به گزارش قدس خراسان، قرآن به عنوان کتاب آسمانی مسلمانان، جایگاه ویژهای در میان ایرانیان دارد و در مقاطع گوناگون، افراد زیادی از کشورمان در مسابقات مختلف قرآنی شرکت کرده و رتبههای درخشانی کسب میکنند.
یک دانشآموز ۱۳ ساله مشهدی در مسابقه قرآنی «جایزه بینالمللی عمید» ویژه تلاوت قرآن کریم که اسفند سال گذشته از سوی آستان مقدس عباسی در کشور عراق برگزار شد، رتبه سوم را کسب کرد.کسب این مقام توسط دانشآموز تبادکانی در مشهد بهانهای شد تا با این نوجوان مشهدی به گفتوگو بنشینیم.
مهدالرضا(ع) آغاز آشنایی با قرآن
یاسین غلامی محصل پایه هشتم در مدرسه نمونه دولتی شهید مطهری منطقه تبادکان درخصوص آشنایی و آغاز انس خود با قرآن گفت: در کودکی به مهدالرضا(ع) میرفتم و آنجا با قرآن آشنا شدم. با آموزش قرآن و فراگرفتن عبارات قرآنی در آن دوران، به قرآن علاقهمند شدم و با تشویقها و حمایتهای خانواده این مسیر را ادامه دادم.
وی که در شاخه تلاوت در مسابقات العمید شرکت کرده بود، بیان کرد: هدف من از شرکت در این مسابقات، بیشتر کسب تجربه برای پیشرفت و شرکت در مسابقات بزرگتر بود تا بتوانم در آینده تلاوتهای بهتری انجام دهم. از طرفی چون مسابقات در کربلا برگزار میشد، به این بهانه به زیارت هم رفتم. البته این نخستین مسابقه قرآنی من نبود و در مسابقات استانی و کشوری زیادی شرکت داشتم. برای مثال در مسابقات بسیج و زینالاصوات رتبه سوم را بدست آوردم.
این دانشآموز مشهدی درباره نحوه آشناییاش با این مسابقات توضیح داد: ابتدا در فضای مجازی فراخوان مسابقه را دیدم که از علاقهمندان خواسته بود یک تلاوت سه دقیقهای از خود بفرستند تا صلاحیتشان برای شرکت در این مسابقه ارزیابی شود. من هم در این فراخوان شرکت کردم و به لطف خدا پذیرفته شدم.
غلامی به تأثیر مدرسه در انس و الفتش با قرآن تأکید و اظهار کرد: مدرسه تأثیر بسیار خوبی داشت. مدیر و معلمان بسیار دلسوزی داشتم. معلم قرآن مدرسه نیز در تشویق و حمایت من نقش مهمی داشت و من را به کلاسهای مختلف قرآنی معرفی میکرد.
وی بیان کرد: مسابقه العمید در دو رده زیر ۱۸ سال و بالای ۱۸ سال برگزار شد. از کشورهای زیادی نظیر ساحل عاج، آفریقا، پاکستان، اندونزی و مالزی نیز در این مسابقات شرکت داشتند. بخش مقدماتی، سوره مبارکه جمعه و در بخش نهایی، سوره مبارکه روم را تلاوت کردم و توانستم رتبه سوم را در بخش زیر ۱۸سال کسب کنم.
حضور ایرانیها در میان شرکتکنندگان و داوران مسابقه
غلامی افزود: از ایران در مقطع بالای ۱۸ سال سه نفر و در مقطع زیر ۱۸ سال نیز به جز من، دو نفر دیگر از قم و تهران حاضر بودند که در مرحله نهایی حذف شدند. نفر نخست مسابقات از کشور پاکستان و نفر دوم نیز از کشور عراق بود.
وی با اشاره به اینکه نخستین بار است این مسابقات در کشور عراق برگزار شده، گفت: مسابقه العمید برای یک برنامه تلویزیونی که در این کشور در حال پخش است، ضبط میشد. داوران آن از بهترین داوران جهان بودند که از کشورهایی مثل سوریه، الجزایر، ایران، عراق و مصر به داوری و ارزیابی میپرداختند. استاد کریم موسوی داور ایرانی حاضر در این مسابقات بود که از بهترین قاریان کشور است.
غلامی در ادامه از لطف امام حسین(ع) برای موفقیتش در این مسابقات گفت و افزود: در میان سورههای قرآن بیش از همه به سوره مبارکه فجر علاقه دارم به این دلیل که متعلق به امام حسین(ع) است و خود حضرت نیز در این مسیر لطف و عنایت زیادی به من داشتند.
این دانشآموز مشهدی خاطرنشان کرد: در تلاوت قرآن از سبک استاد مصطفی اسماعیل تقلید میکنم و علاقه زیادی هم به تلاوتهای ایشان دارم چرا که قرآن را بسیار زیبا و با معنی قرائت میکنند.
وی در پایان، بزرگترین آرزوی خود را اینگونه بیان کرد: موفقیت من تنها به خاطر لطف خدا، عزت قرآن و لطف امام رضا(ع) بود. بزرگترین آرزوی من این است که امام زمان(عج) هرچه زودتر ظهور کنند و من یکی از قاریهایی باشم که در محضر ایشان تلاوت میکنم.
خبرنگار: محدثه مودی
نظر شما