رضامراد صحرایی روز چهارشنبه در شصت و یکمین کمیسیون تخصصی توسعه آموزش عمومی قرآن کشور اظهار داشت: جذب نخبگان در دانشگاه فرهنگیان صورت میگیرد که این افراد استخدام رسمی هم هستند. وی با تاکید بر اینکه باید از ظرفیتهای موجود بهرهمند شد، بر تعامل میان دستگاهها برای شناسایی و استفاده از این ظرفیتها تاکید کرد.
وزیر آموزش و پرورش عنوان کرد: در برنامه تربیت اوان کودکی که سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک آن را مصوب کرده است، موضوع تربیت قرآنی یکی از برنامههای جدی است.
وی یادآور شد: معاونت پرورشی و فرهنگی با مسئولیت معاونت حقوقی وزارت آموزش و پرورش، سازوکار بهرهمندی مؤسسات قرآن از فضای مدارس کشور برای برگزاری کلاسهای قرآن را پیدا کنند، اگر این سازوکار وجود دارد، روش اجرای آن طی یک هفته اعلام شود و اگر وجود ندارد در مدت یک هفته ساز و کار آن مشخص شود.
صحرایی ادامه داد: پولهای قرآنی کشور باید در آموزش و پرورش هزینه شود، همواره قربانی عدم توجه دستگاههایی بودیم که نمیدانند تحول باید از آموزش و پرورش ایجاد شود، هماکنون در کشور مشکل کمبود پول وجود ندارد، مسئله این است که نمیدانیم پول در کجا هزینه شود.
وی تاکید کرد: طرح تاسیس مدارس غیردولتی قرآنی ظرف یک ماه ارائه شود و برای سال تحصیلی جدید حتی با درصدی از مدارس موجود، این کار اجرا شود. هم اکنون برخی مدارس غیردولتی در حال اجرای این کار هستند و به دلیل قرآن پایه بودن، خانوادهها هزینه پرداخت میکنند تا فرزندشان اینگونه تربیت شود.
صحرایی درباره طرح اتقان بیان کرد: این طرح ارتقای توانمندی قرآنی معلمان دوره ابتدایی است و باید آن را به رتبه بندی معلمان مرتبط کنید و معلمی که دوره اتقان را طی نکرده است، از رتبهبندی محروم شود. معلمان بدون سواد قرآنی وارد آموزش و پرورش نمیشوند اما ممکن است در گذر زمان به دلیل اینکه با آن مانوس نبودند، فراموش کنند و باید در دورههای ضمن خدمت به آموزش قرآن توجه کرد.
صحرایی ادامه داد: برای تسری طرح اتقان به دوره متوسطه دوم بیاندیشید همچنین دورههای تأمین مدرسان قرآن برگزار شود؛ نیم میلیون نفر از معلمان باید در طرح مسطورا شرکت کنند که تا کنون حدود ۴۵۰ هزار نفر در این طرح شرکت کردهاند.
وی افزود: موسسات نباید در کنار مدارس قد علم کنند بلکه مدرسه را تقویت کنند، نباید به مدرسه آسیب بزنیم و نگذاریم آموزش و پرورش نحیف شود.
نظر شما