به گزارش قدس آنلاین، این مواضع اما با حمله مستقیم ایران به سرزمینهای اشغالی که از شامگاه شنبه آغاز شد، به شکل دیگری ادامه یافت. اگر از واکنشهای سرشار از شور و شوق مردم منطقه - آنگونه که در سریعترین زمان فضای مجازی را درنوردید و باید با چشم خود ببینید - بگذریم؛ قدردانی اقدام ایران و مقایسه آن با بیتفاوتی سران کشورهای عربی در قبال جنایات رژیم اشغالگر، فصل مشترک دیدگاه بسیاری از چهرههای رسانهای عربی است.
صفحات شخصی
«عبدالباری عطوان»، روزنامهنگار فلسطینی ساکن لندن و سردبیر «رأی الیوم» در حساب «ایکس» خود نوشت: «حمله تاریخی و بیسابقه ایران به عمق رژیم صهیونیستی تأکید میکند رهبری ایران میگوید و عمل میکند و بدون تردید مقابل تجاوزگری میایستد. منطقه وارد مرحله جدیدی شده در حالی که تلآویو تصمیمگیر نیست و آمریکا دیگر کسی را نمیترساند و از عوامل خود محافظت نمیکند...». او میافزاید: «بایدن از کدام پیروزی اسرائیل صحبت میکند... نفس تصمیم به انتقام و اجرای آن و رسیدن حتی یک موشک به پایگاه نظامی اسرائیل و بسته شدن فرودگاه تلآویو، شکستی بزرگ برای رژیم و سقوط هیمنه و بازدارندگی او است».
در همین حال، «ناصر قندیل»، نماینده سابق پارلمان لبنان و سردبیر روزنامه البناء مینویسد: «بهعنوان یک قاعده این را حفظ کنید: کسی قدرت بازدارندگی دارد که با رفتن به جنگ شجاعت خطر کردن دارد؛ ایران چنین کرد، آیا آمریکا و اسرائیل هم این کار را انجام خواهند داد؟».
یحیی أبوزکریا، اندیشمند و روزنامهنگار الجزایری هم که از آغاز عملیات ایران بارها احساسات خود را در حساب کاربریاش به رخ کشیده، خاطرهای از سالهای نخست فعالیت رسانهایاش نقل میکند: «از امام خمینی در تهران، در خانهاش در جماران، پرسیدم: قدرت شما از کجاست؟ گفت: از خدا». و در پست دیگری به فارسی مینویسد: «خدایا خدایا تا انقلاب مهدی خامنهای نگهدار».
همچنین «نجاح محمد علی»، چهره مشهور رسانهای عراقی که در پستی، از کشته شدن دستکم ۴۴ افسر موساد و زخمی شدن ۱۸نفر دیگر در حمله به پایگاه هوایی «نواتیم» خبر داده است، ضمن سرزنش حکام عرب مینویسد: «صهیونیستزدهها میگویند: این یک نمایش است!... اما ما امیدواریم حکومتهای عربی اهل عادیسازی، حتی برای یکبار در زندگیشان مثل این نمایش را روی صحنه ببرند. دنیا صحنه بزرگی است و این فرمان الهی است که صهیونیستزدههای جدید لیاقت آن را ندارند... این اعراب!».
رسانههای رسمی
در میان رسانههای رسمی اما «الجزیره» در مقالهای تحلیلی به قلم «محمد مختار الشنقیطی»، استاد امور بینالملل دانشگاه قطر، به پیامهای نبرد ایران و رژیم اسرائیل میپردازد و پاسخ ایران با هدف «تثبیت خطوط قرمز بازدارندگی میان طرفین» را طبیعی و ضربه زدن به رژیم صهیونیستی از داخل خاک ایران را ورود به جنگ مستقیم میداند. الشنقیطی در ادامه با بررسی نسبت واکنش ایران با مسئله فلسطین و نبرد غزه، این پرسش را مطرح میکند که «آیا این اقدام به یک جنگ ادامهدار با اهداف و اطراف مختلف منجر میشود؟». او در پایان، نتیجه میگیرد که روزهای ۷ اکتبر ۲۰۲۳ (طوفان الاقصی) و ۱۳ آوریل ۲۰۲۴ (وعده صادق) دو روزی است که در آن رژیم صهیونیستی بخش مهمی از بازدارندگی خود را از دست داد؛ نه به خاطر حجم خسارتهای اسرائیل بلکه به دلیل لرزشی که در اعتماد به نفس صهیونیستها ایجاد شد، همچنین درهم شکسته شدن مصونیت پروژه سیاسی و احساس ناامنی و اطمینان مردم و تضعیف اراده و اعتماد آنها به آینده این دولت نامشروع.
از سوی دیگر، «العربیه» رسانه وابسته به عربستان سعودی که با سخنگوی ارتش رژیم اسرائیل گفتوگو کرده، از قول «آفیخای ادرعی» عملیات ایران را شکستخورده و بدون نتیجه اعلام میکند. این شبکه همچنین به نقل از وبسایت اسرائیلی «واللا» به گزینههای در دست بررسی رژیم صهیونیستی برای پاسخ به ایران میپردازد؛ از ترور فرماندهان عالیرتبه ایرانی تا هدف قرار دادن کشتیها و پایگاههای نظامی.
اما شبکه خبری «المیادین» که بار رسانهای محور مقاومت را به دوش میکشد هم با بررسی واکنش رسانههای اسرائیلی به عملیات «وعده صادق» ایران، از مقاله روزنامهنگار اسرائیلی «بنکسبیت» نقل قول میکند: «اسرائیل در معرض تحقیر عمومی بیسابقهای قرار گرفته است، چرا که شنبهشب شاهد نقطه حضیض حکومت بود». گزارش المیادین همچنین به بیان نظرات «لیلاخ شوفال» خبرنگار امور نظامی «اسرائیل هیوم» میپردازد که میگوید: «پاسخ ایران در مقابل اسرائیل بازدارندگی ایجاد کرد، از این جهت که برای انجام هر کاری باید دو بار فکر کند».
المیادین در پایان، واکنش شبکههای ۱۲ و ۱۴ تلویزیون اسرائیل را از نظر میگذراند؛ آن جایی که خبرنگار نظامی شبکه ۱۲ تأکید میکند: «ایران جرئت، قدرت آتش و توان تخصصی خود را اثبات کرد و این در حالی بود که رئیسجمهور آمریکا با ایستادن در کنار اسرائیل به ایران گفته بود واکنش نشان ندهد». به گزارش المیادین، شبکه ۱۴ تلویزیون رژیم صهیونیستی هم پاسخ ایران را از نظر اهمیت و سبک آن، شدیدترین اقدام از زمان تأسیس اسرائیل توصیف میکند.
نظر شما