بهگزارش قدس آنلاین، «پنجشنبهها تعطیل شد» خبری بود که هفته گذشته بر روی خروجی همه سایتها و رسانه قرار گرفت؛ خبری که مدتها در کشوقوس اینکه تعطیلی شنبه باشد یا پنجشنبه ماند بود تااینکه ۲۶ فروردین مورد تصویب کمیسیون اجتماعی مجلس قرار گرفت.
بهصورت کلی کمیسیون اجتماعی مجلس دهم آبان ماه سال ۹۸ تصمیم گرفت بر اساس ماده ۸۷ قانون مدیریت خدمات کشوری، ساعات کاری را از ۴۴ ساعت به ۴۰ ساعت کاهش و تعطیلات آخرهفته را از یک روز به دو روز افزایش دهد؛ اما این تصمیم در آن دوره محقق نشد و توپ بهزمین مجلس یازدهم افتاد و مجلس هم در اواخر اسفند ماه سال گذشته اقدام بهتصویب کلیات آن کرد که اتفاقا با خوشحالی فعالین اقتصادی مواجه شد، چراکه فعالین اقتصادی این طرح را عاملی بهمنظور ارتباط بیشتر با بازارهای جهانی و منطقهای میدانند، هرچند که عمر این خوشحالی زمان زیادی بهطول نینجامید و انتشار خبر تعطیلی پنجشنبهها بهجای شنبهها، آه از نهاد آنان بلند کرد.
این اقدام واکنشهای بسیاری را از جانب فعالین اقتصادی بهدنبال داشت تا جایی که اتاق بازرگانی اقدام بهانتشار بیانیه در اعتراض بهتعطیلی پنجشنبهها کرد و تاکید کرد مصوبه اخیر نشان از این دارد که دولت باور قلبی و ذهنی بهبخش خصوصی ندارد.
تعطیلاتی متفاوت با کل دنیا!
عباس آرگون، یکی از اعضای هیات رئیسه اتاق تهران تصویب تعطیلی پنجشنبهها را مصداق «خودتحریمی» دانسته و تاکید کرده از زمانی که موضوع افزایش تعطیلات آخرهفته مطرح شد، بخش خصوصی طی جلساتی با رئیس مجلس و اعضای کمیسیون اجتماعی چالشها و مشکلات تعطیلی پنجشنبه و جمعه را مطرح کرده و درخواست این بوده که شنبه بهعنوان روز تعطیل در نظر گرفته شود که در آن زمان رئیس مجلس صراحتا با این موضوع موافقت کرد.
بهگفته آراگون ۹۰ درصد کشورهای دنیا روزهای شنبه و یکشنبه تعطیل هستند و ۱۰ درصد باقی مانده روزهای جمعه و شنبه را بهعنوان تعطیلات در نظر گرفتهاند، چنانچه تعطیلی پنجشنبه تصویب شود، ایران تنها کشوری است که تعطیلات کاملا متفاوت با کشورهای دنیا دارد!
در این مدت بخش خصوصی بارها تاکید کرده که مخالف تعطیلی پنجشنبهها و خواستار تغییر آن شده است بههمین منظور کارزاری با این عنوان که«مخالف تعطیلی پنجشنبهها بهجای شنبهها هستم» راه انداخته تا بتواند بسیاری را در این رابطه همراه خود کند که گفته میشود تاکنون ۴۲ هزار نفر در این کارزار مخالفت خود را با تعطیلی پنجشنبهها اعلام کردهاند؛ اما موافقان تعطیلی پنجشنبهها معتقدند که در این رابطه نباید تنها بهمسائل اقتصادی توجه کرد، بلکه میبایست مسائل فرهنگی و دینی را هم مورد توجه قرار داد. این گروه با این توجیه که شنبهها روز تعطیلی یهودیان است با تعطیلی این روز مخالف و تاکید دارند مناسک دینی، سبک زندگی و فرهنگ اسلامی ایران اقتضا میکند با درک درستی از ارزش زمانی و نگاه فرهنگی و اصالت دادن بهبحث فرهنگ شاهد تعطیلی پنجشنبه و جمعه باشیم.
درحال حاضر کشورهایی نظیر عربستان، امارات و عمان بهدلیل همگام بودن با مابقی جهان، تعطیلات خود از پنجشنبه و جمعه بهجمعه و شنبه تغییر دادهاند تا بهتر بتوانند از فرصت اقتصادی استفاده و با بازارهای جهانی ارتباط موثرتر داشته باشند؛ اما تصمیم کمیسیون اجتماعی مجلس بدون درنظر گرفتن مسائل اقتصادی، گویای این واقعیت است که مجلس درکی از شرایط بخش اقتصادی ندارد و خواسته یا ناخواسته علیه شعال سال عمل میکند.
حال باید دید آیا بخش خصوصی توان جلوگیری از نهایی شدن این مصوبه را دارد و میتواند جلوی این مصوبه غیرکارشناسانه را بگیرد یا خیر.
نظر شما