامت کامل سیستم تأمین توان ماهواره تایید شد.

سرپرست پژوهشگاه فضایی ایران ضمن اشاره به ارتباط با ماهواره از طریق باندهای S، UHF و VHF طی چند روز اول و اطمینان از پایداری وضعیت ارتباط بین ایستگاه زمینی و ماهواره افزود: با اطمینان از عملکرد صحیح زیرسیستم‌های مذکور، به پایدارسازی ماهواره به کمک حسگرهای مغناطیس‌سنج و عملگرهای گشتاورساز مغناطیسی پرداخته شد. در حین این عملیات کارکرد صحیح بوردهای الکترونیکی- کنترلی و برخی الگوریتم‌های پردازشی مربوطه مورد ارزیابی قرار گرفت. با انجام آزمون‌های مداری متعدد طی روزهای بعدی، از عملکرد صحیح این بخش نیز اطمینان حاصل شد.

معاون وزیر ارتباطات خاطرنشان کرد: نکته بسیار حائز اهمیت این است که ماهواره پارس ۱ اولین ماهواره بومی از این کلاس بوده که در فضا مورد استفاده و آزمون قرار می‌گیرد و دارای زیرسیستم‌های مختلف توسعه داده شده داخلی است که اغلب برای نخستین بار در شرایط فضایی قرار می‌گیرند که در نتیجه باید تحت آزمون‌های متعدد و با دقت بالا در مدار قرار گیرند تا صحت طراحی‌ها و عملکرد مناسب آن‌ها به اثبات برسد. لذا با توجه به اینکه ماهواره‌در مدار ارتفاع پایین، در طول یک شبانه روز، حدودا ۲۰ دقیقه ارتباط مناسب با ایستگاه زمینی داشته و اکثر آزمون‌ها باید بارها تکرار شوند، بالطبع فرایند آزمون و راه‌اندازی زمان‌بر خواهد بود که البته طبیعی بوده و این موضوع برای همه ماهواره‌ها در این کلاس در دنیا صادق است. فرایند تحقیق و توسعه در صنعت فضایی نیاز به انجام گام‌های عملیاتی متقن دارد که در مورد ماهواره پارس ۱ در حال طی شدن است.

وی افزود: بخش کنترل حرارت شامل کنترل و توزیع حرارت در داخل ماهواره، زیرسیستم پردازش و مدیریت داده، بخش‌های مختلف سیستم کنترل وضعیت شامل حسگرهای اندازه‌گیری سرعت زاویه‌ای، ‌حسگرهای مغناطیس‌سنج وحسگر خورشید و سیستم موقعیت‌یابی ماهواره در مدار از طریق ایستگاه زمینی نیز در این مدت مورد آزمون قرار گرفته و عملکرد تک‌تک آن‌ها و اجزای مربوطه با آزمون‌های مداری متعددی که انجام شده است صحه گذای شده است.

سالاریه با اشاره به روند منظم و مطابق برنامه انجام فرآیندهای آزمون مداری بخش‌های مختلف ماهواره افزود: در آخرین آزمون‌های انجام شده، عملکرد ارتباط با ماهواره در باند X نیز با موفقیت انجام شد و در حال حاضر کارشناسان ما در حال انجام آزمون‌های الگوریتم‌های مختلف کنترل ماهواره و دیگر حسگرهای تعبیه شده در ماهواره مانند حسگر ستاره و پس از آن زیرسیستم اصلاح مداری و پیشرانه ماهواره هستند.

قرار گرفتن ماهواره پارس ۱ در مدار و انجام تست‌ها در شرایط واقعی فضایی گامی بلند در توسعه بومی ماهواره‌های سنجشی ایرانی است. در هر شبانه روز کار با این ماهواره تجربیات بسیار ذی قیمت و منحصربفردی در پژوهشگاه فضایی و صنعت فضایی کشور حاصل میشود. نتایج عملکرد زیر سیستم‌های ماهواره در مدار تاثیر مستقیم در طراحی نمونه‌های پیشرفته تری از این ماهواره مطابق برنامه ۱۰ ساله فضایی کشور و همچنین اصلاح نمونه دوم ماهواره پارس ۱ دارد که در آینده نزدیک در مدار قرار خواهد گرفت.

منبع: خبرگزاری ایرنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.