تحولات لبنان و فلسطین

یک مطالعه جدید نشان می دهد که بذر فشار خون بالا در بزرگسالی ممکن است در جوانی کاشته شده باشد.

محققان: فشارخون بالا در بزرگسالی می تواند از کودکی شروع شود

به گزارش مدیسن نت، به گفته محققان، کودکان و نوجوانان دارای اضافه وزن بیشتر در معرض فشار خون بالا در میانسالی بودند.

محققان دریافتند که در واقع یک رابطه خطی بین فشار خون بالا در بزرگسالی و اضافه وزن و چاقی دوران کودکی وجود دارد.

نتایج نشان می‌دهد که هر چه کودک وزن بیشتری داشته باشد یا وزن او در دوران بلوغ بیشتر باشد، احتمال ابتلا به فشار خون بالا در بزرگسالی بیشتر است.

«لینا لیلجا»، محقق ارشد از دانشگاه گوتنبرگ در سوئد، گفت: «نتایج ما نشان می‌دهد که پیشگیری از اضافه وزن و چاقی که از دوران کودکی شروع می‌شود، برای داشتن فشار خون سالم در سنین بالاتر، اهمیت دارد.»

سازمان جهانی بهداشت تخمین می‌زند که نزدیک به ۱.۳ میلیارد بزرگسال ۳۰ تا ۷۹ ساله دارای فشار خون بالا هستند که خطر سکته مغزی، حملات قلبی و بیماری کلیوی را افزایش می‌دهد.

شاخص توده بدنی بالا (BMI ) در بزرگسالان به شدت با فشار خون بالا مرتبط است، اما مشخص نیست که آیا اضافه وزن در دوران کودکی در این خطر نقش دارد یا خیر.

محققان در این مطالعه، داده‌های حدود ۱۷۰۰ سوئدی را که بین سال‌های ۱۹۴۸ تا ۱۹۶۸ متولد شده بودند، تجزیه و تحلیل کردند.

برای این افراد، شاخص توده بدنی در سنین ۷ تا ۸ سالگی و مجدداً در ۱۸ تا ۲۰ سالگی اندازه گیری شد. محققان این داده‌ها را با فشار خون سیستولیک و دیاستولیک که در گروه سنی ۵۰ تا ۶۴ سال گرفته بودند، مقایسه کردند.

سیستولیک عدد بالایی در اندازه گیری فشار خون است و به میزان فشار در شریان‌ها در طول ضربان قلب اشاره دارد. دیاستولیک عدد پایینی است و به فشار در شریان‌ها هنگام استراحت قلب در بین ضربان‌ها اشاره دارد.

به ازای هر یک واحد افزایش BMI در دوران کودکی، مردان میانسال ۱.۳ واحد افزایش فشار خون سیستولیک و ۰.۷۵ واحد افزایش در فشار خون دیاستولیک داشتند.

نتایج نشان می‌دهد که مردان به ازای هر یک واحد افزایش BMI در دوران بلوغ، ۱ واحد افزایش در فشار خون سیستولیک و ۰.۵۳ واحد افزایش در فشار خون دیاستولیک داشتند.

به طور مشابه، زنان میانسال افزایش ۰.۹۶ واحدی در فشار خون سیستولیک و ۰.۷۷ واحد در فشار خون دیاستولیک را برای هر یک واحد افزایش BMI مرتبط با بلوغ تجربه کردند.

با این حال، هیچ ارتباطی بین BMI دوران کودکی قبل از بلوغ و فشار خون بالا در زنان مشاهده نشد.

به گفته محققان، چربی اضافی در دوران کودکی می‌تواند التهاب سطح پایین و مشکلات عروق خونی ایجاد کند که باعث ایجاد فشار خون بالا با افزایش سن می‌شود.

منبع: خبرگزاری مهر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.