تحولات منطقه

تصرف حریم رودخانه ولیدر و پول گرفتن از آنان برای اجازه ورود به حریم رودخانه به قدری جدی شده که دادستان زنجان به این موضوع ورود کرده است.

ورود دادستان زنجان به تصرف حریم رودخانه ولیدر
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، روستای "ولیدر" یک روستا در شهرستان طارم و در دهستان چورزق قرار دارد. این روستا به همراه روستای شیت به دلیل خوش آب و هوا بودن جزو روستاهای گردشگری طارم محسوب می‌شوند. روستای ولیدر دارای بافت روستایی گل و گیاه شبیه ماسوله است که در دامنه کوه قرار گرفته و آب هوای معتدلی نسبت به مرکز شهرستان یعنی آب بر دارد.

برخی طبیعت‌گردان و دغدغه‌مندان محیط زیست از وضعیتی که در روستای ولیدر حاکم است ناراحت هستند. آن‌ها معتقدند که بستر و حریم رودخانه فصلی ولیدر به طرف شیت، کاملاً توسط روستاییان تصرف و بسترخواری شده و امکان ورود به رودخانه وجود ندارد. اگر گردشگری هم تمایل دارد به حریم رودخانه برود باید با پرداخت 200 تا 300 هزار تومان به تصرف کنندگان حق ورود به حریم رودخانه را داشته باشد.

همین موضوع سبب شد که خبرنگار  این موضوع را از اکبر باقری مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان زنجان پیگیری کند؛ باقری در پاسخ به سؤال خبرنگار گفت: متأسفانه کسانی که آنجا قرار دارند و راه مردم را می‌بندند و از آن‌ها ورودی دریافت می‌کنند حاشیه‌ساز شده و این اقدامشان غیرقانونی است.

وی ادامه داد: تصرف آن‌ها در بستر رودخانه غیرقانونی نیست چرا که طبق قانون، دولت این اجازه را به ما داده است که بستر غیرفعال رودخانه را برای کشت محصول در قالب اجاره یک ساله اعطا کنیم و البته مسئولیت سیل و حوادث طبیعی هم با خود اجاره‌کنندگان است؛ این موضوع را قانون‌گذار به ما اجازه داده است .و البته این موضوع در خصوص بستر فعال صدق نمی‌کند و قانون‌گذار فقط بستر غیرفعال را اجازه داده است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان زنجان تصریح کرد: بستر رودخانه فقط به اجاره کنندگان اجاره یکساله داده شده بنابراین آن‌ها حق مالکیت آنجا را ندارند که از ورود مردم به کنار رودخانه جلوگیری کنند. البته چند مورد تصرف غیرقانونی صورت گرفته بود که با آن افراد در این زمینه برخوردهای لازم صورت گرفت.

از سوی دیگر احمدی مدیر منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان طارم در پاسخ به سؤال خبرنگار گفت: بحث برش درخت در حریم رودخانه ولیدر رخ نداده است و البته چند موردی انجام شده که برای آنان پرونده تشکیل دادیم. البته یک مورد تولید ذغال غیرقانونی در شهرستان طارم وجود داشت که آن جا را پلمپ کردیم.

وی گفت: اکثر درختان اطراف این رودخانه چنار است و چنار هم به درد مصرف ذغال برای مصرف کنندگان ندارد. موضوع قاچاق چوب اکثراً در منطقه حفاظت شده روستای ولیدر رخ می‌دهد که محیط زیست باید در این زمینه اظهار نظر کند ولی در اطراف رودخانه ولیدر، از بین رفتن درخت به آن صورت ، انجام نشده است.

ورود دادستانی زنجان

اما سوی دیگر بهروز عباسی دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان زنجان در پاسخ به سؤال خبرنگار تسنیم گفت: موضوع روستای ولیدر به رئیس دادگستری شهرستان طارم ارجاع داده شده و این مسئول، موضوع مذکور را در دستور کار خود قرار داده است.

وی تأکید کرد: با کسانی که قانون را زیرپا بگذارند و یا دستگاه‌هایی که در این زمینه کوتاهی و ترک فعل کرده باشند، قطعاً برخورد قاطع خواهد شد. حفظ و نگهداری محیط زیست جزو اولویت‌های ماست و اجازه نخواهیم داد برخی قانون‌شکنان و فرصت طلبان، از این فرصت استفاده کنند و با تخریب محیط زیست، به منافع شخصی خود برسند.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان زنجان در حالی اعلام کرد که طبق قانون، بستر رودخانه‌ها را اجاره می‌دهد که نمایندگان مجلس در اسفند 1401، با اجاره بستر رودخانه‌ها از سوی شرکت‌های آب منطقه‌ای برای استفاده‌های گردشگری و ایجاد حوضچه‌های آبزی‌پروری مخالفت کردند زیرا امکان بروز سیل را افزایش می‌دهد و برای مردم پایین‌دست نیز مشکل ایجاد می‌کند.

تصاویر زیر که از سوی گردشگران گرفته شده به خوبی نشان می‌دهد که اهالی این روستا با اجاره کردن و غیرقانونی تصرف کردن حریم رودخانه، با فنس‌کشی مانع ورود گردشگران به حریم رودخانه می‌شوند.

منبع: خبرگزاری تسنیم

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.